Neler Yeni

Evcil Hayvan Konusunda Yardım

Kedi sahiplenmeyi düşünüyorum ben ve kardeşlerim ama nalet olusun ki hepimizin hayvanlara ve özellikle en fazla kedileri sevmemize rağmen kediye alerjimiz var ama inanmıyoruz çünkü full sokak kedilerini seviyoruz gece gündür en azından ben aileme söyledim detaylı test yaptıralım diye korona bitsin olur dediler ama korona ne zaman bitecek belli değil. Cins kedi istiyorum ragdoll cinsi asla satın alamayacağım internette var ragdoll sahiplendirme bulabildiğim en yeni ilanda bu ama üstünden 2 ay geçmiş benim yavru kedilere ekstra düşkünlüğüm var ve yavru kedimin zamanla büyüyüşünü görmeyi dünyadaki her şeyden çok isterim hatta elimde olsa yeni dünyaya gelmiş yavrucukları bile alır onlara anne olurum :) .Soru olarak da yavru kediler hakkında bilgisi olan ve yapabilirse beni ikna edebilecek biri varmı?

Bitcoin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Kedi sahiplenmeyi düşünüyorum ben ve kardeşlerim ama nalet olusun ki hepimizin hayvanlara ve özellikle en fazla kedileri sevmemize rağmen kediye alerjimiz var ama inanmıyoruz çünkü full sokak kedilerini seviyoruz gece gündür en azından ben aileme söyledim detaylı test yaptıralım diye korona bitsin olur dediler ama korona ne zaman bitecek belli değil. Cins kedi istiyorum ragdoll cinsi asla satın alamayacağım internette var ragdoll sahiplendirme bulabildiğim en yeni ilanda bu ama üstünden 2 ay geçmiş benim yavru kedilere ekstra düşkünlüğüm var ve yavru kedimin zamanla büyüyüşünü görmeyi dünyadaki her şeyden çok isterim hatta elimde olsa yeni dünyaya gelmiş yavrucukları bile alır onlara anne olurum :) .Soru olarak da yavru kediler hakkında bilgisi olan ve yapabilirse beni ikna edebilecek biri varmı?
Şu ana kadar 2 kedim oldu. Baştan söyleyeyim parasız cins dedi bulamazsın.
İlk kedim sokak kedisiydi çok seviyordum fakat öldü. :( Dışarıda gördüğüm tüm kediler ona benziyordu aslında. Tekir kahverengi gibi rengi vardı.
Sonra bir cins kedi aldım. İyi bakılmış 3 aylık üretici olmayan kedisi ilk kez doğuran biridnen aldım. Annesinden pat diye ayırıp buraya getirinde soğuk ve ürkek davranıyorlar annelerini özlüyorlar. Cins kediler de çok tatlı güzel kabul ediyorum fakat sokak kedileri, yardıma muhtaç kediler gibi değiller asla, ne kadar iyi davranırsan davran ne kadar iyi bakarsan bak. Annesinden, iyi olduğu ortamdan koparıp kendine alıyosun ve bakıyorsun.
Yardıma ihtiyacı olan barınaktan bir kedi al. İllada cins olsun diyorsan 2 tane al kardeş olarak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ooo alerjin olduğunu okumadım uzak dur.

Her yer tüy evde. Ağzımdan tüy çıkıyor.

Cins kedi alma. Yardıma ihtiyacı olan bir kedi almak gibi olmuyor.

NxOnSLyr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
693
İsim
Melihcan
Hocam gece gündüz kediyle beraber olacağınız için sağlığınıza zarar verebilir.

Nicksiz

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,162
İsim
Musa
Alerjin olduğunu nerden öğrendin, biliyorsun?

