Neler Yeni

Yardım Evimde Altyapı Yok, Nasıl Çektirebilirim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Serhad Kaşıkcı
Evimden yaklaşık 130 metre ilerde mahalle sağlık ocağı var. Altyapı sorgulayınca benim bulunduğum caddede ve komşularımda altyapı bulunmuyorken, bir cadde ilerdeki sağlık ocağında ve içerisinde bulunduğu sitede bir evde alt yapı var olarak gözüküyor. 73mbps download, 8mbps upload alabiliyor ve VDSL 2 altyapısı var olarak gözüküyor. Dolabın yerini biliyorum evimden yaklaşık 110 metre uzakta. Ben evime kadar altyapı çektirmek istiyorum ama maliyeti ne kadar, nasıl başvurabilirim, kanalizasyondan kendi evime kadar çekemez miyim bunları bilmiyorum. Detaylı bir bilgisi olan veya tecrübe edinmiş kişiler yanıtlarsa çok mutlu olurum. Herkes 5-10 ms pingle oynarken benim 11700ms pingimin olması gerçekten aşırı saçma ve gerçekten çok can sıkıcı. Evimde altyapı olmadığı için, çatıdaki ufak bir çanak antenle internete bağlanıyorum ve hiç stabil bir bağlantı sağlayamıyorlar. 95 TL paket fiyatı vardı ve ona bile zam yapmışlar 120 TL olmuş. Ben bu fiyatı 12mbps download 2 mbps upload için ödemek istemiyorum. Altyapı gerçekten çok lazım. Bunu nasıl çektirebileceğimi öğrenmek detaylı bir şekilde konuşmak istiyorum. Var mı bir detaylı bilgisi olan?

Ekler

• 1661062697785.png
    1661062697785.png
    23.4 KB · Hit: 95
  • 1661062734172.png
    1661062734172.png
    113.4 KB · Hit: 91
  • 1661062802123.png
    1661062802123.png
    36.4 KB · Hit: 80
  • 1661063021808.png
    1661063021808.png
    1.2 MB · Hit: 88

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ah be kardeşim keşke vatandaşın istemesiyle gelse maalesef ki bizim elimizde değil bu ama yinede sen başvuru yap bulunduğun bölgedeki Telekom müdürlüğüne giderek dilekçe ver tabi öncesinde binadan komple imza toplaman lazım yani sırf sen istedin diye gelmez o bölgenin proje kapsamına alınması gerekiyor bu süreçte bu hayli problemli Telekom ne derse o oluyor kafalarına göre takılıyorlar sen dediğim gibi imza toplayıp dilekçe ver ondan sonra beklemekten başka çaren yok belki gelir geçmiş olsun
Twitter'dan yazdığım tek yazıyla fiber planlamasında olmayan binama fiber getirdim. Yani mümkün, tek başıma açtığım bir talep ile bunu yaptılar.

Twitter'dan @TTDestek @umitonaltr etiketleriyle sorununu kısaca yaz sana kısa sürede oluşacaklardır, bilgiyi aktarıp şansını deneyebilirsin.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,724
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Twitter'dan yazdığım tek yazıyla fiber planlamasında olmayan binama fiber getirdim. Yani mümkün, tek başıma açtığım bir talep ile bunu yaptılar.

Twitter'dan @TTDestek @umitonaltr etiketleriyle sorununu kısaca yaz sana kısa sürede oluşacaklardır, bilgiyi aktarıp şansını deneyebilirsin.
Bence senin yazın ile olmamıştır öncesinde orada bir durum vardır mutlaka zaten fiber planında varsa gelir ama yoksa senin benim dememle gelmez sıkıntı yok onada yazsın tabii ki ama ben zannetmiyorum birde bunun ki müstakil yer zor yanı

ByKayseriLi

80+ Bronze
Türk telekom da çalışan birini bulsan işlemlerin daha da hızlı olur aslında. Bende taşındığım daire de port yok alt yapı yok sorunu ile karşılaştım 2-3 ay uğraştım bina da herkes internet kullanıyor bir ben alamadım sonra ne olduysa bir gün beni türk telekom da benim bölgenin santralin da çalışan bir bayan aradı numarasını kaydettim o bayanla görüştükten 2 gün sonra evime internetimi nakil alabildim böyle yapabilsen aslında iyi olur.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bence senin yazın ile olmamıştır öncesinde orada bir durum vardır mutlaka zaten fiber planında varsa gelir ama yoksa senin benim dememle gelmez sıkıntı yok onada yazsın tabii ki ama ben zannetmiyorum birde bunun ki müstakil yer zor yanı
Planlama müdürüyle görüştüm telefonda, kablo çalınma sorunundan sonra sorun yaşayan yerlere ve yeni binalara fiber çekileceği söylendi eski binalara bir altyapı çekilmeyeceğini söyledi.

Sorgulama yaptığımda da görüyorum, karşı ve yan binalarımda TT fiber yapısı yok, sadece bizim bina da mevcut :LOL:

O yüzden dediğim yöntemi denesin ilk önce arkadaş. CEO adına dönüş yapıldığı için olabildiğince her şeyi yapmaya çalışıyorlar.

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3

Dostum bu iş tweet atmakla olmuyor ben 2 senedir evime bırak fiber net için her gün hem ttnet hem umıt etiketliyorum yok. En son tweet üzerinden küfüre kadar götürdüm işi. En son beni aradılar planma 2 sene daha olmayacağını söylediler. Yani sende hali hazır vardır vermişlerdir.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dostum bu iş tweet atmakla olmuyor ben 2 senedir evime bırak fiber net için her gün hem ttnet hem umıt etiketliyorum yok. En son tweet üzerinden küfüre kadar götürdüm işi. En son beni aradılar planma 2 sene daha olmayacağını söylediler. Yani sende hali hazır vardır vermişlerdir.

