Excalibur G870 Ram Sorunu

Meto155

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
576
Dostlar merhaba.Yaklaşık 2-3 ay önce almış olduğum İ7-13620h,32gb ram,rtx5060 versiyonlu G870'te ram slotunun olduğu bölüme elimi koyunca çok ısındığını fark ettim.Bunu kanıtlayabilmek için de Hwinfo ve Cpu-z programlarını indirdim.Ram 32gb tek slot bu arada.Birazdan oyun testini yapıcam kaç derecelere çıktığıyla alakalı ama kafama bir şey daha takıldı.Normalde 5600 mhz olan ram sanırım 2800 mhz de çalışıyor ama emin olamadım fotoğrafları buraya yüklüyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.

1000053779.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1000053778.webp

1000053781.webp

1000053782.webp

@shankar1 Hocam siz biliyor musunuz acaba eğer düşük mhz ise nasıl yükselticem?

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

@shankar1 Hocam siz biliyor musunuz acaba eğer düşük mhz ise nasıl yükselticem?
5200 mghz 1:2 de çalışıyor

Casper biosuna Hakim değilim ama bios ile 1:1 çekilebilir

Tek slot olması kötü olmuş

5200 mghz 1:2 de çalışıyor

Casper biosuna Hakim değilim ama bios ile 1:1 çekilebilir

Tek slot olması kötü olmuş
Çok bir performans artışı olur mu hocam biosu açıp bakayım şimdi.Evet tek slot olanlar kronik bu excalibur serisinde feci ısınıyor ramler galiba servise yollucam çift slot yapsınlar.

Çok bir performans artışı olur mu hocam biosu açıp bakayım şimdi.Evet tek slot olanlar kronik bu excalibur serisinde feci ısınıyor ramler galiba servise yollucam çift slot yapsınlar.
Servis ona ücret ister kesin

Aslında sende yapabilirsin 64 gb yukselt çok daha mantıklı olur

Seri numarasından çipini ogrenip bitane daha 32 alıp tak

Servis ona ücret ister kesin

Aslında sende yapabilirsin 64 gb yukselt çok daha mantıklı olur

Seri numarasından çipini ogrenip bitane daha 32 alıp tak
O da aklıma geldi hocam da boşuna masraf çıkmasın 64 e gerek yok diyecektim ama mecburum galiba çift slot yapınca sıcaklıklar düşüyormuş Cihaz Tv nin dediğine göre

O da aklıma geldi hocam da boşuna masraf çıkmasın 64 e gerek yok diyecektim ama mecburum galiba çift slot yapınca sıcaklıklar düşüyormuş Cihaz Tv nin dediğine göre
Sıcaklıklar ramden değildir öyle aham saham farki olmaz cihaz tv bilmiyorum

Ya Casper bios kısıtlı bazıları modluyor tüm ayarları açmak için oda tehlikeli yani

Sıcaklıklar ramden değildir öyle aham saham farki olmaz cihaz tv bilmiyorum

Ya Casper bios kısıtlı bazıları modluyor tüm ayarları açmak için oda tehlikeli yani
Ram slot sıcaklığı çok oluyor hocam uzun süre oyun oynayınca 1-2 saat bannerlordda zorlayıp atıcam kaç derece olduğunu ama tek çare dediğiniz gibi 32 ram daha eklemek gibi duruyor

1000053817.webp
1000053818.webp

Spd hub 110 derece gördü arkadaşlar normal değil bence doğru muyum?

İntel işlemcili laptopları uv veya limitleme olmadan kullanmayın. CihazTV'nin cihazındaki ram sıcaklık değeri veriyordu ama her ramde sıcaklık ölçemezsiniz. Ddr5'lerde bu sorun mevcutmuş 2 3 saat oynama ardından kasma donma yoksa kapanma vs. sorun yoktur. Tek slot 32 kullanmak yerine 2 çarpı 16 tavsiye ederim.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Spd hub 110 derece gördü arkadaşlar normal değil bence doğru muyum?
SPD Hub sizin ramde sıcaklık sensörü var anladığım kadarıyla. 110 derece fazla, o rami değiştirmeniz lazım en kısa zamanda.
Ama ekstra olarak işlemci de zorlanmış i7 için bilmiyorum bende i5 12450H var o da 70W 80W görebiliyor ama ısınınca yapay zekaya sormuştum oyunlarda 45W gücünün %97 kadarına yetiyor i5 12450H için demişti bende 45W'a limitlemiştim gücünü.

Son düzenleme:
İntel işlemcili laptopları uv veya limitleme olmadan kullanmayın. CihazTV'nin cihazındaki ram sıcaklık değeri veriyordu ama her ramde sıcaklık ölçemezsiniz. Ddr5'lerde bu sorun mevcutmuş 2 3 saat oynama ardından kasma donma yoksa kapanma vs. sorun yoktur. Tek slot 32 kullanmak yerine 2 çarpı 16 tavsiye ederim.

SPD Hub sizin ramde sıcaklık sensörü var anladığım kadarıyla. 110 derece fazla, o rami değiştirmeniz lazım en kısa zamanda.
Ever hocam sıcaklık sensörü varmış bende en kısa zamanda bir 32gb daha ram alıcam 2 slot olunca normalr dönüyor demişti cihaz TV

Ever hocam sıcaklık sensörü varmış bende en kısa zamanda bir 32gb daha ram alıcam 2 slot olunca normalr dönüyor demişti cihaz TV
Evet doğrudur, işlemci sıcaklığınıza da dikkat edin. Optimum w değerini bulup limitlemenizi öneririm (her işlemcide farklı) oyun için render için serbest bırakılabilir çünkü sadece 1 bileşene yük verecektir. G870'in soğğutma sistemi orta seviyedir yani ofis laptopları tek fanlı ince borulu laptoplar kadar yetersiz değil ancak TUF'larda veya üst seviyelerde olduğu gibi borular ayrık olmadığından 4 5 veya 7 8 derece fark yiyor. :D bilginize. Ben yapay zekaya bu yüzden oyunlarda ekran kartı etkilendiği için bakır boruların aynı hatta olmasından dolayı i5 12450H için sormuştum o da 45W yeterlidir %97 oranında gücünü verir dedi oyunda o değerler ile. Bunu yapmamın sebebi thermal macunu korumak içindeki.
Fanlar bağımsız ama kalında olsa bakır borular bitişik.

Ekran kartı sıcaklığı işlemciden etkilenirse ekran kartı gereksiz ısınıyor hem işlemcideki hem ekran karttaki macun pumpout yapıyor ptm7950 kullansam bu kadar takmama veya takmanıza gerek yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,133
Üyeler
183,387
Son üye
SaeYeon
Geri