Neler Yeni

Euro 2024 kadromuzu kuralım

Splixson

80+ Bronze
Katılım
18 Ağustos 2022
Mesajlar
1,556
Dahası  
Reaksiyon skoru
869
İsim
Furkan ŞENGÜL
Genel olarak güzel bir eleştiri olmuş ben de kendi cevaplarımı vereyim.
1) Samet-Abdülkerim tandeminin seviyesi bence düşük olur. Ya da Montella Cenk Özkaçar da oynatabiliyor. Daha elit bir seviye olduğu için Ahmetcan demiştim ama haklısın hangi ayaklarını kullandıklarına bakmamıştım. Bence milli takımda hep defansif orta sahada görmeye alışsak da Kaan Ayhan stoperde olabilir zira sağ ayaklıymış. Üstelik pek bahsedilip övülmese de Kaan milli takımda hep çok iyi oynar, ben kendisini ilk defa zamanında gayet yakından takip ettiğim EURO 2020'de görmüştüm, ve o dönemden beri istikrarlı oynuyor. -ki gol katkısı da verebilir bir oyuncu. O yüzden ben Abdülkerim-Kaan diyorum artık.

2) Ortasahanın fiziksel yetersizliği konusunda haklı bir eleştiri yapmışsın. Ben İsmail'i sevmediğimden almadım zaten Montella ile birlikte baya uydular ama sakat ve yetişemedi diye biliyorum. Bu arada iki tane defansif oyuncu önlerinde Hakan 4 2 3 1'de patlar bence. Çünkü Hakan'ı milli takımda 10 numara oynatmamız büyük sorun oluyor. Bence bizim Hakan'ı eleştirme sebeplerimizden en büyüğü g/a beklememiz ama kendisi bir 6,8 numara aslında. Ama bizimkiler Sergen, Hagi tarzı bir 10 numara beklediği için g/a yapmayınca en büyük eleştiriyi yapıyor ama kendisi 10 numara değil :d Hatta Avusturya maçında olması lazım maça harika başlamıştı çok iyi pas dağıtıyor. Üstelik İtalya maçında da iyi top kaptı. O yüzden 4 3 3 Salih, Hakan, Arda yapabiliriz bence.

3)Semih'in seviyesini neden bu kadar düşük görüyorsunuz anlamıyorum, illede barış illede fizik kapasitesi kondisyon diyorsanız alın İrfanı atın sağ kanata Barış'ı. Barış benim de beğendiğim bir oyuncu, modern futbola çok uyuyor ama neden forvet kıtlığı çektiğimiz şu dönemde adam gibi 9 numara ile oynamıyoruz ki? Barış Alper Galatasaraydaki son dönemine kadar da hiç gol katkısı vermiyordu nerdeyse ve forvetten gol katkısı almayı amaçlamak bence normal bir istek. Semih yaşına göre aşırı fizikli, Trabzondaki vb. gollerinde belli ediyor fiziğini. Üstelik kanat vs. olmamasına rağmen aşırı kıvrak ve iyi çalım atıyor. Fener maçında Osayi ile iyi 1'e 1 oynamıştı ve Kasımpaşadaki golü her şeyi açıklıyor. Ve eğer klasik 9 numara ile oynamayacaksak Kerem solda Kenan forvette oynamalıyız diye düşünüyorum. Semih yoksa ''Kerem, Kenan, Barış/İrfan'' Semih varsa ''Kenan, Semih, Barış/İrfan''

4)Evet Kenan potansiyelli ama direkt star değil. O yüzden Kerem'i de hemen elememek lazım. Kenan, Arda turnuvada iyi işler yapabilirler ama tek başlarına takımı sırtlayamazlar. Yine de şöyle bir olay var: genç yıldızlarımızın hücum hattından çıkması çok büyük bir lütuf. Mesela euro 2020 kadromuz şu an ki kadromuzdan daha değerli diye hatırlıyorum. Ama o dönemin genç yıldızları + piyasa değerini uçuran oyuncular Çağlar, Merih'di -ki 19-20 sezonu olması lazım özellikle Çağlar harikaydı, yılın stoperlerindendi. Merih de şimdiki gibi değildi. Ancak euro 2020'de hücum hattına bakarsak Cenk Tosun, Burak Yılmaz, genç yıldız istisna olarak Cengiz vardı. Şimdi ise Arda, Kenan, Semih, Maalesef alınmasa da Can, Barış vs. var ve bu çok + bir şey.

5) Yeteneğe tapmıyorum, öyle olsaydı Emirhan İlkhan, Can Uzun vb. oyuncular şimdi kadroda bile değilken yetenek bazında 11'in değişmezi olurdu benim için. Ben de modern futbolun artık o kadar da yetenek istemediği, tempo ve dayanaklılığın çok önemli bir kriter olduğu, ve takımlarımızın avrupada yetenek bakımından büyük takımlara karşı eşitlese hatta geçse de kondisyondan maçları kaybettiğini biliyorum. Zaten gerçekte de FC'de de hard Gegenpressciyimdir 🤣 Neyse teşekkürler okuduysan.
dayı bu ne aw sapık mısın
 
Katılım
20 Haziran 2023
Mesajlar
335
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Kadir Çelik
merih'i hiç beğenmiyorum ama alternatifi yok ahmetcan olabilir. kaan - zeki değişebilir kaan'ı beğendiğim için oraya koydum. barış bence bu tip turnuvaların oyuncusu geçen turnuvada çok fazla üçlü oynayan takım vardı barış rakip kanat bekleri takip eder savunmaya koşar her zaman kontra tehdidi o yüzden x faktör olur. arda'yı sağa attım fenerde de realde de orada oynuyor devam edebilir kenanı da bağlantı oyunundan ve hocanın profiline uyduğu için seçtim. değişmez oyuncular az çok belli apo, ferdi, barış, ismail, hakan ve arda onun dışı değişebilir.
 

Ekler

  • lineup-builder.png
    lineup-builder.png
    473 KB · Hit: 5

Realhas the Great

80+ Silver
Katılım
16 Mayıs 2021
Mesajlar
4,584
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,532
Konum
Herkesin dolabında bir ceset var
İsim
Nejat İşler
İlgilendiği Kategoriler
Gündem,siyaset,PC parçaları,konu dışı
Yoğun araştırmalarım sonucunda doğru kadroyu buldum ama montella da bunu akıl edecek zeka yok✍️✍️
Screenshot_2024-06-11-21-44-25-55_aac03acc5be9688e8b14e2a202f3cc35.jpg
 
Top Bottom