Yine sıkmaya başladı forum. Kesin olacak diye bir şey demedim fakat etkili bir yöntem olduğunu söyledim. Neredeyse benzer sorun yaşayan herkesin sorununu aynı şekilde çözdürdüm. Hala vardır diyorlar, aynen vardı o yüzden arka ve ön mahallemde hala 6 aydır TT fiber kullanıcısı yok, kuruluma gelen ekiple de konuştum. Neye inatlaşıyorsunuz anlamıyorum ama engelleyip geçiyorum artık laf anlatmaktan sıkıyor bu forum.

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Yine sıkmaya başladı forum. Kesin olacak diye bir şey demedim fakat etkili bir yöntem olduğunu söyledim. Neredeyse benzer sorun yaşayan herkesin sorununu aynı şekilde çözdürdüm. Hala vardır diyorlar, aynen vardı o yüzden arka ve ön mahallemde hala 6 aydır TT fiber kullanıcısı yok, kuruluma gelen ekiple de konuştum. Neye inatlaşıyorsunuz anlamıyorum ama engelleyip geçiyorum artık laf anlatmaktan sıkıyor bu forum.
Sen etkili bir yöntem olduğunu söylüyorsun ben sana 2 senedir savaş veriyorum diyor artık türktelekom ile de değil direk ümit ile savaşıyorum diyorum. Engelle geç zaten sen 6 ay yok diyorsun ben sana 2 senedir yok diyorum.

erolcann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Erolcan Irk
Aynı sorun bende de var 30 metre yakınımda altyapı var ama malesef benim binamda yok ve şöyle bir durum var tüm mahalle kentsel dönüşüm ile yenilendi yinede altyapı çalışması olmadı 3 de btk ya 2 defa cimere şikayet 1 defa ümit önala 3-4 defa Twitter desteğe yazdım dilekçe verdim ön talepli başvuru yaptım vs vs daha neler neler yaklaşık 1.5 olacak daha yeni mail gelmiş bizim buradaki telekom müdürlüğüne cevap vermişler onlarda beklemede şuan bizde bekliyoruz sürekli bir şikayet talep vs ne varsa iletiyorum işlemlerin hızlanması için bakalım ne kadar sürede halledilecek adsl vdsl altyapısı bile yok bende çanak anten sayesinde kullanıyorum 32 mbps ye 300 tl fiyat çektiler geçen mecbur düşük paket kullanıyorum
Velhasıl müşteri hizmetlerini aradıktan sonra öğrenci kampanyasına başvuru yapabilirsin talepli fiber başvurusu 35 mbps modem dahil 154 tl 12 ay tahattüt en azından gelince kullanacağın paketi şimdiden belirlersin fiyatlar artmadan

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Evimden yaklaşık 130 metre ilerde mahalle sağlık ocağı var. Altyapı sorgulayınca benim bulunduğum caddede ve komşularımda altyapı bulunmuyorken, bir cadde ilerdeki sağlık ocağında ve içerisinde bulunduğu sitede bir evde alt yapı var olarak gözüküyor. 73mbps download, 8mbps upload alabiliyor ve VDSL 2 altyapısı var olarak gözüküyor. Dolabın yerini biliyorum evimden yaklaşık 110 metre uzakta. Ben evime kadar altyapı çektirmek istiyorum ama maliyeti ne kadar, nasıl başvurabilirim, kanalizasyondan kendi evime kadar çekemez miyim bunları bilmiyorum. Detaylı bir bilgisi olan veya tecrübe edinmiş kişiler yanıtlarsa çok mutlu olurum. Herkes 5-10 ms pingle oynarken benim 11700ms pingimin olması gerçekten aşırı saçma ve gerçekten çok can sıkıcı. Evimde altyapı olmadığı için, çatıdaki ufak bir çanak antenle internete bağlanıyorum ve hiç stabil bir bağlantı sağlayamıyorlar. 95 TL paket fiyatı vardı ve ona bile zam yapmışlar 120 TL olmuş. Ben bu fiyatı 12mbps download 2 mbps upload için ödemek istemiyorum. Altyapı gerçekten çok lazım. Bunu nasıl çektirebileceğimi öğrenmek detaylı bir şekilde konuşmak istiyorum. Var mı bir detaylı bilgisi olan?
Türk Telekom magnet internet al yanında da altyapı başvurusu yap. En mantıklı yol bu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Erkan
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
brom şöyle bişey önerebilirim sana telefon kutunuz varsa türk telekoma gidip tivibu başvurusu yapar gibi internet başvurusu yapabiliyorsun bendede aynı şey oldu ama bir çözüm bulduk çok şükür başvurdugumuz gunun yarınında gelip bağladılar ve modem ve kurulum onlardan yardımcı olabildiysem ne mutlu bana teşekkürler

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Serhad Kaşıkcı
brom şöyle bişey önerebilirim sana telefon kutunuz varsa türk telekoma gidip tivibu başvurusu yapar gibi internet başvurusu yapabiliyorsun bendede aynı şey oldu ama bir çözüm bulduk çok şükür başvurdugumuz gunun yarınında gelip bağladılar ve modem ve kurulum onlardan yardımcı olabildiysem ne mutlu bana teşekkürler
Telefon kutumuz yok 😔

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,090
Üyeler
168,081
Son üye
Zedways
Top Bottom