Neler Yeni

Exon 125 ve Uzun Yol Hakkında

Wilfaelor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berk Can
Büyük küçük herkese selamlar. :)

Mondial Exon 125 marka model motosiklete sahibim, alalı 3 hafta oluyor ve 310 KM'ye gelmiş bulunmaktayım. İyi bir Rodaj dönemi geçiriyorum, sabit devirlerde gitmiyorum, motoru zorlamıyorum ve 50'yi aşmadım hiç. Motorda hiçbir problem yok, cayır cayır gidiyor, 500 KM bakımına yaklaşmak üzereyim.

Sorum şu, tecrübeli büyüklerim küçüklerim yardımcı olursa sevinirim. İstanbul'dan Sakarya'ya gitmek istiyorum motorumla, uzun yol deneyimlemek istiyorum, ancak bunun için 500 KM bakımını beklemek istiyorum, MOTUL marka yağ kullanmaya başlayacağım, ayrıca bakım kitapçığında ayarı yapılacak parçaların da ayarını yaptırmak istiyorum. Sizce 500 KM bakımından sonra motoru uzun yola çıkarmalı mıyım? Motora zarar verir mi? Uzun yolda ne sıklıkla devir değiştirmeliyim ve 500 KM'den sonra hangi hızlarda seyir almalıyım?

Şehir içi oldukça deneyimli bir sürücüyüm, ailemin motosikleti ile 4000+'den fazla kilometre yaptım İstanbul içinde, ancak uzun yol tecrübem olmadı, 175 KM ne kadar uzun yol sayılırsa artık bir yerden başlamak istiyorum, şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim. :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,309
Üyeler
160,674
Son üye
Emreescobaar
Top Bottom