Neler Yeni

Excalibur G870 SSD ve RAM Yükseltmesi

Wierotten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Berk UÇAN
Arkadaşlar Excalibur G870 laptopa sahibim. SSD ve RAM yükseltmek istiyorum, özellikle depolama 512 GB olduğu için yetmiyor. Fiyat bilgisi almak için yaşadığım şehirdeki Casper teknik servisine WhatsApp üzerinden ulaştım. Bana fiyatlar normale göre çok pahalı geldi (işçilik emeği falan da dahil) ve nasıl bir kalitede malzeme takacakları belli değil. Bu yüzden internetten laptopuma uyumlu SSD ve RAM sipariş edip kendim taksam sorun olur mu acaba? Bilgisayarı daha bu yaz aldım ve garanti kapsamından çıkmasını istemiyorum.

Ekler

• 20241030_155446.jpg
    20241030_155446.jpg
    1.9 MB · Hit: 45

Nssng

80+
Öncelikle çoğu firma ssd ve ram yükseltmede garanti kapsamından çıkartmıyor. Onu servise sorarak öğrenebilirsin. Eğer garanti kapsamı dışına çıkıyorsa parçaları sen alıp servistede taktırabilirsin. Onuda yine servise sorarak öğrenebilisin. Uyumlu parça olarakta şuan takılı olan ram ve ssd hakkında biraz daha bilgi vermelisin. CPU-Zden ram, CrystalDiskInfodan ssd hakkında ss atarsan yardımcı olabilirim.

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
607
İsim
Görkem
1. si fiyatlar pahalı
2. si bizim tavsiye verebilmemiz için cihazdaki ram in model numarasını da bilsek iyi olur
3. sü 16 ram yükseltmesi mi istiyorsun 16 gb ramin var 16 gb daha takmak mı istiyorsun
16 ramin var 16 gb daha takmak istiyorsan sistemindeki ramler 8+8 mi tek 16 mı bilsek iyi olur

Wierotten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Berk UÇAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle çoğu firma ssd ve ram yükseltmede garanti kapsamından çıkartmıyor. Onu servise sorarak öğrenebilirsin. Eğer garanti kapsamı dışına çıkıyorsa parçaları sen alıp servistede taktırabilirsin. Onuda yine servise sorarak öğrenebilisin. Uyumlu parça olarakta şuan takılı olan ram ve ssd hakkında biraz daha bilgi vermelisin. CPU-Zden ram, CrystalDiskInfodan ssd hakkında ss atarsan yardımcı olabilirim.
CPU-Z'den ram hakkında bilgiler gözükmüyor bu şekilde sadece 16 gb ram olduğu gözüküyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

1. si fiyatlar pahalı
2. si bizim tavsiye verebilmemiz için cihazdaki ram in model numarasını da bilsek iyi olur
3. sü 16 ram yükseltmesi mi istiyorsun 16 gb ramin var 16 gb daha takmak mı istiyorsun
16 ramin var 16 gb daha takmak istiyorsan sistemindeki ramler 8+8 mi tek 16 mı bilsek iyi olur
16 gb ramim var ve 16 gb ram daha takmak istiyorum. Tek olarak 16 gb ram bulunuyor. Ram model hakkında CPU-Z'den sonuç yaptığımda sadece 16 gb ram kapasitesi gözüküyor

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-10-30 175413.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-30 175413.png
    78 KB · Hit: 35
  • Ekran görüntüsü 2024-10-30 175545.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-30 175545.png
    19.4 KB · Hit: 32

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
607
İsim
Görkem
CPU-Z'den ram hakkında bilgiler gözükmüyor bu şekilde sadece 16 gb ram olduğu gözüküyor

16 gb ramim var ve 16 gb ram daha takmak istiyorum. Tek olarak 16 gb ram bulunuyor. Ram model hakkında CPU-Z'den sonuç yaptığımda sadece 16 gb ram kapasitesi gözüküyor
SPD bölümüne gelip oranın da resmini atar mısınız lütfen

Senerr

80+ Bronze
Arkadaşlar Excalibur G870 laptopa sahibim. SSD ve RAM yükseltmek istiyorum, özellikle depolama 512 GB olduğu için yetmiyor. Fiyat bilgisi almak için yaşadığım şehirdeki Casper teknik servisine WhatsApp üzerinden ulaştım. Bana fiyatlar normale göre çok pahalı geldi (işçilik emeği falan da dahil) ve nasıl bir kalitede malzeme takacakları belli değil. Bu yüzden internetten laptopuma uyumlu SSD ve RAM sipariş edip kendim taksam sorun olur mu acaba? Bilgisayarı daha bu yaz aldım ve garanti kapsamından çıkmasını istemiyorum.
Ram olarak crucial takmak zorundalar çünkü genelde Casper'larda crucial stok gelir ramler. Ssd'de bazı cihazlarda crucial geliyor mm2 ssd 2. slota farklı marka takmazlar bence fakat en iyisi tabii ki kendin takmaktır.

