Neler Yeni

EXPO'da geç açılıyor ama xmp'de geç açılıyor mu ?

Ohyti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Dağhan Türüdü
Arkadaşlar çoğu arkadaş "EXPO" profilini seçince pc'lerin geç açıldığını söyledi.Bende AM5 tabanlı bir sistem aldım.Acaba buna alıcağım rami "EXPO" uyumlu ramler yerine "XMP" Profili ramleri mi tercih etsem ? gene mi geç açılır? Aslında "EXPO"uyumlu ramler seçmiştim özellikle ama bu geç açılma konusu korkutttu.

Conqueror_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Conqueror
DDR5 sistemlerde zaten bu olay hastalık bende ilk sistemi aldığımda yani 2 ay öncesine kadar msi b650 pro da aynı şekilde geç açılma sorunları yaşadım ram hz düşürdüm onu bunu yaptım derken en son bios update yaptım yine de düzelmedi ama sonra akıl almayacak bir şekilde birden kendi kendine düzeldi ve şu an bios ekranı gelmesi 2 3 saniye sürüyor

Ohyti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Dağhan Türüdü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
DDR5 sistemlerde zaten bu olay hastalık bende ilk sistemi aldığımda yani 2 ay öncesine kadar msi b650 pro da aynı şekilde geç açılma sorunları yaşadım ram hz düşürdüm onu bunu yaptım derken en son bios update yaptım yine de düzelmedi ama sonra akıl almayacak bir şekilde birden kendi kendine düzeldi ve şu an bios ekranı gelmesi 2 3 saniye sürüyor
Çok ilgniç usta ya bende anlamadım.1Haftadır ramlere bakıyorum.Anakart uyumluğu istedğim değerler gecikme süresi felan birde olayın için expo girince işin içinden çıkamıyorum her gün farklı bir şeye karar verıyorum

freygasm

80+ Gold
XMP=intel EXPO=amd için overclock profilleri. Yani xmpyle alakan yok.

Conqueror_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Conqueror
Çok ilgniç usta ya bende anlamadım.1Haftadır ramlere bakıyorum.Anakart uyumluğu istedğim değerler gecikme süresi felan birde olayın için expo girince işin içinden çıkamıyorum her gün farklı bir şeye karar verıyorum
Expo ram denemedim onun hakkında bir şey diyemem ama onun haricinde her şeyi denedim diyebilirim 10 saniyelere kadar sürüyordu bios ekranının gelmesi en son tam bıraktım yeter lan dedim bir baktım kendi kendine ertesi gün her şey düzeldi :)

Ohyti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Dağhan Türüdü
XMP=intel EXPO=amd için overclock profilleri. Yani xmpyle alakan yok.
Anladım onu biliyorum demek istediğim acaba "EXPO" profilinde mi sorun var yani "XMP" profili mi daha optimize o anlamda soruyorum.Çünkü bu geç açılma sorunları genelde "EXPO" profilini aktif ettim diyenlerde oluyor.Senin demek istediğin ram profileri ile alakalı değil AM5(veya ddr5) ile alakalı olduğu mu ?

freygasm

80+ Gold
Anladım onu biliyorum demek istediğim acaba "EXPO" profilinde mi sorun var yani "XMP" profili mi daha optimize o anlamda soruyorum.Çünkü bu geç açılma sorunları genelde "EXPO" profilini aktif ettim diyenlerde oluyor.Senin demek istediğin ram profileri ile alakalı değil AM5(veya ddr5) ile alakalı olduğu mu ?
Demek istediğim ; xmp profili intele özgü olduğu için seninle bir alakası yok, am5 tarafında expo olayları tam oturmadı ama yavaş yavaş bios updateler vs ile düzelir. İki seçeneğin var; expo yerine expo profilinin bi altı mhzde kullanmak (bellekler 6000ise 5800gibi) veya geç açılmasını umursamamak.

Ohyti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Dağhan Türüdü
Demek istediğim ; xmp profili intele özgü olduğu için seninle bir alakası yok, am5 tarafında expo olayları tam oturmadı ama yavaş yavaş bios updateler vs ile düzelir. İki seçeneğin var; expo yerine expo profilinin bi altı mhzde kullanmak (bellekler 6000ise 5800gibi) veya geç açılmasını umursamamak.
Şuan 2 ram arasında kaldım

Gskill Trident Z5 RGB 6000mhz CL30 exposux​

Gskill Tz5 Neo Rgb 6000mhz CL32 expo desteği var​

bunlarıdan birini alcıamda onun için yazdım.tam olarak geç açılır mı sistemimde bılmıyorum :(

freygasm

80+ Gold
Şuan 2 ram arasında kaldım

Gskill Trident Z5 RGB 6000mhz CL30 exposux​

Gskill Tz5 Neo Rgb 6000mhz CL32 expo desteği var​

bunlarıdan birini alcıamda onun için yazdım.tam olarak geç açılır mı sistemimde bılmıyorum :(
Ddr4ü ezbere biliyorum ama ddr5de yapabileceğin tek şey reviewlera bakmak. Yakın zamanda çıktığı için sorunlar varsa yavaş yavaş çözülüyor. Youtubedan alacağın anakart üzerinde kullanılan kitlere bakarak bilgi sahibi olabilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,172
Üyeler
168,253
Son üye
jombo
Top Bottom