Neler Yeni

Yardım Evimde Altyapı Yok, Nasıl Çektirebilirim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Serhad Kaşıkcı
Evimden yaklaşık 130 metre ilerde mahalle sağlık ocağı var. Altyapı sorgulayınca benim bulunduğum caddede ve komşularımda altyapı bulunmuyorken, bir cadde ilerdeki sağlık ocağında ve içerisinde bulunduğu sitede bir evde alt yapı var olarak gözüküyor. 73mbps download, 8mbps upload alabiliyor ve VDSL 2 altyapısı var olarak gözüküyor. Dolabın yerini biliyorum evimden yaklaşık 110 metre uzakta. Ben evime kadar altyapı çektirmek istiyorum ama maliyeti ne kadar, nasıl başvurabilirim, kanalizasyondan kendi evime kadar çekemez miyim bunları bilmiyorum. Detaylı bir bilgisi olan veya tecrübe edinmiş kişiler yanıtlarsa çok mutlu olurum. Herkes 5-10 ms pingle oynarken benim 11700ms pingimin olması gerçekten aşırı saçma ve gerçekten çok can sıkıcı. Evimde altyapı olmadığı için, çatıdaki ufak bir çanak antenle internete bağlanıyorum ve hiç stabil bir bağlantı sağlayamıyorlar. 95 TL paket fiyatı vardı ve ona bile zam yapmışlar 120 TL olmuş. Ben bu fiyatı 12mbps download 2 mbps upload için ödemek istemiyorum. Altyapı gerçekten çok lazım. Bunu nasıl çektirebileceğimi öğrenmek detaylı bir şekilde konuşmak istiyorum. Var mı bir detaylı bilgisi olan?

Ekler

• 1661062697785.png
    1661062697785.png
    23.4 KB · Hit: 95
  • 1661062734172.png
    1661062734172.png
    113.4 KB · Hit: 91
  • 1661062802123.png
    1661062802123.png
    36.4 KB · Hit: 80
  • 1661063021808.png
    1661063021808.png
    1.2 MB · Hit: 88

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Altyapın mi yok binada ya türk telekoma ulasicaksin yada btk ya

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,724
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Ah be kardeşim keşke vatandaşın istemesiyle gelse maalesef ki bizim elimizde değil bu ama yinede sen başvuru yap bulunduğun bölgedeki Telekom müdürlüğüne giderek dilekçe ver tabi öncesinde binadan komple imza toplaman lazım yani sırf sen istedin diye gelmez o bölgenin proje kapsamına alınması gerekiyor bu süreçte bu hayli problemli Telekom ne derse o oluyor kafalarına göre takılıyorlar sen dediğim gibi imza toplayıp dilekçe ver ondan sonra beklemekten başka çaren yok belki gelir geçmiş olsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Serhad Kaşıkcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ah be kardeşim keşke vatandaşın istemesiyle gelse maalesef ki bizim elimizde değil bu ama yinede sen başvuru yap bulunduğun bölgedeki Telekom müdürlüğüne giderek dilekçe ver tabi öncesinde binadan komple imza toplaman lazım yani sırf sen istedin diye gelmez o bölgenin proje kapsamına alınması gerekiyor bu süreçte bu hayli problemli Telekom ne derse o oluyor kafalarına göre takılıyorlar sen dediğim gibi imza toplayıp dilekçe ver ondan sonra beklemekten başka çaren yok belki gelir geçmiş olsun
Evim müstakil. Apartmanda veya sitede değilim. Komşularımın önerisiyle bu firmayı kullanmaya başladık, teknisyen varken jet gibi tam hızda kullanıyoruz, adam gidiyor yavaşlıyor. Komşularıma konuyu anlatsam imza alabilirim, zaten tanıdık insanlar.

vonaleee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
544
İsim
Gozalak
merkezi biyerdesin anladığım kadarıyla işin çok zor değil
ilçe telekom müdürlüğüne gidip dilekçeni elden vermen gerekir bu neredeyse şart.
gitmeden müdürden randevu al birde sözlü anlat isteğini

diğer yöntem magnet

ttnet ana bayisine gidip internet almak istediğini söylüyorsun altyapı yok diyorlar ozaman ben de gelene kadar magnet almak istiyorum diyorsun
12down 12 up 200 tl 20/30 pingle idare ediyorsun..bu yöntem altyapının geliş sürecini hızlandırır.(tabi olduğun yerde ttnet mobil hattı çekiyorsa)

diğer yöntem komşudan kablo veya kablosuz aktarım..

direkt olarak gördüğün tanıdığın bir komşun var ve internet kullanmıyorsa onların adresinden başvur kendi adınla
oraya bağlansın iyi bir wifi dönlendirici veya kablo ile evine çekebilirsin

