Neler Yeni

Evlenmeden yaşanır mı?

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,623
İsim
Cengiz

Besim Tibuk

80+ Gold
sevdiğin kişiyle hayat boyu beraber olmaktan daha güzel ne olabilir la, açlığa bile değer.

-CrawL

80+ Gold
O kadar sene zina flört olmadan 31 çekmekten elinle birader olmaya başlarsın kafayı yersin.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,472
İsim
Diyarhan
Evin gideri çok değişmiyor 3 domates yerine 5 domates yiyorsunuz. Giderin 15k ise 20k oluyor. Hayat arkadaşı bulabilirsen kaçırma.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ
yaşkaç

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
782
İsim
Carl Johnson
Bekar yaşanır ama sosyal yaşamdan kopmadan. Sevgilin olmalı, arkadaşların olmalı aksi halde iyi bir hayatın olmaz, bir yere kadar yalnızlık iyidir ama fazlası zarardır.

Evlilik konusuna benim bakışım şöyle.
Birincisi yaşam standartları benim için çok önemli, eğer iyi bir gelirim yoksa, evim yoksa, rahat ve mutlu yaşayamıyorsam ay sonunu getiremiyorsam kesinlikle evlenmem. Yaşam standartların kötüyse sevdiğin kadınla evlensen bile bir yere kadar mutlu olabilirsin.

İkincisi Doğru bir eş bulmak. Hayat arkadaşı seçerken hayatının her anını onunla yaşayacaksın iyi günde kötü günde birbirinize destek olacaksınız çocuk yapacaksınız ve iyi bir anne baba olmanız gerekecek. Dünya da ki en büyük sorunlardan biri özellikle ülkemizin en büyük sorunlarından birisi iyi birere anne baba olamamak, çocuk yapıp cebine para koyup okula göndermekle iyi bir ana baba olunmuyor ne yazik ki. Anne ve baba olmayı beceremeyenler çocuk yapmasın hem o çocuğa hemde topluma zarar veriyor bu durum. Eğer bunları yapamayacaksan evlenip çocuk yapmamılısın.

Üçüncüsü gerçekten evlenmek istiyor musun? Bu sorumluluğu almaya hazır mısın? Kendi ayaklarının üzerinde ne kadar sağlam durabiliyorsun? En ufak sorunda çekip gider misin? Tüm bu sorulara karşı verecek iyi bir cevabın varsa o zaman evlenmeye hazırsın demektir

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Halil
Bekar yaşanır ama sosyal yaşamdan kopmadan. Sevgilin olmalı, arkadaşların olmalı aksi halde iyi bir hayatın olmaz, bir yere kadar yalnızlık iyidir ama fazlası zarardır.

Evlilik konusuna benim bakışım şöyle.
Birincisi yaşam standartları benim için çok önemli, eğer iyi bir gelirim yoksa, evim yoksa, rahat ve mutlu yaşayamıyorsam ay sonunu getiremiyorsam kesinlikle evlenmem. Yaşam standartların kötüyse sevdiğin kadınla evlensen bile bir yere kadar mutlu olabilirsin.

İkincisi Doğru bir eş bulmak. Hayat arkadaşı seçerken hayatının her anını onunla yaşayacaksın iyi günde kötü günde birbirinize destek olacaksınız çocuk yapacaksınız ve iyi bir anne baba olmanız gerekecek. Dünya da ki en büyük sorunlardan biri özellikle ülkemizin en büyük sorunlarından birisi iyi birere anne baba olamamak, çocuk yapıp cebine para koyup okula göndermekle iyi bir ana baba olunmuyor ne yazik ki. Anne ve baba olmayı beceremeyenler çocuk yapmasın hem o çocuğa hemde topluma zarar veriyor bu durum. Eğer bunları yapamayacaksan evlenip çocuk yapmamılısın.

Üçüncüsü gerçekten evlenmek istiyor musun? Bu sorumluluğu almaya hazır mısın? Kendi ayaklarının üzerinde ne kadar sağlam durabiliyorsun? En ufak sorunda çekip gider misin? Tüm bu sorulara karşı verecek iyi bir cevabın varsa o zaman evlenmeye hazırsın demektir
1. Olarak dediğin gibi standartlar yüksek olmalı, ay sonu getirememek insanı bıktırır ve mutlu etmez diye düşünüyorum. Sırf parasız diye kocasını terkeden kişiler olabiliyor.

