Neler Yeni

ETHEREUM DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR.

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
O yüzden bas bas bağırıyorum fiyat algısı diye hocam. Fiyat algısı yükselirse fiyatlar yükselir rahatça sattığı bir ürünü adam neden daha uyguna koyacak?
Şimdi arz, talep ilişkisi de önemlidir. 2020-2021 yılında ki yoğun talep şuan bulunmuyor. Kısacası 1-2 ay içinde piyasa yavaşlayınca kimse şirketini veya ofisini kapatmayacak, fiyat düşecek ve standart seviyelerde daha bol kaliteli kısmen uygun fiyatlı sistemler çıkacaktır. Ancak dediğim gibi bu devirde orta seviye bir sistem için 11.000-14.000 TL arası bütçe ayırmak artık standart haline geldi. Daha düşük seviyeleri inmesinin pek mümkün olacağını sanmıyorum.

Mert555

80+ Bronze
Ya bak iyi birine benziyorsun ama inat etmişsin mantıklı düşünmemeye. Üstteki arkadaşla mantıklı bir şekilde nasıl konuşmuşuz bir oku.
Adam dual 3050 yi 575 usd ye mal ediyor. Nasıl 6k ya satsın. 6 k ya satsa millet alıp sahibindene koyacak zaten.
Bir firma kampanya yaparken parçaları alt alta dizer sonra pazarlama için ayırdığı bütçeyi düşer. Çarpar kurla satar.
Satışlar azalırsa fiyatları düşürecek olan firmalar değil markalardır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her firmanın birbiriyle anlaşıp fiyat yükseltmesine aklın alıyor mu senin. Böyle bir şey mümkün mü gerçekten?
Haklısın hocam tek firmaya özgü bir durum değil zaten ama kuru 13 ile değil de 16-17 ile çarptıklarını düşünüyorum şahsen ben kâr oranları yüksek olduğu net şekilde görülüyor. Bir üründe indirim olunca örneğin geçen hafta 6600xt 8600₺’ye düşmüştü gittigidiyor da incehesap bunu gördü 8800₺’ye koydu anakartla. Şahsen o 8600₺’lik fiyat gelmese yüksek ihtimalle 9200₺ civarına konacaktı. Ayrıca ben genelleme yapıyorum tek bir firmayı kötülemiyorum zaten itopya diğer firmalar arasından en çok kampanya uygulayan ve net bir şekilde diğerlerinden daha fp ürünler sunan bir firma o konuda takdir ediyorum itopyayı yalan yok. Genel konuşuyorum ben tamamen.

Ahmetycsy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar ve oyunlar hakkında her şey , Bilgisayar, teknoloji
ETH'nin düşüşü sandığınız kadar önemli değil hatta neredeyse hiç önemli değil. Şu an bu fiyatları etkileyen 1. başlık çip üretimlerinin artıyor oluşudur.
Ve fiyatların düşmesine de sevinmeyin, geri çıktığında yine vah tüh edeceksiniz bu fiyatlar hiçbir zaman düzelmeyecek.
Hem ETH neden mi önemli değil ? Mining kanadı için yorum yaparsak kazımı fazla zorlaştı zaten 2.0 gelmeden kullanıcılar alternatif aramaya başlayacaklardır RVN vardı o da kazançları yarıladı.

Erik Meyersson dediği gibi Türkiye ekonomisi düne göre zayıf olabilir ama yarından daha güçlü. Yani bu fiyatlar ve indirimler geçicidir.
Fiyatların gerçekten düşmesi için peki ne mi lazım ? Fırsatçılığa karşı tam denetim ve caydırıcı cezalar verilmesi gereklidir, bunun yanında elektroniklerde olan vergiler azaltılmalıdır son olarak da ETH'den daha önemli olan DOLAR'ın düşmesidir.

Yani demek istediğim hemen şimdi aceleyle gidin parça alın değil, doğru indirimi bulduğunuzu düşündüğünüzde yapışın ama tekrar yükseleceği ihtimali aklınızda olsun.

