Ethernet kablosunu nereye takmalıyım?

Sakurajima Mai

80+ Silver
Reaksiyon skoru
641
Elimde 2 tane modem var birini şuan kullanıyorum diğerini de kendi odama router olarak kablo çekip kullanmak istiyorum. Bir önceki açtığım konuda DHCP özelliğini kapat demişlerdi, bu özelliği kapattıktan sonra direk router olarak kullanmaya hazır hale mi geliyor?
Peki ethernet kablosunun 1. ucunu şuan kullandığım modemin neresine 2. Ucunu router olarak kullanacağım modemin neresine takmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim:)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuan kullandığım modemin arkası bu şekilde:
Screenshot_2023-06-20-08-10-19-756_com.miui.gallery.jpg

Router olarak kullanacağım modemin arkası da bu şekilde:
Screenshot_2023-06-20-08-10-22-660_com.miui.gallery.jpg

Elimde 2 tane modem var birini şuan kullanıyorum diğerini de kendi odama router olarak kablo çekip kullanmak istiyorum. Bir önceki açtığım konuda DHCP özelliğini kapat demişlerdi, bu özelliği kapattıktan sonra direk router olarak kullanmaya hazır hale mi geliyor?
Peki ethernet kablosunun 1. ucunu şuan kullandığım modemin neresine 2. Ucunu router olarak kullanacağım modemin neresine takmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim:)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuan kullandığım modemin arkası bu şekilde:
Alıntıyı görüntüle

Router olarak kullanacağım modemin arkası da bu şekilde:
Alıntıyı görüntüle
Eğer dhcp yi kapattıysan dediğin gibi çalışır iki modemin de herhangi bir lan portuna takman yeterli olacaktır.

Eğer dhcp yi kapattıysan dediğin gibi çalışır iki modemin de herhangi bir lan portuna takman yeterli olacaktır.
Ethernet kablosunun bir ucunu ana modemin ethernet 1 çıkışına diğer ucunu router olarak kullanacağım modemin LAN portuna takıyorum ozaman.

Son düzenleme:
Geri