Evde Custom DVD Koleksiyonu Yapmak

21ebu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
435
Merhaba, özel yaptığım tasarımlı DVD kapaklarını DVD'lere koymak istiyorum ve boş DVD'ler alıp bunlara sezon sezon dizi veya filmler koymak istiyorum. Dvd kutusu aldım ve şimdi parlak kuşe kağıdı almam gerekiyor galiba. HP DeskJet Ink Advantage 3835 yazıcım var. Aşağıdaki kuşe kağıdı alıp film-dizi kapağı yapabilir miyim? Veya sizin max 500₺ öneriniz var mı?

Bir tasarım yaptım aslında. Zamanla geliştireceğim kendimi bu konuda. Tasarımcı değilim öylesine yaptım. Parlak Kuşe kağıdı işe yarar sanırım.

The Big Bang Theory - 1. Sezon (2007)

Bu da örnek olması için bir Mockup'a giydirilmiş hali. İsteyen olursa kullanabilir. Gerçi artık bu konularla uğraşan kimse yok.
ebu-customer-mockup-acik.webp

tbbt 2li mockup.webp

Rick and Morty - 8. Sezon (2024)
rickandmorry-mockup1.webp
rickandmorty 2li mockup.webp

Left 4 Dead 2 (2009)
66smKiB.jpeg

l4d2-mockup1.webp
3xymNaJ.jpeg

Son düzenleme:
Kuşe kağıt aslında en kolay noktaymış. Asıl önemli olan DVD-RW 4.7GB disklere kaç bölüm koyulup oradan kaç sezon çıkacağını kestirmekmiş. Şu anda elimde olmadığından test edemiyorum. DVDStyler MP4 ve MKV konusunda sıkıntı çıkartıyor. 2-3 bölümde sıkıntı çıkmıyor ama ondan sonrasında sıkıntı çıkıyor ve error veriyor. MPG-2 çevirme konusunda sorun yaşadığını söylüyor. MPG-2'yi de VCL Media Player'dan çeviremedim. Ya hata verdi ya da doğru uzantıda çıkmadı. Ne yapacağımı bilmiyorum, bilgisi olan yok mu? Biliyorum eski konular ama hala veya önceden illa ki uğraşmış olan vardır diye düşünüyordum. Hala da öyle düşünüyorum. Blu-Ray alıp onda 1-2 sezon sıkıştırabilirim diye düşündüm ama onların da BR-RE olanlarını yani yeniden yazdırılabilir olanlarını bulamadım. Bulsam da çok pahalıydı. 2 el'de de yok. En son artık DVD-RW alırsam direkt içine bölümleri atmak ile çözmeye çalışacağım. DVD-R daha ucuz ama DVD-RW ile yapacağım hataları geri alıp en azından düzgün yazdırmayı öğrenene kadar bir sürü DVD-R çöpe atmış olmam. Sıfırım şu anda. Elimde ne Disk, ne 1080p DivX Player, ne renkli kartuş ne de bilgisayar kasamda yeni olduğundan dolayı DVD sürücüsü yok. Bakalım, ne yaparsam buraya yazacağım. Belki birinin işine yarar.

Burası bir nevi günlük gibi oldu. Yine de güncelleyeyim. Kimse rahatsız olmuyordur umarım. Baskı konusunda kendi yazıcımdan basmam çok fazla maliyetli oluyor ve uyumlu parlak kuşe kağıt bulmak aşırı zor. Bulduklarımdan hiçbirisi yazıcım ile uyumlu değilmiş. Zaten kartuş, kağıt falan derken bayağı maliyetli oluyor. Özalit yani Matbaa basıyor onlarla iletişime geçip fiyat sordum birisi 15 diğeri 23 dedi. Kargo 150-200 tutuyormuş. Yani 50-60 tanede mantıklı olur ama 2-3 tane için mantıklı değil. Kargo fiyatları neden böyle bilmiyorum ama araştırmaya devam edeceğim.

bence boş dvd kutusu bulabilirsen içine DVD değil de sezonluk flash diskleri ya da SD kartlar yerlestirebilirsin. kutulamis, o estetik görünüme ulasmis olursun aynı zamanda şu anki zamana ve bütçeye de uyumlu olur.

