Çözüldü✓ Ez debug led cpu ve dram ışıgı yanıyor

SinanCck

80+
Reaksiyon skoru
5
bilgisayar açılırken cpu ve ram ışıgı yanıyor bilgisayar çok geç açılıyo açıldıktan sonra sönüyor nedeni nedir ne yapabilirim

Ekler

• E3983CF1-0D2A-4CD0-A199-CE316F1B38C5.jpeg
    E3983CF1-0D2A-4CD0-A199-CE316F1B38C5.jpeg
    1.3 MB · Hit: 156
msı b650 gaming plus wifi evet güncellemiştim ama dün ekran kartını değiştim rtx 4070 super taktım sonra böyle oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şuan bios pilini çıkardım bekliyorum takıcam 30 dk ya

msı b650 gaming plus wifi evet güncellemiştim ama dün ekran kartını değiştim rtx 4070 super taktım sonra böyle oldu

Kasanın açma düğmesine 3-5 defa bas birazcık basılı tut. Sonra tak bakalım BIOS pilini. Eğer gene aynı şekilde devam ederse BIOS'tan F7 tuşu ile Advanced Mode geçip sol taraftaki OC (Overclock) butonuna basıp RAM'lerin EXPO destekliyse EXPO ayarını açıp kaydedip çık. Sonra bilgisayarı kapatıp aç. Sorun devam ederse gene aynı yerden Memory Context Restore ayarını aktif et. Sonra kaydedip çıkıp tekrardan düzelip düzelmeyeceğine bak.

Ram hızlarından yapıyor hocam ram hızlarını defaulta alın düzelir

expo işe yaramadı şimdi diğerini de açıcam

Ram hızlarından yapıyor hocam ram hızlarını defaulta alın düzel
Kasanın açma düğmesine 3-5 defa bas birazcık basılı tut. Sonra tak bakalım BIOS pilini. Eğer gene aynı şekilde devam ederse BIOS'tan F7 tuşu ile Advanced Mode geçip sol taraftaki OC (Overclock) butonuna basıp RAM'lerin EXPO destekliyse EXPO ayarını açıp kaydedip çık. Sonra bilgisayarı kapatıp aç. Sorun devam ederse gene aynı yerden Memory Context Restore ayarını aktif et. Sonra kaydedip çıkıp tekrardan düzelip düzelmeyeceğine bak.
ikisini de açtım şimdi sadece yine yanmaya devam ediyor ama hızlı açılıyor

şimdi bunu da deniyorum

bunu yaptım açılırken ikiside yanıyor ama hemen sönüp oc açılıyor

şimdi bunu da deniyorum

bunu yaptım açılırken ikiside yanıyor ama hemen sönüp pc açılıyor
açılırken hiç o ışıkların yanmaması gerekiyor degil mi

Son düzenleme:

şimdi bunu da deniyorum

bunu yaptım açılırken ikiside yanıyor ama hemen sönüp oc açılıyor

açılırken hiç o ışıkların yanmaması gerekiyor degil mi
Yok açılırken Boot ediyor. Boot süresini kısalttık böylece. Sorun yok.

yok hepsini denedim yanıyor yine
memory context i açınca daha hızlı açılıyor bilgisayar ışıklar da yanıp sönüyor sıkıntı oluyor mu böyle

yok hepsini denedim yanıyor yine
memory context i açınca daha hızlı açılıyor bilgisayar ışıklar da yanıp sönüyor sıkıntı oluyor mu böyle
Işıklar zaten yönecek boot ederken parçaları kontrol ediyor. Fast boot vesaire açar kontrolleri atla dersen yanmaz ama bu sefer herhangi bir donanımda sorun var mı kontrol etmez kimi tercih eder bu ayarı kimi etmez.

Yok açılırken Boot ediyor. Boot süresini kısalttık böylece. Sorun yok.
o ışıkların açılırken yanması normal mi yani

Işıklar zaten yönecek boot ederken parçaları kontrol ediyor. Fast boot vesaire açar kontrolleri atla dersen yanmaz ama bu sefer herhangi bir donanımda sorun var mı kontrol etmez kimi tercih eder bu ayarı kimi etmez.
kırmızı ve sarı yanıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,707
Üyeler
184,047
Son üye
Nytnos
Geri