Neler Yeni

Evrende herşeyin rastgele olması

forvet09

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
Ahmet KAvalcı
Büyük patlamadan beri evrende devamlı rastgelelik hakim. Gazlar kütleçekimi ile yıldızları oluşturuyor, yıldız patlamaları yeni yıldızları ve yıldızların etrafındaki gezegenleri oluşturuyor. Ve bu gezegenlerden bazıları yıldızı ile arasındaki olan mesafesi ve atmosferi sebebiyle yaşanılabilir halde oluyor. Moleküllerin birleşmesi sonucu canlı hücre meydana geliyor ve milyarlarca yıl içinde bu canlılık evrimsel sürece maruz kalıyor. Ve bu evrimsel süreçte sadece hayatta kalmayı başarabilen türler evrimleşmeye devam edebiliyor, gerisi yok olup gidiyor. Mesela geçmişten günümüze var olmuş türlerin %99'undan fazlasının nesli tükenmiş durumda. Ayrıca dünyanın 4.5 milyar yıllık koca geçmişinde neden homo cinsi sadece son 300 bin yıldır var ve neden ibrahimi dinler sadece son 1000 ila 3000 yıldır hayatımızda? Neden bundan 250 milyon yıl önce insanlar yerine dinozorlar vardı ve 160 milyon yıl boyunca dünyaya hükmettiler? Herşeyden önce eğer bu dünya insanların sınavı ise dinozorlar niye evrimleşti ve insanlar asteroitlerden sonra hasbelkader hayatta kalıp evrimleşip dünyanın varlığından 4+ milyar sonra günümüze geldi? Yani demem o ki, biz sadece evrimsel süreçte beynini kullanarak hayatta kalabildığı için beyni olması gerekenden daha fazla gelişen, bu sebeple EQ'su (ensefalizasyon katsayısı) diğer türlere göre daha yüksek olan sıradan türleriz. Bu durum bizi bir "tanrıya ait" yapmıyor. Ve evrende her şey rastgele işliyor. Dışarıdan hiçbir gücün müdahalesi yok ve bu durum bana çok fazla şey anlatıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Felsefe uydurmaları bilim değildir.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
Hiçlikten kendine tutunacak bir dal bulmaya çalışan zavallı bir ateist görüyorum :D Daha ilk cümlenden patlıyorsun ancak farkında değilsin. Büyük patlama diyip geçiyorsun. Ortada hiçbir şey yokken, onu tetikleyecek bir üst zat yoksa patlama nasıl gerçekleşebilir :D Gerçekleşemez. Diğer cümlelerine değinmeye gerek dahi yok. Görmek isteyen görür. Sen istemiyorsun.
Klasik "bir sanat varsa, ürün varsa, sanatkârı da vardır" anlayışı. Peki soruyorum, bu evrenin "bile" bir sanatkârı varsa, o evrenden dahada görkemli olan, dahada yüce olan "Allah"ın nasıl yok?

Jdjedjjxjd direkt patlıyorsun be dostum.

Xxcerz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Sami Yusuf Aksu
Klasik "bir sanat varsa, ürün varsa, sanatkârı da vardır" anlayışı. Peki soruyorum, bu evrenin "bile" bir sanatkârı varsa, o evrenden dahada görkemli olan, dahada yüce olan "Allah"ın nasıl yok?

Jdjedjjxjd direkt patlıyorsun be dostum.
asıl sen patlıyorsun tanrıdan güclü ne olabilir sence

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
Mantık arıyorsan en basiti ölümden sonra ne olcak diye düşünebilirsin. Ben inanıyorum bundan sonrası vardır olmalı çünkü. Bişey icat edildiğinde mucidi varsa bizimde vardır olmalı yoksa saçmalık başlıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnsanın zaman algısının dışında bir şey bu, zamanı yaratan Allah, söylenen ayetlere göre Allah ilk başından beri vardı
Tamam benim kutsal anlayışıma göre de evren en başından beridir var, sizin Allah'ınız "kendi kendine var olabiliyorda" bizim evrenimiz olamiyor mu? Benim kutsal inancıma göre de evren sonsuz bir döngü içinde, patlıyor, içine çöküyor, patlıyor, içine çöküyor..

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ultimatom
Aynen kardeşim, ne kullanıyordun bu arada?
Parçacıklar madde ve alan parçacığı olarak ikiye ayrılıyor madde parçacıkları bildiğimiz anlam alan parçacığı da madde parçacığıyla etkileşen ve kuvveti taşıyan parçacıklar 4 temel kuvvetten 3ünün parçacığı bulundu ama kütle çekim kuvvetinin parçacığı gluon(parçacığın ismini karıştırmış olabilirim emin değilim) henüz kanıtlanılamadı diğer parçacıklardan dolayı onun da var olduğu düşünülüyor.

