Bigbang teorisine göre madde çok sıkıştığı için patlama gerçekleşti ve ondan sonra devamlı olarak genişlemeye devam ediyor sizin dediğiniz gibi tekrar patlama olması için durup büzülmesi gerek ama bu da momentum korunumuna aykırı.Birleşik Alan Teorisi Murat Urayoğlu bakabilirsiniz.
Dostum yani komik oluyor ya, Murat Urayoğlu kimdir, hangi dergide yayımlananmıştır, ben sana bu hipotezi savunan 10 tane bilim adamı atayım. Ayrıca ben bu fikri bağnazca savunmuyorum, hatta tam tersi ben bu big crunch' ın olduğunu dahi düşünmüyorum.
Bir yazdıklarımı, ve kime neden yazdığımı bakarsan anlarsın.
Büyük Çöküş (Big Crunch) fikrini savunan veya üzerinde çalışan 10 bilim insanı:
1. Alexander Friedmann – 1920'lerde genişleyen ve çöken evren modellerini geliştirdi.
2. Georges Lemaître – Evrenin genişleyip daralabileceğini öne süren "ilksel atom" teorisini (Big Bang) ortaya attı.
3. Albert Einstein – Başlangıçta durağan bir evren modeli önerse de, Genel Görelilik denklemleri evrenin genişleyebileceğini ve çökebileceğini öngörüyordu.
4. Richard Tolman – "Tolman osilasyonlu evren modeli" ile evrenin genişleyip çöktüğünü ve bu döngünün tekrarlandığını öne sürdü.
5. Paul Dirac – Evrenin zamanla büzülebileceğini düşünenler arasındaydı.
6. John Wheeler – Kuantum mekaniği ile kozmolojiyi birleştirerek döngüsel evren fikrine katkı sağladı.
7. Roger Penrose – "Uygun Döngüsel Kozmoloji" (Conformal Cyclic Cosmology - CCC) modeliyle, evrenin Büyük Çöküş ile yok olup yeni bir Büyük Patlama ile yeniden doğabileceğini öne sürdü.
8. Stephen Hawking – Evrenin çöküşünü mümkün bir senaryo olarak değerlendirdi ve kara delikler ile bağlantılı modeller önerdi.
9. Andrei Linde – Çoklu evren ve döngüsel modeller üzerinde çalıştı, evrenin çökerek yeniden oluşabileceğini düşündü.
10. Neil Turok – Ekpirotik Evren Modeli'ni geliştirenlerden biri olarak, evrenin genişleme ve çökme döngüleri yaşayabileceğini savundu.
Bu bilim insanları, evrenin geleceğiyle ilgili farklı perspektiflerden yaklaşarak Büyük Çöküş ve Döngüsel Evren modellerini tartıştılar.
Bu bilim insanları kadar, tam tersi teorileri, büyük donmayı, çoklu evrenleri onlarca farklı hipotezi savunan bilim insanları var, ben zaten bugün "çökme hipotezi"min doğru olduğunun kanısına varırım, yarın "donma"nın, benim bu yazdığım mesaj "bağnazca bir fikri, dini savunan" birisine idi.