Neler Yeni

Evrende herşeyin rastgele olması

TahinPekmez

80+ Silver
Kanka seninle felsefe falan konuşmayacağımın farkındayım zaten.
Diyorsun ki "sanat varsa sanatçı da olmalı" , bende diyorum ki "bu evrenin bile bir sanatçısı varsa, o evrenden çok daha üstün,ulu , güzel olan Allah'ının nasıl bir yaratıcısı olmaz" , bana diyorsun ki "onu bizim aklımız almaz" , seninle ne tartışılabilir ki zaten...
senin kide sonsuz döngüye giriyor.

forvet09

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
Ahmet KAvalcı
Klasik "bir sanat varsa, ürün varsa, sanatkârı da vardır" anlayışı. Peki soruyorum, bu evrenin "bile" bir sanatkârı varsa, o evrenden dahada görkemli olan, dahada yüce olan "Allah"ın nasıl yok?

Jdjedjjxjd direkt patlıyorsun be dostum.
O zaman İlah olmaz la, kafa bu kadar herşeyi insanla mukayese edebiliyor.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
Tüm evren Allah'ın varlığını haykırıyor. Samimi bir şekilde ararsan Allah'ı bulursun. Şu anki bilgiler evrenin Big Bang hadisesiyle oluştuğunu gösteriyor. O zamandan bu zamana geçen milyar yılı düşün ve sonuca bak! Şu dünyanın ve evrenin günümüzdeki haline gelmesi için trilyonlarca kez tesadüf olması lazım. En ufak bir hatada zincir bozulur ve süreç başa döner. Bir akıl, irade olmadan tesadüf eseri bunların oluşabileceğine ihtimal veriyorsan ben sana ne anlatayım!

Çiçeğin üstüne maymun suretini işleyen kim?

Şu güzelliği yaratan kim?
Blue_jay_in_PP_(30960).jpg

eksiseyler.com

Makinelerde Kullanılan Dişli Çark Yapısının Doğada Halihazırda Bulunması

"Issus coleoptratus" isimli böcekte, basit makinelerde sık sık kullanılan dişli mekanizmasının uzun yıllardır var olduğu saptanmış. Buyrun ufkunuzu iki katına çıkarmaya.
eksiseyler.com
eksiseyler.com

Ateistlerin argümanlarından biri de kötülük sorunudur. Neden Allah kötülüğe müsaade ediyor? Neden sınanmak zorundayız? Bunları elbette bende düşündüm ve cevabını buldum. Sınanmadan bir insanın iyi veya kötü olduğu anlaşılamaz. Mesela yıllar geçip çeşitli şekillerde sınandıkça aslında o kadar da iyi bir insan olmadığımı anladım. Hayat gerçekten zor ve kim olduğun sınandıkça anlaşılıyor. Allah bizlerden sadakat bekliyor ve sadakati ölçmenin en iyi yolu sınanmaktır. Ha şimdi haddini aşıp başka bir yol bulunamaz mıydı diyebilirsin. Eğer bu evreni yaratan, her şeyin varlık sebebi olan Allah'tan haşaa daha zeki ve bilgili olduğunu düşünüyorsan ben sana ne diyeyim!
Ben sana kötülük problemini falan sormuyorum.

Birkaç sorumu dürüst bir şekilde cevaplar mısın?

1-Bu evrenin bile bir yaratıcısı varsa, O'ndan daha güzel, büyük, ulu olan Allah'ın nasıl olmasın, Kur'an'da mı yazıyor diyeceksin?

2-Samimi bir şekilde soruyorum, sana yemin ederim samimi soruyorum, hayatında hiç bilim kitabı okudun mu? Evrim kitabı okudun mu? Yoksa sağdan soldan bulduğun seyleri kopyala yapıştır mı yapıyorsun? Lütfen dürüst ol.

Bu ikisini cevapla başka sorularımda var.

Xxcerz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Sami Yusuf Aksu
Ben sana kötülük problemini falan sormuyorum.

Birkaç sorumu dürüst bir şekilde cevaplar mısın?

1-Bu evrenin bile bir yaratıcısı varsa, O'ndan daha güzel, büyük, ulu olan Allah'ın nasıl olmasın, Kur'an'da mı yazıyor diyeceksin?

