Güzel bir dilim eti alırsın
bir kaba koyup streç filme sarıp dolaba atarsın dinlendirirsin
kendi kanını bırakır o kanın içerisinde bi nevi marine olur lezzeti artar
sonra tezgâha alırsın
arkalı önlü zeytinyağına bularsın
karabiberini atarsın
5 dakika yüksek ateşte iyice kızmış tavaya yavaşça yerleştirirsin ve bir güzel rengi değişene kadar pişirirsin
suyunu salmadan diğer tarafını da çevirip orayı da pişirirsin
içerisine çok az su atıp kapağını kapatırsın buharda kısık ateşte 5 dk pişirirsin
kapağı açıp tereyağını kekiğini atıp banyo yaptırırsın
tereyağ renk değiştirmeye başlayınca tavadan alırsın
güzelce dilimleyip ağzının suyu aka aka yersin
en son tavayı yalarsın
farklı bir şekilde de pişirilebilir bu da çok lezzetli ve yumuşacık oluyor:
güzel bir dilim eti (antrikot veya biftek tarzı) alırsın iki tarafını da zeytinyağıyla yağlarsın
kızgın tavaya yerleştirirsin
bir tarafını pişirdikten sonra diğer tarafını da pişirirsin
tavanın altını kıs
tereyağını at
erimiş tereyağına eti banyo yaptır
tereyağını yanmadan hemen güzeeelce 1 bardak kadar sıcak su ilave et
üzerine kapağını kapat
altı kısık bir biçimde 15 dakika pişirdikten sonra kapağını aç
eti tezgâha al
tavanın dibinde kalan suyu da etin üstüne sos niyetine dök
afiyet olsun yumuşacık mis gibi bir etiniz oldu
dilediğiniz baharatı atıp yiyin bunda tavsiye sadece tuzdur