Bak ben kendimden örnek vereyim sistemimi 14.5k'ya almıştım, tarih 12 Nisan. Bu tarihten yaklaşık 1.5-2 ay önce 3070 7-8k'dan satılıyordu.
Benim sistemi aldığım sırada ise 3060 kendi başına 15k'ya satılıyordu arada sadece 2 ay var.
Ben fiyatlar daha da düşer diye 3070 almadım bekledim ve 3060'a kaldım... :) Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.
Ethereum nasıl önemli değil en önemli ve yüzdelik olarak ekran kartları fiyatlarını en çok etkileyen faktör. Örnek olarak siz nisanda RTX 3060 tekli fiyatına 15k demişsiniz eth nisan-mayıs aylarında zirve yaptı 3000-4000 dolar oldu sonradan temmuz ağustosta baya düşerek 1600 dolara kadar düştü ve RTX 3060 ekran kartı türkiye garantili 5900 a satıldı 3070ti ekran kartları 8-9 bin tl'ye satıldı, 6700 xt ekran kartı 7000 tl'ye satıldı. Bunların hepsi temmuz ağustos aylarının fiyatları hepsi eth ile paralel. Aralık 2020 de eth fiyatı 600 küsür dolardı ve 2200 TL'ye gtx 1660 super bulunuyordu. 3060 ti falan 4000 tl küsürdü, sonradan şubat 2021'e doğru eth 1500 dolar oldu ve fiyatlar uçtu. Hayatında ekran kartıyla hiç işi olmayan amcalar, dayılar bile onlarca ekran kartı almaya başladı sırf durduğu yerde para getiriyor diye. Bir de üstüne pandemi çip krizi olunca bu talebe arz yetişemedi doğal olarak.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,562
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Ethereum nasıl önemli değil en önemli ve yüzdelik olarak ekran kartları fiyatlarını en çok etkileyen faktör. Örnek olarak siz nisanda RTX 3060 tekli fiyatına 15k demişsiniz eth nisan-mayıs aylarında zirve yaptı 3000-4000 dolar oldu sonradan temmuz ağustosta baya düşerek 1600 dolara kadar düştü ve RTX 3060 ekran kartı türkiye garantili 5900 a satıldı 3070ti ekran kartları 8-9 bin TL'ye satıldı, 6700 xt ekran kartı 7000 TL'ye satıldı. Bunların hepsi temmuz ağustos aylarının fiyatları hepsi eth ile paralel. Aralık 2020 de eth fiyatı 600 küsür dolardı ve 2200 TL'ye gtx 1660 super bulunuyordu. 3060 ti falan 4000 TL küsürdü, sonradan şubata doğru eth 1500 dolar oldu ve fiyatlar uçtu. Hayatında ekran kartıyla hiç işi olmayan amcalar, dayılar bile onlarca ekran kartı almaya başladı sırf durduğu yerde para getiriyor diye. Bir de üstüne pandemi çip krizi olunca bu talebe arz yetişemedi doğal olarak.
Yazdığımı tekrar yazdıracaksınız ama cevapsız bırakmak istemem, açıklayayım.
Ethereum, 3000 serisi çıktığında ve kazım zorluğu günümüz zorluğuna nazaran daha az zor olduğu sıralar gerçekten 1. faktördü bu zaten su götürmez bir gerçek.
Ne oldu da ben şu an ethereum eskisi gibi etkili değil diyorum ? Çünkü karşımızda ethereum'dan daha güçlü etkenler var.
3000 serisi çıktığı sıralar ekonomi günümüz şartları kadar kötü değildi. Ayrıca çip krizi daha yeni vurdu vuracak gibi bir şeydi. Tarihleri karıştırıyor olabilirim ama zaten birbirine yakın şeyler.

Şimdi toparlamak gerekirse, bu süreçte stokçuluk arttı fırsatçılık hatsafaya ulaştı, dolar fırladı ; buna karşın da eth mining zorluğu arttı.
Burası biraz kişiye göre değişir ancak yanlış anlamayın çok da bilgisiz değilseniz bu koşulda eth fiyatından çok diğer etkenlerin daha önde olduğunu anlayabilirsiniz.

Ahmetycsy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Yazdığımı tekrar yazdıracaksınız ama cevapsız bırakmak istemem, açıklayayım.
Ethereum, 3000 serisi çıktığında ve kazım zorluğu günümüz zorluğuna nazaran daha az zor olduğu sıralar gerçekten 1. faktördü bu zaten su götürmez bir gerçek.
Ne oldu da ben şu an ethereum eskisi gibi etkili değil diyorum ? Çünkü karşımızda ethereum'dan daha güçlü etkenler var.
3000 serisi çıktığı sıralar ekonomi günümüz şartları kadar kötü değildi. Ayrıca çip krizi daha yeni vurdu vuracak gibi bir şeydi. Tarihleri karıştırıyor olabilirim ama zaten birbirine yakın şeyler.

