Neler Yeni

Ev kullanımı için monitör önerisi (yardım eder misiniz?)

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Pivot bir monitör sizin aradığınız. IPS olduğu için tam ev kullanımına uygun, film dizi çok keyifli seyredilir. Ekranı döndürebilir, yükseklik ayarı yapabilirsiniz.
Bu monitörün özellikleri çok güzelmiş.:love::love::love:
Yıllardır LG bana ev sahipliği etti.

Duendo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
veli öztürk
Pivot bir monitör sizin aradığınız. IPS olduğu için tam ev kullanımına uygun, film dizi çok keyifli seyredilir. Ekranı döndürebilir, yükseklik ayarı yapabilirsiniz.
Attığınız monitörü inceledim aradığım özellikleri karşılıyor gibi başka bir öneriniz var mı acaba? Bide hocam bu IPS mat falan ne oluyor tam olarak bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler.

utkuversus

80+ Bronze
Attığınız monitörü inceledim aradığım özellikleri karşılıyor gibi başka bir öneriniz var mı acaba? Bide hocam bu IPS mat falan ne oluyor tam olarak bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler.
3 panel türü var. TN, IPS, VA.
TN paneller giriş seviyesidir. Dik olarak değil de farklı açılardan bakarsanız görüntü bozulur. Ama tepki süreleri daha iyidir.
IPS paneller en iyi görüntü kalitesine sahip, renkleri en doğru veren panellerdir. 178 derecelik açıya kadar görüntü bozulmaz. Yandan rahat görülür yani. TN panellerden çok daha iyidir. Ama tepki süresi biraz daha yüksektir.
VA paneller IPS ve TN'nin ortasındadır. Özellikle Curved monitörlerde kullanılır. Kontrast oranı daha iyidir. Bu panelin de 178 derecelik görüş açısı vardır ama renkleri TN'den iyi verse bile IPS kadar doğru ve güzel veremez.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
TN paneller giriş seviyesidir. Dik olarak değil de farklı açılardan bakarsanız görüntü bozulur. Ama tepki süreleri daha iyidir.
IPS paneller en iyi görüntü kalitesine sahip, renkleri en doğru veren panellerdir. 178 derecelik açıya kadar görüntü bozulmaz. Yandan rahat görülür yani. TN panellerden çok daha iyidir. Ama tepki süresi biraz daha yüksektir.
VA paneller IPS ve TN'nin ortasındadır. Özellikle Curved monitörlerde kullanılır. Kontrast oranı daha iyidir. Bu panelin de 178 derecelik görüş açısı vardır ama renkleri TN'den iyi verse bile IPS kadar doğru ve güzel veremez.
Benim tercihim curved ve ıps olmasından VA olurdu.İş kullanımında IPS e iyisidir.

Duendo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
veli öztürk
Hocam çok teşekkür ederim kaç tane yere baktım bu kadar net ve sade anlatan birine rastlamadım sağolun çok minnettar oldum. Ben o zaman IPS panele sahip bir cihazla işimi görebilirim. Büyük ihtimalle attığınız monitörü alacağım :D tekrardan teşekkürler

Merhaba bu ürünü kullanmaktayım tavsiye ederim .https://www.hepsiburada.com/asus-vg245he-24-1ms-analog-2xhdmi-freesync-full-hd-oyuncu-monitor-p-HBV000002NXQ1

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,562
Üyeler
165,843
Son üye
ewrsfdfgsdsfsf32243
Top Bottom