Evde nasıl ders çalışılır?

Mami48

80+
Reaksiyon skoru
40
9.sınıfa gidiyorum. Eve gelince 1 saat veya 2 saat telefon da takılıyorum ama sonra ders çalışasım gelmiyor ne yapmalıyım? Tekrar da yapamıyorum çok sıkılıyorum biraz taktik verir misiniz??

kütüphaneye veya gece etütlerine fln git. illaki evde kalcaksan telefonu fln kaldır.

İçinden gelmeli , oyunu bırakmalı , kendi disiplinini oluşturmalısın. Evet bunlar bilindik kurallar. O zaman şöyle yap. Vazgeçemediğin şeyleri kendine ödül olarak belirle yada vazgeçemediğin şeylerle dersleri birbirine karıştır. Mesela ben bilgisayarda takılmayı seviyorum diyelim ama ders yapmam gerekiyor o zaman bilgisayardan ders videosu aç ve izle.

Lise yıllarımda çok PC oynardım sonra dedim ki PC açasım var kitap açasım yok o zaman PCden neden ders çalışmıyorum dedim ve Hocalara Geldik kanalı yeni çıkmıştı Lise 4'teydim. Direkt oturup videolarını izledim zevk aldım çalışmaktan.

Gri Koç'un kaydettiği benimle çalış videoları var etütler şeklinde. Aç bilgisayarında onu karşına, ne çözeceksen yahut çalışacaksan başla. Gri koç değil sadece bir çok study with me videoları var, bakabilirsin.

9.sınıfa gidiyorum. Eve gelince 1 saat veya 2 saat telefon da takılıyorum ama sonra ders çalışasım gelmiyor ne yapmalıyım? Tekrar da yapamıyorum çok sıkılıyorum biraz taktik verir misiniz??
1-2 saat telefonda takılmak yerine 20 dakika felan yat evde. mümkünse ders çalışmadan önce telefona bakma. Yoksa tüm dikkatini alabilir o. Mesela eve 4'te geldin diyelim. üstünü değiştir evde yapıcak işin varsa onu yap tüm işlerini bitir sonra yatağa yat 5 e kadar felan. daha sonra ders çalış.

Düzeni nasıl Olusturursun bilmem ama ben suan Kitaptan Okuyarak ve Altını cizerek çalıssıyorum önemli yerlerin. Altını cizme odaklanma kosunda çok yardımcı oluyor.

teknolojiden uzak dur, kapat telefonu otur çalış :)
Bu zamanlar ele geçmez. Çalışma hayatında genelde 8sa çalışıyorsun :S

İş sende bitiyor tamamen, biz ne yapabiliriz ki?

Geri