Ethereum Mining'den Elde Edilen Kazanç Vergiye Tabi Mi?

Reaksiyon skoru
99
Ethereum Mining'e başladım aylık ortalama 200tl falan bir kazancım olacak. Vergi ödemem gerekiyor mu?

Hayır, vergi alınmıyor diye biliyorum sadece kullandığınız sitelerin belirli komisyon kesme ihtimalleri var.
Örneğin binance para çekiminde %1.5 kesiyor.

Hocam doğuda kaçak elektrik kullananlara devlet bir şey demiyor siz ufak mining yapıcaksınız bir şey olacağını sanmam.
O işe o gözle bakarsak... KYK borçları silinmiyor ama kimlerin, ne borçları siliniyor. (İnternette araştırabilirsiniz.)

Şu an bildiğim kadarıyla bir vergi yok ama belki gelebilir. Hatta belki (benim düşüncemdir) geriye dönük vergi bile gelebilir.

Ethereum Mining'e başladım aylık ortalama 200tl falan bir kazancım olacak. Vergi ödemem gerekiyor mu?
Bu düzenli bir kazanç ise iş modeline dönüşmüş olur ve vergiye tabidir. Şuan mining ile ilgili bir yasa var mı bilmiyorum ama bu iş çok popüler oldu yakında devlet bunuradara alıp buradan para kazanıp maliyeye kazanç beyan etmeyenlere ceza kesebilir. Bu benim tahminim.

Misal şuan devletin Haziran'a kadar devam eden varlık barışı yasası var. Yurtdışında bulunan parasını Haziran'a kadar getirene ceza kesmeyip %1 veya hiç vergisiz kayda alıyor diye biliyorum

Bu düzenli bir kazanç ise iş modeline dönüşmüş olur ve vergiye tabidir. Şuan mining ile ilgili bir yasa var mı bilmiyorum ama bu iş çok popüler oldu yakında devlet bunuradara alıp buradan para kazanıp maliyeye kazanç beyan etmeyenlere ceza kesebilir. Bu benim tahminim.
Ben devletin bu sosyal konularda bir şey yaptığını düşünmüyorum.
Bakın yıllardır Twitch var, yıllardır YouTube var. Yıllarca doğru düzgün bir yasa çıkarmadılar sonra tüm para kazananlara binlerce lira ceza kestiler.
Bu ETH BTC İşlerinde de aynısının olacağını düşünüyorum. Bir şekilde alırlar parayı.

Ben devletin bu sosyal konularda bir şey yaptığını düşünmüyorum.
Bakın yıllardır Twitch var, yıllardır YouTube var. Yıllarca doğru düzgün bir yasa çıkarmadılar sonra tüm para kazananlara binlerce lira ceza kestiler.
Bu ETH BTC İşlerinde de aynısının olacağını düşünüyorum. Bir şekilde alırlar parayı.
Korkuttunuz. Mining yapıyordum kapattım :d Düşününce mantıklı geldi dediğiniz boşu boşuna para ödemeyelim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,700
Üyeler
192,771
Son üye
burak920142
Geri