Tuvaletin üzerinde bizimki belki ondandır hiç bakmadım oraya bi' bakayım.Türkiye şartlarında:
FTTH, direkt fiberin dairene kadar gelmesi. Küçük bir ONT cihazına girip oradan modeme girmesi.
Alıntıyı görüntüle
FTTB, binaya kadar fiberin gelmesi ve switche (MDU) girmesi. Oradan kablo ile daireye gitmesi.
Kısacası biri binaya geliyor oradan daireye gidiyor, diğeri ise direkt dairene kadar geliyor. Daha iyi.
![]()
Nasıl bir kutu oluyor?100 MBPS hız ikisinde de olabilir. Binanın girişindeki kutudan anlayabilirsin.
Daireye gelen kablo ne?Tuvaletin üzerinde bizimki belki ondandır hiç bakmadım oraya bi' bakayım.
Nasıl bir kutu oluyor?
Hiç bakmadım aşağı inince bakarım nasıl bir kablo oluyor?Daireye gelen kablo ne?
Ona bakayım modem çok garip yerde fiber buraya çekili diye tuvaletin üzerine bağladılarmodemin yanında başka bir cihaz var mı evde yoksa büyük ihtimal ftth (daireye kadar fiber) değildir
Cat 5 Cat 6 kabloları anlarsın zaten. Daireye gelen fiber kalın olmaz o kadar.Hiç bakmadım aşağı inince bakarım nasıl bir kablo oluyor?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ona bakayım modem çok garip yerde fiber buraya çekili diye tuvaletin üzerine bağladılar.
Router'ın orada sarı bir kablo var cihaza bakacaktım da merdiveni bulmam lazım şu an sadece onu gördüm gerisi için iyice kaldırmam lazım orayı bu bilgi yeterli midir?Cat 5 Cat 6 kabloları anlarsın zaten. Daireye gelen fiber kalın olmaz o kadar.
FTTH kullanımında 2 tane cihaz oluyor. ONT cihazı var mı? Ufak bir kutu.Router'ın orada sarı bir kablo var cihaza bakacaktım da merdiveni bulmam lazım şu an sadece onu gördüm gerisi için iyice kaldırmam lazım orayı bu bilgi yeterli midir?
Öyle mi oluyor?Eve kadar fiber olmayınca altyapı testlerinde vdsl olarak çıkmıyor mu? Mesela ben turktelekom vodafone ya da turkcellden altyapı sorgulayınca fiber diyor ama diğer bütün altyapı testlerinde vdsl diyor. Altyapım binaya kadar fiber ya da siteye bilmiyorum.
sarı kablo ise fiber optik kablodur sanırım dairene kadar fiber var sende ama gpon cihazdı da olması lazım eğer routerın fiber girişli değilse. Modemin orada bir yerde başka bir cihaz yok mu küçük?Router'ın orada sarı bir kablo var cihaza bakacaktım da merdiveni bulmam lazım şu an sadece onu gördüm gerisi için iyice kaldırmam lazım orayı bu bilgi yeterli midir?