Neler Yeni

Ethernet Kablo Bilgi Öneri

fvozkan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Furkan Veli Özkan
Merhabalar

15-20 metre civarında 20 olursa garanti olur Ethernet kablosu ihtiyacım var nasıl bir şey almalıyım bilgi verirmisiniz birde önerdiğiniz kablo varsa paylaşabilir misiniz

Bütçe: Değişir üzmesin yeter ama fiyatı çok olmasın

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Merhabalar

15-20 metre civarında 20 olursa garanti olur Ethernet kablosu ihtiyacım var nasıl bir şey almalıyım bilgi verirmisiniz birde önerdiğiniz kablo varsa paylaşabilir misiniz

Bütçe: Değişir üzmesin yeter ama fiyatı çok olmasın
İnternet hızın nedir ? Ona göre daha uygun öneriler gelecektir.

Erdox

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Erdoğan Aktaş
Abiler ben 47 mps alıyorum modemin kendi kablosu kısa uzun kablo almak istiyorum ping ya da hız da bi sorun olur mu

fvozkan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Furkan Veli Özkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İnternet hızın nedir ? Ona göre daha uygun öneriler gelecektir.
16mbps olması lazım çok iyi değil
Cat 5 veya cat 6 kablo işini görür
Cat 5 6 7 8 9 bilmem ne farkları ne benim hangisi işimi görür
bu nasıl oluyor bunda Cat şeyı yok

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
16mbps olması lazım çok iyi değil

Cat 5 6 7 8 9 bilmem ne farkları ne benim hangisi işimi görür

bu nasıl oluyor bunda Cat şeyı yok
attığım cat6 diye biliyorum

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
16Mbit için uygun fiyatlı Cat5 de kullanılabilir, rahat o hızları verir...

Son düzenleme:

fvozkan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Furkan Veli Özkan
https://www.hepsiburada.com/zyxel-p...iQxVH-IfyJh-btvf6uRoCkGkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Kullandığım modem bu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ethernet kabloları genellikle numaralarla isimlendirilirler. CAT5E, CAT6, CAT6A, CAT7 gibi. CAT7 içlerinde en iyi iletim hızına sahiptir. Seviye arttıkça Mhz değeri de artar. CAT7 kabloda maksimum Mhz değeri 750 iken CAT5E kabloda bu 350 Mhz olur. Mhz frekans değişimi hızı etkiler. CAT5E kablolar en fazla 1000 mbps hıza ulaşırken en yakın teknoloji olan CAT6 10.000 mbps hıza kadar ulaşabiliyor! CAT6 kablolar 10 gigabit ethernet desteğine kadar ulaşırken CAT5E 1 gigabit ethernet desteğine ulaşır. Yani birbirlerinin en yakın rakibi olan bu kablolar arasında bile oldukça fark vardır.

Kablonuzu ne için aldığınızı ve nerede kullanacağınıza göre bir seçim yapabilirsiniz.

CAT6 kategorisindeki kablolar evde yeterlidirler. Daha çok kişinin bağlandığı internetlerde ise CAT7 kategorisindeki kabloları tercih edebilirsiniz. Fakat bu CAT7 kategorisindeki kabloları evde tercih etmemelisiniz anlamına gelmemektedir. Daha önce de belirttiğimiz gibi kategori arttıkça hız da artar. Aynı zaman da fiyat da. CAT6 kategorisindeki kablolar hem CAT7’ye göre daha ucuz olurlar hem de ev için yeterlidirler. Evde aynı zamanda CAT5 yada CAT5E kabloları da tercih edebilirsiniz...

(16Mbit için uygun fiyatlı Cat5 de kullanılabilir, o hızı verir. İleride hız artırırım derseniz daha yüksek değerlere ulaşabilen kablolar da tercih edilebilir. Yani kısaca şu an kalitesine fiyatına göre Cat5 ve üzeri bakabilirsiniz...)
Anladım çok teşekkür ederim arkadaşın attığı kablo nasıldır

fvozkan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Furkan Veli Özkan
Kablo kalitesini bilemiyorum ancak açıklamada Cat5e olduğu bilgisi var, sizin için hayli yeterli...
ileride internet yükseltmeye girdim diyelim bu kablo sorun çıkarırmı nasıl olur

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
ileride internet yükseltmeye girdim diyelim bu kablo sorun çıkarırmı nasıl olur
Diğer seçeneklerin fiyatlarını da araştırın... (güncel kablo fiyatları hakkında pek bilgim yok)

Son düzenleme:
Top Bottom