Neler Yeni

Ethereum Mining'den Elde Edilen Kazanç Vergiye Tabi Mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Arda Demirci
Ethereum Mining'e başladım aylık ortalama 200tl falan bir kazancım olacak. Vergi ödemem gerekiyor mu?

Sunay

80+ Silver
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,703
İsim
Sunay Koçak
Steam
https://steamcommunity.com/id/xsunay/
Discord
Sunay #3109
Hayır, vergi alınmıyor diye biliyorum sadece kullandığınız sitelerin belirli komisyon kesme ihtimalleri var.
Örneğin binance para çekiminde %1.5 kesiyor.

Nvidia_GF_FX_500

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Hocam doğuda kaçak elektrik kullananlara devlet bir şey demiyor siz ufak mining yapıcaksınız bir şey olacağını sanmam.
O işe o gözle bakarsak... KYK borçları silinmiyor ama kimlerin, ne borçları siliniyor. (İnternette araştırabilirsiniz.)

Şu an bildiğim kadarıyla bir vergi yok ama belki gelebilir. Hatta belki (benim düşüncemdir) geriye dönük vergi bile gelebilir.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Ethereum Mining'e başladım aylık ortalama 200tl falan bir kazancım olacak. Vergi ödemem gerekiyor mu?
Bu düzenli bir kazanç ise iş modeline dönüşmüş olur ve vergiye tabidir. Şuan mining ile ilgili bir yasa var mı bilmiyorum ama bu iş çok popüler oldu yakında devlet bunuradara alıp buradan para kazanıp maliyeye kazanç beyan etmeyenlere ceza kesebilir. Bu benim tahminim.

Misal şuan devletin Haziran'a kadar devam eden varlık barışı yasası var. Yurtdışında bulunan parasını Haziran'a kadar getirene ceza kesmeyip %1 veya hiç vergisiz kayda alıyor diye biliyorum

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Bu düzenli bir kazanç ise iş modeline dönüşmüş olur ve vergiye tabidir. Şuan mining ile ilgili bir yasa var mı bilmiyorum ama bu iş çok popüler oldu yakında devlet bunuradara alıp buradan para kazanıp maliyeye kazanç beyan etmeyenlere ceza kesebilir. Bu benim tahminim.
Ben devletin bu sosyal konularda bir şey yaptığını düşünmüyorum.
Bakın yıllardır Twitch var, yıllardır YouTube var. Yıllarca doğru düzgün bir yasa çıkarmadılar sonra tüm para kazananlara binlerce lira ceza kestiler.
Bu ETH BTC İşlerinde de aynısının olacağını düşünüyorum. Bir şekilde alırlar parayı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Arda Demirci
Ben devletin bu sosyal konularda bir şey yaptığını düşünmüyorum.
Bakın yıllardır Twitch var, yıllardır YouTube var. Yıllarca doğru düzgün bir yasa çıkarmadılar sonra tüm para kazananlara binlerce lira ceza kestiler.
Bu ETH BTC İşlerinde de aynısının olacağını düşünüyorum. Bir şekilde alırlar parayı.
Korkuttunuz. Mining yapıyordum kapattım :d Düşününce mantıklı geldi dediğiniz boşu boşuna para ödemeyelim.

Top Bottom