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,724
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Evim müstakil. Apartmanda veya sitede değilim. Komşularımın önerisiyle bu firmayı kullanmaya başladık, teknisyen varken jet gibi tam hızda kullanıyoruz, adam gidiyor yavaşlıyor. Komşularıma konuyu anlatsam imza alabilirim, zaten tanıdık insanlar.
He müstakil ise oraya daha zor gelir genelde müşteri potansiyeli yüksek yerlere çekiyorlar altyapıyı öncelikli olarak

Selarda06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda
Bizim yazlıktada alt yapı yoktu elektirici kablo çekti kutuya taktı sonra türk telekoma gittik alt yapı var diye yazdırdık

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Serhad Kaşıkcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
merkezi biyerdesin anladığım kadarıyla işin çok zor değil
ilçe telekom müdürlüğüne gidip dilekçeni elden vermen gerekir bu neredeyse şart.
gitmeden müdürden randevu al birde sözlü anlat isteğini

diğer yöntem magnet

ttnet ana bayisine gidip internet almak istediğini söylüyorsun altyapı yok diyorlar ozaman ben de gelene kadar magnet almak istiyorum diyorsun
12down 12 up 200 TL 20/30 pingle idare ediyorsun..bu yöntem altyapının geliş sürecini hızlandırır.(tabi olduğun yerde ttnet mobil hattı çekiyorsa)

diğer yöntem komşudan kablo veya kablosuz aktarım..

direkt olarak gördüğün tanıdığın bir komşun var ve internet kullanmıyorsa onların adresinden başvur kendi adınla
oraya bağlansın iyi bir wifi dönlendirici veya kablo ile evine çekebilirsin
Buyrun haritaya bakın. Cadde isimlerini sildim, ama anlaşılabilir durumda.

Ekler

• 1661064764847.png
    1661064764847.png
    192.2 KB · Hit: 65

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Olmadı gelene kadar turkcell superbox kullan ( taahhütlü ama

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Serhad Kaşıkcı
He müstakil ise oraya daha zor gelir genelde müşteri potansiyeli yüksek yerlere çekiyorlar altyapıyı öncelikli olarak
Buraya altyapı gelirse en az 5 komşu ev daha altyapı başvuracaktır. En az 9 aile alır çünkü herkes benzer şekilde internete bağlanıyor ve bunun maliyeti de oldukça fazla. VDSL paketlere baktığımda aldığımız paketlere göre çok ucuz olduğunu gördüm. Bu gerçekten güzel olur. Başvuruyu nasıl yapacağımı anlatabilirseniz sevinirim. Bunu ailemle konuşuyorum zaten sıkça ve ben nasıl başvuracağımızı öğrenirsem biraz da ısrar edersem kabul edeceklerine eminim. Fiyat farkları da ailemin ikna olmasında çok büyük etken olur.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,724
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Buraya altyapı gelirse en az 5 komşu ev daha altyapı başvuracaktır. En az 9 ev alır çünkü herkes benzer şekilde internete bağlanıyor ve bunun maliyeti de oldukça fazla. VDSL paketlere baktığımda aldığımız paketlere göre çok ucuz olduğunu gördüm. Bu gerçekten güzel olur. Başvuruyu nasıl yapacağımı anlatabilirseniz sevinirim. Bunu ailemle konuşuyorum zaten sıkça ve ben nasıl başvuracağımızı öğrenirsem biraz da ısrar edersem kabul edeceklerine eminim. Fiyat farkları da ailemin ikna olmasında çok büyük etken olur.
Şimdi bulunduğun bölgedeki çevrenden boş kağıda imza topla işim soyisim yazarak imza atsınlar sonra türk Telekom müdürlüğüne giderek bölgedeki internet çok kötü durumda altyapı talep ediyoruz diyin imza aldığınız kağıdı da gösterin dosyaya eklensin o kağıt da ve orada dilekçe yazıp teslim edeceksin sonrası beklemek en uzun süreç de bu

şahin doğan

80+ Platinum
Buraya altyapı gelirse en az 5 komşu ev daha altyapı başvuracaktır. En az 9 aile alır çünkü herkes benzer şekilde internete bağlanıyor ve bunun maliyeti de oldukça fazla. VDSL paketlere baktığımda aldığımız paketlere göre çok ucuz olduğunu gördüm. Bu gerçekten güzel olur. Başvuruyu nasıl yapacağımı anlatabilirseniz sevinirim. Bunu ailemle konuşuyorum zaten sıkça ve ben nasıl başvuracağımızı öğrenirsem biraz da ısrar edersem kabul edeceklerine eminim. Fiyat farkları da ailemin ikna olmasında çok büyük etken olur.
5-10 kişinin başvurusu ile altyapı çekmezler ama sen yine de şansını dene. İmza topladıktan sonra Türk Telekom müdürlüğüne vs gidip başvurunu yap. Altyapı yapsalar bile 2 yıldan önce geleceğini düşünmüyorum.

Top Bottom