Neler Yeni

Evrim hakkinda tartisalim!

NOMADRANTAN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Nomad
Yav girmeyeyim, hiç konuşmayayım diyorum da bu husus tam benlik. O yüzden izinsiz balıklama atlıyorum.
Öncelikle, evrimin olması, yaratıcının varlığına veya yokluğuna ispat değildir. Hatta yaratıcıya bir yaratma alternatifi olarak da kullanılabilir inananlar tarafından. Bunun dışında, evrim alanında çalışan bilim insanlarının da ata canlıya bir cevabı olmaması, en azından bilimsel olarak "Bilmiyoruz" Dedikleri bir nokta. Evrim saf bir gerçektir. Hayatın, yaratıcının kanunudur bana göre. Tabi, insanların maymundan geldiği safsatası pek bana inandırıcı gelmiyor ve mantıklı sebeplere de dayanmıyor maalesef. Bunun dışında mutasyon veya diğer sebepler ile milyonlarca farklı canlı yaratılma düşüncesi de inanılmaz geliyor. Evrim gerçekten ürkütücü ve muhteşem bir şey.
şimdi hocam bu8 biraz agnostikliğe giriyor büyük ihtimalle işte mesela yeni bi tür bulunsabile diyorlarki bu kedinin evrimleşmiş hali yok şunun evrimleşmiş hali belkide en baştan beri böyleydi knıtlar var şimdi dinozorlar çağına girersek baya uzun sürer bu iş o yuzden girmiyorum bence kuranı bi okuyun derim hatmedin gerçekliği öğreniceksiniz.

shiedabro

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,459
İsim
Burak Doğan
Evrim, bir doğa yasasıdır.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,312
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

Klanta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Ahmet Bayram Topcu
şimdi hocam bu8 biraz agnostikliğe giriyor büyük ihtimalle işte mesela yeni bi tür bulunsabile diyorlarki bu kedinin evrimleşmiş hali yok şunun evrimleşmiş hali belkide en baştan beri böyleydi knıtlar var şimdi dinozorlar çağına girersek baya uzun sürer bu iş o yuzden girmiyorum bence kuranı bi okuyun derim hatmedin gerçekliği öğreniceksiniz.
Dostum, benim dini anlamda veya yaratıcı ile bir problemim yok. Fakat şunu anlamıyorum. Dini olarak veya Tanrısal olarak bir bağlantısı olmayan konular neden hemen oraya çekiliyor?
İslama inanmak için evrimi yok mu saymak gerekir? Yoksa evrimin yaratıcının bir kanunu olduğu gerçeği ile yüzleşip şükür etmek mi?
Evrim somut bir gerçek. Sen nasıl fiziksel özelliklerini anne ve babandan alıyorsan, aynı şekilde DNA'larında da geçmiş sülaleinde bulunan herkesten örnekler taşıyorsan, evrimin vücut bulmuş halisin. Evlendiğin kadın ile yaptığın çocuk evrimin tanımıdır. Ata türlerin devamıdır. Yaratıcının bir eseridir. Yaratıcı, ol der ve olur. Buna sebep olarak da biz insan oğlu anlayıp mantık kursun diye evrimi gösterir. Yani evrimi kabul etmek veya reddetmek "Kuran" ile akalı bir husus değil.

maury

80+
Evrim hakkında hiç bilgisi olmayıp merak edenler için süper 3 bölümlük belgesel var. Oturun izleyin.

Evrim maymundan geldik değil. Ortak atalardan geldik. Yani şimdiki maymunlarla kuzeniz. Daha evrimin ne demek olduğunu bilmeyen zır cahiller var ve evrim hakkında yorum yapıyorlar. Bu kişilerin bu kadar sallamasının kökünde kedicikleri ile ünlü sapık adnan oktar vardır. Bu adam zamanında evrim yalan evrim yok demese şu an hiç kimse evrime yok diyemezdi.

Peki bir soru.. Madem biz sizin dininize göre topraktan geldik neden şimdiki topraklardan İnsan oluşmuyor?