bence boş dvd kutusu bulabilirsen içine DVD değil de sezonluk flash diskleri ya da SD kartlar yerlestirebilirsin. kutulamis, o estetik görünüme ulasmis olursun aynı zamanda şu anki zamana ve bütçeye de uyumlu olur.
Dediğin mantıklı ama ben raflarda yaşayan gerçek ve emek dolu bir koleksiyon yapmak istiyorum. Zaten cover olarak Türkçe bulamadım. Bulduğum siteler de ya paralı ya da kapanmış olduğundan her şeyini tek başıma sıfırdan yapıyorum. O yüzden içerikleri de elimle tek tek indirip disklere yazacağım. Bir DVD Player'da alıp bazen açıp izlemek istiyorum. İnsanın kendisinin yaptığı şey gerçekten çok fazla değerli oluyor ve zamanla daha fazla değere biniyor. Önerin için teşekkür ederim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Shaw
Hocam hangi programları kullandınız çıktıyı yazıcım yok kağıdını alsam herhangi bir kırtasiyede bastırabilir miyim sevdiğim albümlerin CD kapaklarını koleksiyon olarak yapmak istiyorum

Hocam hangi programları kullandınız çıktıyı yazıcım yok kağıdını alsam herhangi bir kırtasiyede bastırabilir miyim sevdiğim albümlerin CD kapaklarını koleksiyon olarak yapmak istiyorum
Tasarım için Photoshop 2024 kullandım. Sanırım bunların standart boyutları var. Eğer kapağı standarda göre bulursanız sadece bastırma kalırsa özalitçilerden bastırabilirsiniz. İnternete oturduğunuz ilçeye göre örneğin "Başakşehir Özalit" yazarsanız tek tek arayarak fiyat alabilirsiniz. Ben aradığımda DVD için 170gr parlak kuşe kağıt olarak sorunca kimisi adet başı 15₺ kimisi 50₺, kimisi 100₺ söyledi. Ama dikkat edin CD için hangi kapağı kullandığınız ve boyutunun kaç olduğu önemli. En uygun ve size yakın olanını bulup gidin. Şayet kargo fiyatları oldukça fazla ve toplu yüksek rakamdan almıyorsanız mantıksız. Ben daha baskı almadım. Aldığımda mutlaka atarım buraya.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

HARİKA GÖRÜNÜYOR
Teşekkür ederim. Rick and Morty 8. Sezon için de yaptım. Birazdan paylaşırım.

Tasarım için Photoshop 2024 kullandım. Sanırım bunların standart boyutları var. Eğer kapağı standarda göre bulursanız sadece bastırma kalırsa özalitçilerden bastırabilirsiniz. İnternete oturduğunuz ilçeye göre örneğin "Başakşehir Özalit" yazarsanız tek tek arayarak fiyat alabilirsiniz. Ben aradığımda DVD için 170gr parlak kuşe kağıt olarak sorunca kimisi adet başı 15₺ kimisi 50₺, kimisi 100₺ söyledi. Ama dikkat edin CD için hangi kapağı kullandığınız ve boyutunun kaç olduğu önemli. En uygun ve size yakın olanını bulup gidin. Şayet kargo fiyatları oldukça fazla ve toplu yüksek rakamdan almıyorsanız mantıksız. Ben daha baskı almadım. Aldığımda mutlaka atarım buraya.

Teşekkür ederim. Rick and Morty 8. Sezon için de yaptım. Birazdan paylaşırım.
Hocam ilk tasarımınız bu ise geliştirdiğiniz halinizi düşünemiyorum sade hoş tatlı bir kapak olmuş ellerinize sağlık banda fikir oldu cd çalarım yok dekor amaçlı odamda duracaklar 15₺ iyiymiş aslında 5-6 tane yapacağım ek olarak cd kutusu nereden bulabilirim bilginiz var mı

Hocam ilk tasarımınız bu ise geliştirdiğiniz halinizi düşünemiyorum sade hoş tatlı bir kapak olmuş ellerinize sağlık banda fikir oldu cd çalarım yok dekor amaçlı odamda duracaklar 15₺ iyiymiş aslında 5-6 tane yapacağım ek olarak cd kutusu nereden bulabilirim bilginiz var mı
Çok teşekkür ederim ikincisi yolda. Ben yine Özalitçi için yaptığım gibi örneğin Esenyurt Özalit yazıp "Diğer İşletmeler" butonuna basınca gelen ekranda "Esenyurt CD DVD" yazıp gelen firmaları tek tek arayarak sordum.

1752677917263.webp

1752677973312.webp

Ayrıyetten burayı arayıp sorabilirsiniz.
+90 212 445 88 76 numarası buymul. Footer'da var.

Veya Sahibinden, Letgo, Gardrops gibi ikinci el platformlarına da bakabilirsiniz.

Geri