Neler Yeni

Eski Monitör Yeni Ekran Kartı İle Uyumlu Çalışır mı?

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
648
İsim
Adem Türk
HP S2031a (2010lu yıllarda alındı) model 60hz bir monitörüm var sistem alıcam bunu kullanırım diye düşünüyorum örnek olarak rx 5500 xt

AKAsienna

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
Akif Kaya
hdmi veya Dp portu olması önemli(olmadan da çalışır fakat sağlıklı olmaz), ben de 8 yıllık monitör kullanıyorum 1650'yle

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
648
İsim
Adem Türk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1600x900 fabrikasyon çözünürlüklü bir monitör mesela performans testlerinde hep 1080p yapılıyor bu ekranda bu çözünürlükte bi tık daha yüksek fps olur sanırım doğru mu düşünüyorum eskinin tek avantajı sanırım

AKAsienna

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
Akif Kaya
1600x900 fabrikasyon çözünürlüklü bir monitör mesela performans testlerinde hep 1080p yapılıyor bu ekranda bu çözünürlükte bi tık daha yüksek fps olur sanırım doğru mu düşünüyorum eskinin tek avantajı sanırım
önemli olan oyunları hangi çözünürlükte çalıştırdığın, yani bilgisayar 1080 çalıştırır ama sen 1600*900 görürsün, görsellik dışında bir performans farkı olmaz

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Erkan İtak
İlgilendiği Kategoriler
Sistem toplama
İkincil monitör olarak eski bir monitör kullanıyorum HDMI to VGA dönüştürücü kullanarak görüntü alıyorum, amacım oyun oynarken yan ekrandan discrod, chrome vb sayfalar açmak olduğu için ekstra bir performans beklentim yok. Dönüştürücü ile kullanabilirsin.

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
648
İsim
Adem Türk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İkincil monitör olarak eski bir monitör kullanıyorum HDMI to VGA dönüştürücü kullanarak görüntü alıyorum, amacım oyun oynarken yan ekrandan discrod, chrome vb sayfalar açmak olduğu için ekstra bir performans beklentim yok. Dönüştürücü ile kullanabilirsin.
1 adet DVI-D konektörü
1 adet VGA konektörü
monitörün bağlantı kısımları böyle rx 5500 için hdmi dönüştürücü şart mı

AKAsienna

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
Akif Kaya
1 adet DVI-D konektörü
1 adet VGA konektörü
maalesef evet yeni nesil kartlarda hdmi ve Display Port var sadece

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Erkan İtak
İlgilendiği Kategoriler
Sistem toplama
1 adet DVI-D konektörü
1 adet VGA konektörü

maalesef evet yeni nesil kartlarda hdmi ve Display Port var sadece
Arkadaşında dediği gibi yeni nesil ekran kartlarında malesef analog çıkışlar bulunmuyor (DVI-D, VGA).
Dönüştürücü kullanman gerekiyor. Ben ucuz yollu bir HDMI to VGA dönüştürücü alıp VGA kablosuna taktım ve halen kullanmaktayım sıkıntısız.

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
740
İsim
Görkem çetinkaya
Arkadaşında dediği gibi yeni nesil ekran kartlarında malesef analog çıkışlar bulunmuyor (DVI-D, VGA).
Dönüştürücü kullanman gerekiyor. Ben ucuz yollu bir HDMI to VGA dönüştürücü alıp VGA kablosuna taktım ve halen kullanmaktayım sıkıntısız.
Oyun oynayabiliyormusun

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
HP S2031a (2010lu yıllarda alındı) model 60hz bir monitörüm var sistem alıcam bunu kullanırım diye düşünüyorum örnek olarak rx 5500 xt
eskilerden kalma 75hz 19inç monitörüm var 2.ekran olarak kullanıyorum. sıkıntı çıkarmaz hiçbir türlü. (1 yıl ana monitörüm olarak kullanmıştım bide)

Top Bottom