mental bey

80+ Bronze
Dostum, benim dini anlamda veya yaratıcı ile bir problemim yok. Fakat şunu anlamıyorum. Dini olarak veya Tanrısal olarak bir bağlantısı olmayan konular neden hemen oraya çekiliyor?
İslama inanmak için evrimi yok mu saymak gerekir? Yoksa evrimin yaratıcının bir kanunu olduğu gerçeği ile yüzleşip şükür etmek mi?
Evrim somut bir gerçek. Sen nasıl fiziksel özelliklerini anne ve babandan alıyorsan, aynı şekilde DNA'larında da geçmiş sülaleinde bulunan herkesten örnekler taşıyorsan, evrimin vücut bulmuş halisin. Evlendiğin kadın ile yaptığın çocuk evrimin tanımıdır. Ata türlerin devamıdır. Yaratıcının bir eseridir. Yaratıcı, ol der ve olur. Buna sebep olarak da biz insan oğlu anlayıp mantık kursun diye evrimi gösterir. Yani evrimi kabul etmek veya reddetmek "Kuran" ile akalı bir husus değil.
Kuran'ı Kerim'de maymuna çevrilen bir kavimden bahsediliyor lakin insanında maymundan evrimleştiğine dair bir şey değil.
Ayrıca Fas'ta, Homosafiyenslerden 100.000 yılda kadar yaşlı insan fosili bulunmuş.

Yine ayrıca, fosiller arasında çok büyük tutarsızlıklar var. Gelişmiş bireylerin, ata bireye göre daha yaşlı olması sorunsalı. Bunun en büyük örneği, insandan önce son evrimlerden biri olduğuna inanılan ve bunu da; çok eksik uzuvları, çok eksik gen bilgileri olmasına rağmen inanılan "Ejderha Adam" fosilinin kendi 2 yada 3 atasından daha yaşlı çıkması.

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
2+2=4ün nesini tartışalım. İstediğin kaynaktan aç oku öğren.

NOMADRANTAN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Nomad
hocam şimdi o doğru yok güvercin allah diye bağırdı felan saçma sapan şeyler var 2 islamda evrim diye bir şey yok herşeyi allah yarattı allah kanıtlarıyla zaten kuranda yazdırdı evlendiğim kadın ile alakası yoktur evrimin dna mızı alır dna da bizim genlerimizi alır genlerimiz anne babadan gelir nuda döngü gibidir bambaşka kişiler ortaya çıkar.

Klanta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Ahmet Bayram Topcu
Evrim hakkında hiç bilgisi olmayıp merak edenler için süper 3 bölümlük belgesel var. Oturun izleyin.

Evrim maymundan geldik değil. Ortak atalardan geldik. Yani şimdiki maymunlarla kuzeniz. Daha evrimin ne demek olduğunu bilmeyen zır cahiller var ve evrim hakkında yorum yapıyorlar. Bu kişilerin bu kadar sallamasının kökünde kedicikleri ile ünlü sapık adnan oktar vardır. Bu adam zamanında evrim yalan evrim yok demese şu an hiç kimse evrime yok diyemezdi.

Peki bir soru.. Madem biz sizin dininize göre topraktan geldik neden şimdiki topraklardan İnsan oluşmuyor?
:D İlk insan topraktan yaratılmıştır. Ve evrim geriye değil hep ileriye doğru hareket eder. Eldeki kaynaklara göre çeşitlilik sunar. Yani burada kastettiğin şeyin gerçekleşmesi için savunduğun evrime ters işlemesi gerekir. Ufacık bir toprak parçasının oluşması için binlerce sene geçmesi gerekir. O toprak dediğin şeyde, binlerce türde bitki yetişiyor. Kaldı ki bu bitkiler de evrimin en temellerindeki ortak atalardan geldiğini söylemeye gerek yok. Fakat evrimin dayattığı, milyonlarca yıl önce günümüzdeki maymunlardan farksızdık, onlar ile çok fazla ortak özelliğimiz vardı safsatası saçmalıktan ibaret bana göre.
hocam şimdi o doğru yok güvercin allah diye bağırdı felan saçma sapan şeyler var 2 islamda evrim diye bir şey yok herşeyi allah yarattı allah kanıtlarıyla zaten kuranda yazdırdı evlendiğim kadın ile alakası yoktur evrimin dna mızı alır dna da bizim genlerimizi alır genlerimiz anne babadan gelir nuda döngü gibidir bambaşka kişiler ortaya çıkar.
Dostum evrim zaten bir kanun. Yer çekimi gibi. Her şeyi allah yere düşürüyor faksr yer çekimi sebeptir. Kurşun ateş ile barut sayesinde ateşleniyor fakat allah istediği için. Evrim de Allah'ın yaratma ilmine bir sebeptir. Ona bakarsan, canı azrail alır ama sen hiç duydun mu vefat edenin yakınının "Azrail canını aldı" dediğini? "Kanserden, yaşlılıktan, hastalıktan vesaire"den dolayı der herkes. Allah alır canı, bunlar sebeptir. Allah yaratır, evrim sebeptir. Bu o kadar da komplike bir şey değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,716
Üyeler
162,050
Son üye
kutysuwa
Top Bottom