Nicksiz

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,162
İsim
Musa
babamda babaannemde anneannemde dayımda var ve daha önceden test yaptırmıştık şimdi tekrardan daha detaylı yaptırmak istiyorum
Benim anlamadığım alerjin var ise sokaktaki kedileri nasıl sevdiğin zaman bir şey olmuyor? Mantıken etki göstermesi lazım.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Sokakata kedi beslemek ile evde bakmak bambaşka şeyler.
Benim de kedilere karşı alerjim vardı.
Kedi evdeyken bir kaşıntı tutuyordu sinir krizi geçiriyordum.
Neyse bacağı sakat bir kedi almıştık yıllar önce.
Kedi kötü durumdaydı bir yere bırakamazdık.
Neyse bir süre geçti veteriner kediyi iyileştirdi.
Benim kaşıntı zamanla kesildi.
Veteriner bu alerjilerin çoğunun psikolojik olduğundan bahsetti.
Kedimiz ama maalesef 3 yaşında vefat etti.
Geçen sene benim doğum günümde kediyi gömdük.
Baya üzmüştü beni ama bir süre sonra kediyle bulunduğun ortama alışıyorsun.
Yani ben de en azından böyle olmuştu.
Ama sen kedi alırken dikkat etmen gereken ilk şeylerden biri kedinin tüy dökme durumu,sağlığı ve uzunluğu.
Kedi ne kadar tüylü olursa o kadar rahatsız ediyor.
Bir de kesinlikle veteriner hekim eşliğinde bütün aşılarını yapın.

Nicksiz

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,162
İsim
Musa
Sokakata kedi beslemek ile evde bakmak bambaşka şeyler.
Benim de kedilere karşı alerjim vardı.
Kedi evdeyken bir kaşıntı tutuyordu sinir krizi geçiriyordum.
Neyse bacağı sakat bir kedi almıştık yıllar önce.
Kedi kötü durumdaydı bir yere bırakamazdık.
Neyse bir süre geçti veteriner kediyi iyileştirdi.
Benim kaşıntı zamanla kesildi.
Veteriner bu alerjilerin çoğunun psikolojik olduğundan bahsetti.
Kedimiz ama maalesef 3 yaşında vefat etti.
Geçen sene benim doğum günümde kediyi gömdük.
Baya üzmüştü beni ama bir süre sonra kediyle bulunduğun ortama alışıyorsun.
Yani ben de en azından böyle olmuştu.
Ama sen kedi alırken dikkat etmen gereken ilk şeylerden biri kedinin tüy dökme durumu,sağlığı ve uzunluğu.
Kedi ne kadar tüylü olursa o kadar rahatsız ediyor.
Bir de kesinlikle veteriner hekim eşliğinde bütün aşılarını yapın.
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun umarım bednekide psikolojiktir

Şu ana kadar 2 kedim oldu. Baştan söyleyeyim parasız cins dedi bulamazsın.
İlk kedim sokak kedisiydi çok seviyordum fakat öldü. :( Dışarıda gördüğüm tüm kediler ona benziyordu aslında. Tekir kahverengi gibi rengi vardı.
Sonra bir cins kedi aldım. İyi bakılmış 3 aylık üretici olmayan kedisi ilk kez doğuran biridnen aldım. Annesinden pat diye ayırıp buraya getirinde soğuk ve ürkek davranıyorlar annelerini özlüyorlar. Cins kediler de çok tatlı güzel kabul ediyorum fakat sokak kedileri, yardıma muhtaç kediler gibi değiller asla, ne kadar iyi davranırsan davran ne kadar iyi bakarsan bak. Annesinden, iyi olduğu ortamdan koparıp kendine alıyosun ve bakıyorsun.
Yardıma ihtiyacı olan barınaktan bir kedi al. İllada cins olsun diyorsan 2 tane al kardeş olarak.

Ooo alerjin olduğunu okumadım uzak dur.

Her yer tüy evde. Ağzımdan tüy çıkıyor.

Cins kedi alma. Yardıma ihtiyacı olan bir kedi almak gibi olmuyor.
hocam tmm bizim sitede çok fazla kedi var hatta bir kaç tanesiyle iyiy anlaşıyorum ama şuraya bakarmısınız burada sahiplendirme yapılıyor (ismine aldanmayın)

Kanka nerende ksşıntı oluyor?
Kedi ilk geldiği zamanlar ben de inanılmaz burun ve kol kaşıntısı vardı
işte sorun orda be dışarda kedileri kucağıma alıyorum kolumun üstüne değiyorlar nerdeyse her gün ama genede şuana kadar hiç kaşıntı olmadı

Top Bottom