2-Samimi bir şekilde soruyorum, sana yemin ederim samimi soruyorum, hayatında hiç bilim kitabı okudun mu? Evrim kitabı okudun mu? Yoksa sağdan soldan bulduğun seyleri kopyala yapıştır mı yapıyorsun? Lütfen dürüst ol.

Bu ikisini cevapla başka sorularımda var.
1. soruda eğer allahın yaratıcısı varsa islam tamamiyle yalan oluyor

2. soruda ise bilimsel kaynaklar okudum ve bu kadar güzelliğin evrimlerle ve tesadüflerde oluşabileceğine inanmıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ultimatom
Allah Allah, makale atar mısın?
Bigbang teorisine göre madde çok sıkıştığı için patlama gerçekleşti ve ondan sonra devamlı olarak genişlemeye devam ediyor sizin dediğiniz gibi tekrar patlama olması için durup büzülmesi gerek ama bu da momentum korunumuna aykırı.Birleşik Alan Teorisi Murat Urayoğlu bakabilirsiniz.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
senin kide sonsuz döngüye giriyor.
Biliyorum, ben herşeyi bildiğimi iddia etmiyorum, ben "benim şöyle bir tanrım var, evreni şöyle yaratmıştır" falan filan gibi bir iddiam yok, ben bilimi takip ediyorum, bugün doğru dediğime, yarın yanlış diyebilirim. Ama müslümanlar "evrenin nasıl yaratıldığını,neden yaratıldığını, ölünce ne olacağını" herşeyi bildiğini zannediyor, hatta zennetmiyor bile, iddia ediyor. Diyor ki "bu harika evrenin bir yaratıcısı olmadan nasıl varolsun?" , bende diyorum ki "peki senin bu mükemmel evrenden bile daha yüce, yüksek olan tanrının bir sanatçısı, yaratıcısı nasıl olmasın, bu kadar güzel birşeyin sanatkarı nasıl olmasın?" , adam bana diyorki bizim aklımız almaz, vay be ..

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
Bigbang teorisine göre madde çok sıkıştığı için patlama gerçekleşti ve ondan sonra devamlı olarak genişlemeye devam ediyor sizin dediğiniz gibi tekrar patlama olması için durup büzülmesi gerek ama bu da momentum korunumuna aykırı.Birleşik Alan Teorisi Murat Urayoğlu bakabilirsiniz.
Dostum yani komik oluyor ya, Murat Urayoğlu kimdir, hangi dergide yayımlananmıştır, ben sana bu hipotezi savunan 10 tane bilim adamı atayım. Ayrıca ben bu fikri bağnazca savunmuyorum, hatta tam tersi ben bu big crunch' ın olduğunu dahi düşünmüyorum.
Bir yazdıklarımı, ve kime neden yazdığımı bakarsan anlarsın.

Büyük Çöküş (Big Crunch) fikrini savunan veya üzerinde çalışan 10 bilim insanı:

1. Alexander Friedmann – 1920'lerde genişleyen ve çöken evren modellerini geliştirdi.

2. Georges Lemaître – Evrenin genişleyip daralabileceğini öne süren "ilksel atom" teorisini (Big Bang) ortaya attı.

3. Albert Einstein – Başlangıçta durağan bir evren modeli önerse de, Genel Görelilik denklemleri evrenin genişleyebileceğini ve çökebileceğini öngörüyordu.

4. Richard Tolman – "Tolman osilasyonlu evren modeli" ile evrenin genişleyip çöktüğünü ve bu döngünün tekrarlandığını öne sürdü.

5. Paul Dirac – Evrenin zamanla büzülebileceğini düşünenler arasındaydı.

6. John Wheeler – Kuantum mekaniği ile kozmolojiyi birleştirerek döngüsel evren fikrine katkı sağladı.

7. Roger Penrose – "Uygun Döngüsel Kozmoloji" (Conformal Cyclic Cosmology - CCC) modeliyle, evrenin Büyük Çöküş ile yok olup yeni bir Büyük Patlama ile yeniden doğabileceğini öne sürdü.

8. Stephen Hawking – Evrenin çöküşünü mümkün bir senaryo olarak değerlendirdi ve kara delikler ile bağlantılı modeller önerdi.