Xxcerz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Sami Yusuf Aksu
Tamam benim kutsal anlayışıma göre de evren en başından beridir var, sizin Allah'ınız "kendi kendine var olabiliyorda" bizim evrenimiz olamiyor mu? Benim kutsal inancıma göre de evren sonsuz bir döngü içinde, patlıyor, içine çöküyor, patlıyor, içine çöküyor..
allah ayetlere göre hep vardı insanın zaman alıgısının dışında bir şey bu

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ultimatom
Kuantum fluktuasyonlarına göre imkansız.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
tamam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mantık arıyorsan en basiti ölümden sonra ne olcak diye düşünebilirsin sen ölümden sonra ne olacağını düşünüyorsun
Kanka seninle felsefe falan konuşmayacağımın farkındayım zaten.
Diyorsun ki "sanat varsa sanatçı da olmalı" , bende diyorum ki "bu evrenin bile bir sanatçısı varsa, o evrenden çok daha üstün,ulu , güzel olan Allah'ının nasıl bir yaratıcısı olmaz" , bana diyorsun ki "onu bizim aklımız almaz" , seninle ne tartışılabilir ki zaten...

Xenovian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
M.Rüzgar Özen
Parçacıklar madde ve alan parçacığı olarak ikiye ayrılıyor madde parçacıkları bildiğimiz anlam alan parçacığı da madde parçacığıyla etkileşen ve kuvveti taşıyan parçacıklar 4 temel kuvvetten 3ünün parçacığı bulundu ama kütle çekim kuvvetinin parçacığı gluon(parçacığın ismini karıştırmış olabilirim emin değilim) henüz kanıtlanılamadı diğer parçacıklardan dolayı onun da var olduğu düşünülüyor.
Yani dediğiniz gibi kütle çekim kuvveti kanıtlanmamış bir olgu mu?

Xxcerz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Sami Yusuf Aksu
Kanka seninle felsefe falan konuşmayacağımın farkındayım zaten.
Diyorsun ki "sanat varsa sanatçı da olmalı" , bende diyorum ki "bu evrenin bile bir sanatçısı varsa, o evrenden çok daha üstün,ulu , güzel olan Allah'ının nasıl bir yaratıcısı olmaz" , bana diyorsun ki "onu bizim aklımız almaz" , seninle ne tartışılabilir ki zaten...
Tüm evren Allah'ın varlığını haykırıyor. Samimi bir şekilde ararsan Allah'ı bulursun. Şu anki bilgiler evrenin Big Bang hadisesiyle oluştuğunu gösteriyor. O zamandan bu zamana geçen milyar yılı düşün ve sonuca bak! Şu dünyanın ve evrenin günümüzdeki haline gelmesi için trilyonlarca kez tesadüf olması lazım. En ufak bir hatada zincir bozulur ve süreç başa döner. Bir akıl, irade olmadan tesadüf eseri bunların oluşabileceğine ihtimal veriyorsan ben sana ne anlatayım!

Çiçeğin üstüne maymun suretini işleyen kim?

Şu güzelliği yaratan kim?
Blue_jay_in_PP_(30960).jpg

eksiseyler.com

Makinelerde Kullanılan Dişli Çark Yapısının Doğada Halihazırda Bulunması

"Issus coleoptratus" isimli böcekte, basit makinelerde sık sık kullanılan dişli mekanizmasının uzun yıllardır var olduğu saptanmış. Buyrun ufkunuzu iki katına çıkarmaya.
eksiseyler.com
eksiseyler.com

Ateistlerin argümanlarından biri de kötülük sorunudur. Neden Allah kötülüğe müsaade ediyor? Neden sınanmak zorundayız? Bunları elbette bende düşündüm ve cevabını buldum. Sınanmadan bir insanın iyi veya kötü olduğu anlaşılamaz. Mesela yıllar geçip çeşitli şekillerde sınandıkça aslında o kadar da iyi bir insan olmadığımı anladım. Hayat gerçekten zor ve kim olduğun sınandıkça anlaşılıyor. Allah bizlerden sadakat bekliyor ve sadakati ölçmenin en iyi yolu sınanmaktır. Ha şimdi haddini aşıp başka bir yol bulunamaz mıydı diyebilirsin. Eğer bu evreni yaratan, her şeyin varlık sebebi olan Allah'tan haşaa daha zeki ve bilgili olduğunu düşünüyorsan ben sana ne diyeyim!

Top Bottom