Salakmısın kardeşim. Diyelimki sen çiftçisin ben de galericiyim. Ekinleri, traktörleri en iyi sen mi bilirsin ben mi. Arabaları sen mi bilirsin ben mi. O işle uğraşan alimlerle sen birmisin.Fetvayı kim veriyor Allah mı? Fetvayı veren insan değil mi?
Alınıp satılmasında sıkıntı yok, para birimi uygun mu ?Daha basit düşün elindeki ürün değeri artıyor zarar etmemek için satıyorsun. Bu kadar basit.
o iş öyle değil kardeş al sat diyosun mesela adamlar çaldığı parayı btcye çevirirse aklanmış olur devlet adamları yakalasada parayı alamaz adamlar çıkarsa hapisten harcarAlınıp satılmasında sıkıntı yok, para birimi uygun mu ?
oooo sıkıntılı iş en iyisi girmememeko iş öyle değil kardeş al sat diyosun mesela adamlar çaldığı parayı btcye çevirirse aklanmış olur devlet adamları yakalasada parayı alamaz adamlar çıkarsa hapisten harcar
Mesaj otomatik birleştirildi:
hem bu iş hakkında kanun yok diye biliyorum
Ona ben karar veremem fetva verebilenler sadece fıkıh alimleridir. Onlarda kafalarına göre değil ilk kuran a bakıyorlar kuranda yoksa peygamber efemdimizin yaptıklarına bakıyorlar onda da yoksa eski alimlerin dediklerine bakıyorlar onda da yoksa bir sürü fıkıh alimi beraber hepsine bakıp ona göre karar veriyorlar.Neden günah açıklasana?
Hay yaşa.buna fetva verebilecek insan forumda değildir diye düşünüyorum. diyanete sorarsanız daha doğru olur.
Onlara tapmak ne kadar doğru? Senin elinde bir makina var onunla altın aramak haram mı? Değil ee?Ona ben karar veremem fetva verebilenler sadece fıkıh alimleridir. Onlarda kafalarına göre değil ilk kuran a bakıyorlar kuranda yoksa peygamber efemdimizin yaptıklarına bakıyorlar onda da yoksa eski alimlerin dediklerine bakıyorlar onda da yoksa bir sürü fıkıh alimi beraber hepsine bakıp ona göre karar veriyorlar.
O kadar ciddi bilmiyorum ben sadece Altın mantığında söyledim durumu. Daha kesin bilgi için Diyanet'e falan başvurmak lazım.Alınıp satılmasında sıkıntı yok, para birimi uygun mu ?
Onlara tapmak mı. Kanka sen düzgün düşünemiyorsun. Kardeşim engelin mi var altın la btc nin ne alakası var altın fiziksel olarak var ama btc (ya da diğer altcoinler) sanal yani yoklar.Onlara tapmak ne kadar doğru? Senin elinde bir makina var onunla altın aramak haram mı? Değil ee?
aynen mesela senin sattığın btcyi diyelim uyuşturucu taciri aldıoooo sıkıntılı iş en iyisi girmememek
Dinle çok içli dışlıyım çok araştırma yaptım. Ne yani ben kendim bir yorum yapamaz mıyım?Salakmısın kardeşim. Diyelimki sen çiftçisin ben de galericiyim. Ekinleri, traktörleri en iyi sen mi bilirsin ben mi. Arabaları sen mi bilirsin ben mi. O işle uğraşan alimlerle sen birmisin.
Daha Türkçeyi bilmiyor dini dersler veriyorsun.Onlara tapmak mı. Kanka sen düzgün düşünemiyorsun. Kardeşim engelin mi var altın la btc nin ne alakası var altın fiziksel olarak var ama btc (ya da diğer altcoinler) sanal yani yoklar.
At uygunsuz dili geç ya.Dinle çok içli dışlıyım çok araştırma yaptım. Ne yani ben kendim bir yorum yapamaz mıyım?