ETS 2-Bus Simulator 21 vb. Oyunlar İçin Direksiyon Seti Önerisi

Menace

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
217
ETS 2, Bus Simulator 21 Next stop trazı simülasyon oyunlarını oynamak istiyorum. Çift pedallı, dönüş açısı fazla olan bir direksiyon seti arıyorum. Fazla yarış oyunu oynamam belki Forza 4 oynarım sadece. Olabilecek en ucuz ve işimi görecek bir öneri yaparsanız sevinirim. Fazla ve belirli bütçem yok.

ETS 2, Bus Simulator 21 Next stop trazı simülasyon oyunlarını oynamak istiyorum. Çift pedallı dönüş açısı fazla olan bir direksiyon seti arıyorum. Fazla yarış oyunu oynamam belki Forza 4 oynarım sadece. Olabilecek en ucuz ve işimi görecek bir öneri yaparsanız sevinirim. Fazla ve belirli bütçem yok.
Uygun olsun diye Rampage alma

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
2.el dfgt

İsteklerine göre alınabilecek minimum set ikinci elde Logitech Driving Force GT (DFGT) diyebiliriz. 900 derecelik bir dönüş açısına ve Force Feed Back (FFB) özelliğine sahip. Tur olarak 1.25 tur sağa, 1.25 tur sola dönüyor. Daha iyi anlaşılması için aşağıya videosunu ekledim. Çoğu direksiyon seti de 900 veya 1080 derecedir zaten. Bu tarz giriş seviyesi ürünlerde gerçek tır-otobüs direksiyonlarındaki turu yakalayamazsın. Onun için bütçeyi fazlasıyla arttırmak lazım. Bunlar daha çok binek otomobillerin direksiyon turlarına yakın.

• Beğen
  • Beğen
İsteklerine göre alınabilecek minimum set ikinci elde Logitech Driving Force GT (DFGT) diyebiliriz. 900 derecelik bir dönüş açısına ve Force Feed Back (FFB) özelliğine sahip. Tur olarak 1.25 tur sağa, 1.25 tur sola dönüyor. Daha iyi anlaşılması için aşağıya videosunu ekledim. Çoğu direksiyon seti de 900 veya 1080 derecedir zaten. Bu tarz giriş seviyesi ürünlerde gerçek tır-otobüs direksiyonlarındaki turu yakalayamazsın. Onun için bütçeyi fazlasıyla arttırmak lazım. Bunlar daha çok binek otomobillerin direksiyon turlarına yakın.

bunu mesela en sağa yatırdım ets de, direksiyon dönmezse oyundada son noktada kalırmı yoksa oyunda dönmeye devam eder mi?

Hocam dediğiniz gibi kesinlikle rampage almayın arkadaşların dediği gibi ikinci el Dfgt bulabilirsen alman çok iyi olur Keyif alırsın eğer birtık daha üste çıkmak istiyorsan G 27 alabilirsin

G29 bence

bunu mesela en sağa yatırdım ets de, direksiyon dönmezse oyundada son noktada kalırmı yoksa oyunda dönmeye devam eder mi?
Anlatmaya çalıştığın şeyi tam olarak anlamadım. Araç duruyorken direksiyonu en sağa çevirip bırakırsan hem oyundaki hem de direksiyon setindeki direksiyon o şekilde kalır. Gaza basıp ilerlediğin zaman ise gerçek hayatta da olduğu gibi direksiyon kendini yavaş yavaş toparlar ve düzlenir. Bundan bahsediyorsan durum bu şekilde. Yani direksiyonun yaptığı hareketler tamamen oyundaki aracın hareketlerine bağlı. Bu özelliğe de Force Feed Back (FFB) diyoruz.

Rampage V900-S, V902 gibi setleri önermememizin en büyük sebebi de FFB özelliğine sahip olmamaları. Üstteki örneği V900-S veya V902 üzerinde tekrar düşünelim. Araç duruyorken direksiyonu en sağa çevirip bırakırsan direksiyon yüksek bir hızda kendini merkezler ve oyundaki direksiyonu da aynı şekilde çevirir. Bu da oldukça gerçekçilikten uzak bir durum oluşturuyor.

Anlatmaya çalıştığın şeyi tam olarak anlamadım. Araç duruyorken direksiyonu en sağa çevirip bırakırsan hem oyundaki hem de direksiyon setindeki direksiyon o şekilde kalır. Gaza basıp ilerlediğin zaman ise gerçek hayatta da olduğu gibi direksiyon kendini yavaş yavaş toparlar ve düzlenir. Bundan bahsediyorsan durum bu şekilde. Yani direksiyonun yaptığı hareketler tamamen oyundaki aracın hareketlerine bağlı. Bu özelliğe de Force Feed Back (FFB) diyoruz.

Rampage V900-S, V902 gibi setleri önermememizin en büyük sebebi de FFB özelliğine sahip olmamaları. Üstteki örneği V900-S veya V902 üzerinde tekrar düşünelim. Araç duruyorken direksiyonu en sağa çevirip bırakırsan direksiyon yüksek bir hızda kendini merkezler ve oyundaki direksiyonu da aynı şekilde çevirir. Bu da oldukça gerçekçilikten uzak bir durum oluşturuyor.
tamamdır çok teşekkürler

tamamdır çok teşekkürler
Tekrar okuyunca anladım. Dediğin gibi bir durum söz konusu değil. Yani direksiyon derecesinin yetersiz olması sebebiyle oyundaki direksiyonda bir sorun yaşamazsın. Sen direksiyonu en sağa çevirdiğinde oyundaki direksiyon da ne olursa olsun tekerleri en sağa çevirecek şekilde pozisyon alır. ETS 2'den örnek vermek gerekirse ayarlar bölümünde direksiyon derecesi mevcut. Onu kullandığın direksiyon setine göre ayarladığında oyundaki ve direksiyon setindeki direksiyon birebir aynı hareketleri yapar. Dereceyi azaltırsan veya çoğaltırsan oyundaki direksiyon ve direksiyon setindeki direksiyon orantısız hareket eder. Bu da sadece kötü bir görüntüye sebep olur o kadar. Yani kısacası sen direksiyonu en sağa çevirdiğinde oyundaki direksiyon dönmeye devam etmez.

Geri