2. Konuda da babamla sorun yaşadığım durumlar oluyordu ve ileride çocuğum olursa hayırlısıyla kendisine babalık sorumluluklarını yerine getirerek, sıkmadan kızmadan lafı geliştirmeden, çocuğun hevesini kırmadan ilgili baba olmayı isterim diyordum her sorun yaşadığımda.

3. Konuda da el ele tutuşan çiftleri gördükçe özeniyordum, bunun dışında evdeki sorumlulukları yerine getirebilecek düzeyde hazırlıklı değilim. Kısacası bendeki durum dizi film izlerken, dışarı çıkarken veya ortamlara girerken oluşan yanlızlık ve bunalımdan bir heves. Hazırlıklı değilmişim senin söylediklerin doğrultusunda. Teşekkürler yorumların için. Hepimiz içinde hayırlısı olsun inşallah.

Emrhan_

80+ Bronze
Evlenmeden, sevgili flört, zina yapmadan kendi başına yaşanır mı? Geçenlerde Avm'ye gittim, el ele sevgili veya genç eşleri görünce özendim ama ileri yaşlı kişileri görünce geri vazgeçtim. Misal 30K maaşla evlenmeden yaşasan tüm para sana kalıyor ama evlenince evin gideridir o bu şu derken sana yüksek miktarlı bir para kalmıyor. Cimrilik gibi anlaşılmasın ama standartları yüksek tutmak var birde azar azar yetinmek var. Bu mantıkla düşünüyorum ve aile dışında çoğu dostluklar arkadaşlıklar menfaat içinmiş onu da gördüm. Aileden ayrı kalıyorum ve geceleri YouTube, dizi film derken o şekil uyukluyorum, bazı geceler el el eş reelslerini gördükçe canım sıkılıyor. Sizce evlenmeden kendi başına kendi evinde yaşanabilir mi? Ne bir insana hesap veriyorsun ne de sorumluluk alıyorsun. Sizin düşünceniz nedir?
Şahsen yalnızım ve sevgilim yok muhtemelen de minimum 20 yaşına kadar olmayacak. Yalnızlığı benimsedim. Kendi açımdan çok mühim değil. Ama kafa dengi hayatımı düzene sokacak bir hanımefendi ile evlenip çocuğumuz olmasını isterdim. Şuan sağ elimle evliyim ve mutluyum orası ayrı.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,720
Evlenmeden, sevgili flört, zina yapmadan kendi başına yaşanır mı? Geçenlerde Avm'ye gittim, el ele sevgili veya genç eşleri görünce özendim ama ileri yaşlı kişileri görünce geri vazgeçtim. Misal 30K maaşla evlenmeden yaşasan tüm para sana kalıyor ama evlenince evin gideridir o bu şu derken sana yüksek miktarlı bir para kalmıyor. Cimrilik gibi anlaşılmasın ama standartları yüksek tutmak var birde azar azar yetinmek var. Bu mantıkla düşünüyorum ve aile dışında çoğu dostluklar arkadaşlıklar menfaat içinmiş onu da gördüm. Aileden ayrı kalıyorum ve geceleri YouTube, dizi film derken o şekil uyukluyorum, bazı geceler el el eş reelslerini gördükçe canım sıkılıyor. Sizce evlenmeden kendi başına kendi evinde yaşanabilir mi? Ne bir insana hesap veriyorsun ne de sorumluluk alıyorsun. Sizin düşünceniz nedir?
Neden yaşanmasın

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,739
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
karakter meselesi herkes kendi penceresinden cevap verir bazı insanlar 2 dk başka bir canlı görmeyince kriz geçiriyor. hayatımda yaşı oldukça büyük olup da ciddi ciddi "iyi ki evlenmişim" falan diyen 1 kişi bile görmedim zaten mantık falan olarak da bakarsan saçma sapan bir şey iki taraf için de ayrıyeten çocuk doğrumak bir insanın yapabileceği en iğrenç en rezil en adi terörizmdir çocuk yapmayın!!! çocuk yapanlar genelde kişisel menfaatleri için bir kişinin yaşamasına sebebiyet veriyorlar çocuk yapan insandan daha iğrenç bir şey olamaz

oEnesQlf

80+ Silver
Doğru kişiyi bulursan evlenmek mantıklı, Yanlış kişiyle evleneceğine yalnız yaşamak daha mantıklı.

Top Bottom