Evimde FTTH mi FTTB mi var nasıl anlarım?

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
9,087
100 Mbps maks. hız yardımcı olacaksa, bunu nereden anlarım?

Türkiye şartlarında:

FTTH, direkt fiberin dairene kadar gelmesi. Küçük bir ONT cihazına girip oradan modeme girmesi.
images.jpeg

FTTB, binaya kadar fiberin gelmesi ve switche (MDU) girmesi. Oradan kablo ile daireye gitmesi.

Kısacası biri binaya geliyor oradan daireye gidiyor, diğeri ise direkt dairene kadar geliyor. Daha iyi.
1618390623086-png.205719

Türkiye şartlarında:

FTTH, direkt fiberin dairene kadar gelmesi. Küçük bir ONT cihazına girip oradan modeme girmesi.
Alıntıyı görüntüle

FTTB, binaya kadar fiberin gelmesi ve switche (MDU) girmesi. Oradan kablo ile daireye gitmesi.

Kısacası biri binaya geliyor oradan daireye gidiyor, diğeri ise direkt dairene kadar geliyor. Daha iyi.

1618390623086-png.205719
Tuvaletin üzerinde bizimki belki ondandır hiç bakmadım oraya bi' bakayım.
100 MBPS hız ikisinde de olabilir. Binanın girişindeki kutudan anlayabilirsin.
Nasıl bir kutu oluyor?

modemin yanında başka bir cihaz var mı evde yoksa büyük ihtimal ftth (daireye kadar fiber) değildir

Hiç bakmadım aşağı inince bakarım nasıl bir kablo oluyor?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ona bakayım modem çok garip yerde fiber buraya çekili diye tuvaletin üzerine bağladılar :D.
Cat 5 Cat 6 kabloları anlarsın zaten. Daireye gelen fiber kalın olmaz o kadar.

Eve kadar fiber olmayınca altyapı testlerinde vdsl olarak çıkmıyor mu? Mesela ben turktelekom vodafone ya da turkcellden altyapı sorgulayınca fiber diyor ama diğer bütün altyapı testlerinde vdsl diyor. Altyapım binaya kadar fiber ya da siteye bilmiyorum.

Cat 5 Cat 6 kabloları anlarsın zaten. Daireye gelen fiber kalın olmaz o kadar.
Router'ın orada sarı bir kablo var cihaza bakacaktım da merdiveni bulmam lazım şu an sadece onu gördüm gerisi için iyice kaldırmam lazım orayı bu bilgi yeterli midir?

Router'ın orada sarı bir kablo var cihaza bakacaktım da merdiveni bulmam lazım şu an sadece onu gördüm gerisi için iyice kaldırmam lazım orayı bu bilgi yeterli midir?
FTTH kullanımında 2 tane cihaz oluyor. ONT cihazı var mı? Ufak bir kutu.

Eve kadar fiber olmayınca altyapı testlerinde vdsl olarak çıkmıyor mu? Mesela ben turktelekom vodafone ya da turkcellden altyapı sorgulayınca fiber diyor ama diğer bütün altyapı testlerinde vdsl diyor. Altyapım binaya kadar fiber ya da siteye bilmiyorum.
Öyle mi oluyor?

sarı kablo ise fiber optik kablodur sanırım dairene kadar fiber var sende ama gpon cihazdı da olması lazım eğer routerın fiber girişli değilse. Modemin orada bir yerde başka bir cihaz yok mu küçük?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Modeminin modelini atar mısın? Eğer modeme bakamıyorsan modemin arayüzünden modeli atabilir misin belki modem fiber optik girişlidir.

Geri