Yardım Evde internet operatör değiştirme süreci nasıl işliyor?

LothbLoki

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
438
Evimde vdsl altyapı var TürkTelekom kullanıyorum taahhüt süremin bitmesine 13 gün kaldı Türknete geçmek istiyorum ama şuan başvuruyu yaparsam onlar kurulumu yapana kadar internetim kesilecek mi bilmiyorum bu işler nasıl yürüyor, önce TürkTelekomu aramam lazım mı yoksa direkt Türknetin sitesinden başvuruyu gerçekleştirmem yeterli mi?

Şuan kullandığım TürkTelekomla gün içinde akşam 8 e kadar aşağı yukarı 75 80 download 20 upload alıyorum akşam 8 den gece 12 ye kadar 1 downloada falan düşüyor gece 12 1 den sonra yine 70 lere çıkıyor Türknete geçsem bunda bir değişiklik olur mu?

bbaşvuru yaparken taahhütünün ne zmn bittiğini onlara söyle geçişni ona göre yapacaklar

Yapmanız gereken tek işlem var Turk.net sitesine girerek abonelik başvurusu yapın. Ancak dikkat etmeniz gereken bir detay var taşıma yapmak için "İnternetim Var" seçeneğini seçmeniz gerekiyor ve XDSL (yani mevcut sözleşme numaranızı) oraya yazmalısınız. Ardından gerekli bilgileri doldurun. Başvuru sırasında sizden bir davet kodu istenecektir. Bu kodu girerseniz, ilk ayınız ücretsiz olacak. Dijital kimlik doğrulama için e-Devlet üzerinden sözleşme onayınızı yapın, ardından online işlemler kısmında kimlik fotoğrafınızı yükleyin. Sonrasında size bir arama yapılacak ve telefonla sesli onayınız alınacak bundan sonraki geri kalan tüm işlemleri TürkNet kendisi halledecek. Taşıma işlemi tamamlandıktan sonra size SMS ile bilgilendirme yapılacak. Modem kullanıcı adı ve şifrenizi TürkNet’in verdiği yeni kullanıcı adı ve şifre ile değiştirirseniz de internetiniz aktif hale gelecek.

Geri