Wierotten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Berk UÇAN
SPD bölümüne gelip oranın da resmini atar mısınız lütfen

Ram olarak crucial takmak zorundalar çünkü genelde Casper'larda crucial stok gelir ramler. Ssd'de bazı cihazlarda crucial geliyor mm2 ssd 2. slota farklı marka takmazlar bence fakat en iyisi tabii ki kendin takmaktır.
Farklı marka ssd takmak uyuşmazlık sorunu çıkarır mı peki, aynı okuma ve yazma değerlerine sahipse?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-10-30 180602.png
    Ekran görüntüsü 2024-10-30 180602.png
    31.3 KB · Hit: 24

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
607
İsim
Görkem

Farklı marka ssd takmak uyuşmazlık sorunu çıkarır mı peki, aynı okuma ve yazma değerlerine sahipse?
1250 tl ye var ramin

fakat şunu da sormak isterim
sistemde işlemci ve ekran kartın ne
32 gb rame iytiyaç duyma sebebin ne

Wierotten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Berk UÇAN
1250 tl ye var ramin

RAM'in marka ve modelini atabilir misiniz?

işlemci: i7-12650h ekran kartı: rtx 4050 var
artık yavaş yavaş 32 gb ram ihtiyaç haline geldiği için fiyatlar yükselmeden artırmak istiyorum

Senerr

80+ Bronze
Samsung ram gelmiş tek slot 16 gb 3200 mhz. Orada yazan numaralardan biri seni direkt ramin modeline götürecek onlardan satın alacaksın ram için. Ssd'yi hala bilmiyoruz.

1250 tl ye var ramin

ddr5 ise 16 rahat yeterde ddr4 için zaten windows bende 7 gb ram kullanıyor boşta ağır oyunlarda sınıra gelebiliyor ram.

Wierotten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Berk UÇAN
Samsung ram gelmiş tek slot 16 gb 3200 mhz. Orada yazan numaralardan biri seni direkt ramin modeline götürecek onlardan satın alacaksın ram için. Ssd'yi hala bilmiyoruz.

ddr5 ise 16 rahat yeterde ddr4 için zaten windows bende 7 gb ram kullanıyor boşta ağır oyunlarda sınıra gelebiliyor ram.
Part numarasını yazdım karşıma birkaç şey çıktı teşekkürler.
DDR4 RAM olduğu için 32'ye yükseltmek istiyorum zaten bi yandan da. Dediğiniz gibi boşta fazla RAM gidiyor.

Senerr

80+ Bronze
Part numarasını yazdım karşıma birkaç şey çıktı teşekkürler.
DDR4 RAM olduğu için 32'ye yükseltmek istiyorum zaten bi yandan da. Dediğiniz gibi boşta fazla RAM gidiyor.
Bende senle aynı model var bende cpu z ile baktığımda Crucial var, hangisi daha güzel bilmiyorum ama ben part numarasını yazdığımda birebir aynısı akakçe de çıkıyordu seninkini yazdığımda son iki harfi farklı çıkıyor nedenini anlamadım. Seninki cb2 ama piyasada bulunan ab 2 bu acaba bir problem teşkil eder mi ? @kronik1907 Tabii ikiside DDR 4 3200 mhz ve 16 gb orada sorun yok.

Wierotten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Berk UÇAN
Bende senle aynı model var bende cpu z ile baktığımda Crucial var, hangisi daha güzel bilmiyorum ama ben part numarasını yazdığımda birebir aynısı akakçe de çıkıyordu seninkini yazdığımda son iki harfi farklı çıkıyor nedenini anlamadım. Seninki cb2 ama piyasada bulunan ab 2 bu acaba bir problem teşkil eder mi ? @kronik1907
tabii ikisi de DDR 4 3200 mhz.
Evet ben de bunu fark ettim ve bi garipsedim. cb2 ile biten modelden yok hiçbir sitede

Top Bottom