Şimdi toparlamak gerekirse, bu süreçte stokçuluk arttı fırsatçılık hatsafaya ulaştı, dolar fırladı ; buna karşın da eth mining zorluğu arttı.
Burası biraz kişiye göre değişir ancak yanlış anlamayın çok da bilgisiz değilseniz bu koşulda eth fiyatından çok diğer etkenlerin daha önde olduğunu anlayabilirsiniz.
Etkisi azalmış olabilir ama hala en çok etkileyen faktörler arasındadır, ben bu durumu uzun zamandır takip ediyorum. Nisan 2021'den bahsediyorsanız bu çip krizi zaten vardı pandemi çıkalı 1.5 sene olmuştu nisan 2021'de. Türkiye'de stokçuluk ve fırsatçılık ne zaman olmadı ki ya da ne zaman az oldu. Her zaman bu durumlar vardı zaten değişen şeyler üretim sorunu, etherum madencilik ve dolar oldu. Sana güncel örnek vereyim eth kazımı kasım 2021 civarında da zor ve eth 4800 doları gördü kasım 2021'de ve bütün ekran kartlarına bak o zaman zirve yaptılar. RTX 3060 minimum kasım 2021'de 15 bin fiyata bulunuyordu şuan eth 2700 civarında 9-10k bulunuyor, 6600 xt en kötü modeller bile12-13bin tl'ye satılıyordu şuan 8600'e bile satıldı, RTX 3060 ti minimum 17 bin TL idi şuan 12 bine düştü ve kasım 2021 de dolar 11 TL'di şuan 13.65 ETH kazımı kasım 2021'de oldukça zordu ve azalmıştı özellikle şu ağustos güncellemesinden sonra.

Dahası  
Reaksiyon skoru
901
İsim
Onur Uygun
İlgilendiği Kategoriler
PC toplama
Instagram
onur27uygun

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,288
İsim
Efecan
Valla tamamen şahsi fikrim ama en az 2024 diyorum hocam ben fiyat düşüşü için

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin

AydNn

80+ Bronze
şuan ki pazar eth üstünden dönmüyor çünkü non-lhr kartlar artık üretilmiyor çip krizi yüzünden pahalı

gerçekten hayatımın en komik dakikalarıydı bir kaç bilen insan açıklıyor diğer bilip bilmeden yorum atanlar tartışma başlatıyor ama @Hudzell tebrik ediyorum seni dostum yılmadan anlatmaya devam etmişsin :ROFLMAO:

Son düzenleme:

Ahmetycsy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
şuan ki pazar eth üstünden dönmüyor çünkü non-lhr kartlar artık üretilmiyor çip krizi yüzünden pahalı

gerçekten hayatımın en komik dakikalarıydı bir kaç bilen insan açıklıyor diğer bilip bilmeden yorum atanlar tartışma başlatıyor ama @Hudzell tebrik ediyorum seni dostum yılmadan anlatmaya devam etmişsin :ROFLMAO:
Pazar Eth üzerinden dönmüyor zaten ama en önemli faktörlerden biri mining ve bu miningden en çok para getiren coin ethereum. Lhr kartlar çıktı ve sen bu kartları madenciler almıyor sanıyorsan asıl bilip bilmeden yorum atan sensin biraz başka forumlara git araştır bakalım miningciler hangi kartları alıyorlar. O kadar örnek verdim tarihlerle istersen hepsine de bakabilirsin. Fiyat iniş çıkışları paraleldir. Bunlara rağmen ekran kartı fiyatlarına eth mining'in hiç etkisi yok diyorsan diyecek bir şeyim yok.

Buradaki haberin ilk iki paragrafını bir oku çip krizi kısaca nasıl oluşmuş diye. Ekran kartları dışında fiyatı 3-4 kat artan hangi elektronik cihaz var? Her bir elektronik cihazın fiyatı arttı 2 kat kadar araba, oyun konsolları, işlemciler vb. ama ekran kartları bir anormal arttı ve daha bu çip krizi yeni başlıyorken arttı. Normal bir oyun oynayan insan 1 tane ekran kartı alır değil mi, hadi eşine dostuna da alsın max 5 tane alır. Eth Mining olayı patladığından beridir ekran kartı ile işi olmayan adamlar onlarca ekran kartı almaya başladı Ben 2000 tane kartla mining yapan adam gördüm tek bir adam 2000 ekran kartı toplamış. Normal toplayan madencilere bakarsan minimum 10-15 tane kartla rig kuruyor ortalama.

Son düzenleme:
Top Bottom