9. Andrei Linde – Çoklu evren ve döngüsel modeller üzerinde çalıştı, evrenin çökerek yeniden oluşabileceğini düşündü.

10. Neil Turok – Ekpirotik Evren Modeli'ni geliştirenlerden biri olarak, evrenin genişleme ve çökme döngüleri yaşayabileceğini savundu.

Bu bilim insanları, evrenin geleceğiyle ilgili farklı perspektiflerden yaklaşarak Büyük Çöküş ve Döngüsel Evren modellerini tartıştılar.

Bu bilim insanları kadar, tam tersi teorileri, büyük donmayı, çoklu evrenleri onlarca farklı hipotezi savunan bilim insanları var, ben zaten bugün "çökme hipotezi"min doğru olduğunun kanısına varırım, yarın "donma"nın, benim bu yazdığım mesaj "bağnazca bir fikri, dini savunan" birisine idi.

Xenovian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
M.Rüzgar Özen
Mezunum yksye hazırlanıyorum kısmetse fizik mühendisliğine gitmeyi düşünüyorum.Boş zamanlarımda kuantum fiziğini araştırıyorum.
Anladım, başarılar dilerim. Yks önerin var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum yani komik oluyor ya, Murat Urayoğlu kimdir, hangi dergide yayımlananmıştır, ben sana bu hipotezi savunan 10 tane bilim adamı atayım. Ayrıca ben bu fikri bağnazca savunmuyorum, hatta tam tersi ben bu big crunch' ın olduğunu dahi düşünmüyorum.

1. Alexander Friedmann – 1920'lerde genişleyen ve çöken evren modellerini geliştirdi.

2. Georges Lemaître – Evrenin genişleyip daralabileceğini öne süren "ilksel atom" teorisini (Big Bang) ortaya attı.

3. Albert Einstein – Başlangıçta durağan bir evren modeli önerse de, Genel Görelilik denklemleri evrenin genişleyebileceğini ve çökebileceğini öngörüyordu.

4. Richard Tolman – "Tolman osilasyonlu evren modeli" ile evrenin genişleyip çöktüğünü ve bu döngünün tekrarlandığını öne sürdü.

6. John Wheeler – Kuantum mekaniği ile kozmolojiyi birleştirerek döngüsel evren fikrine katkı sağladı.

7. Roger Penrose – "Uygun Döngüsel Kozmoloji" (Conformal Cyclic Cosmology - CCC) modeliyle, evrenin Büyük Çöküş ile yok olup yeni bir Büyük Patlama ile yeniden doğabileceğini öne sürdü.

8. Stephen Hawking – Evrenin çöküşünü mümkün bir senaryo olarak değerlendirdi ve kara delikler ile bağlantılı modeller önerdi.

9. Andrei Linde – Çoklu evren ve döngüsel modeller üzerinde çalıştı, evrenin çökerek yeniden oluşabileceğini düşündü.

10. Neil Turok – Ekpirotik Evren Modeli'ni geliştirenlerden biri olarak, evrenin genişleme ve çökme döngüleri yaşayabileceğini savundu.

Bu bilim insanları, evrenin geleceğiyle ilgili farklı perspektiflerden yaklaşarak Büyük Çöküş ve Döngüsel Evren modellerini tartıştılar.

Bu bilim insanları kadar, tam tersi teorileri, büyük donmayı, çoklu evrenleri onlarca farklı hipotezi savunan bilim insanları var, ben zaten bugün "çökme hipotezi"min doğru olduğunun kanısına varırım, yarın "donma"nın, benim bu yazdığım mesaj "bağnazca bir fikri, dini savunan" birisine idi.
o7

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
1. soruda eğer allahın yaratıcısı varsa islam tamamiyle yalan oluyor

2. soruda ise bilimsel kaynaklar okudum ve bu kadar güzelliğin evrimlerle ve tesadüflerde oluşabileceğine inanmıyorum
Kardeşim sen anlamıyor musun ya? Ben müslüman değilim, müslüman olmayan birisine "Kuran'da yazıyor" diyorsun, yanlışsa İslam yanlış olur diyorsun, bence İslam yanlış zaten. Ayrıca sen 2 tane bilim kitabı, science dergisi falan okuduysan ben adam değilim, imza atıyorum bak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ultimatom

Anladım, başarılar dilerim. Yks önerin var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

o7
Güzel bir sonuç almadan bir şey demek istemem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,858
Üyeler
168,359
Son üye
duhaga
Top Bottom