Neler Yeni

Ezan ve Saygı İlişkisi

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Öncelikle bu bir din konusu değildir yani en azından dine saldırmak ve gereksiz seninki benimki doğru kavgası değildir.
Her dine ve inanışa saygım vardır.
Ama Kafama takılan bir şey var ;
Şimdi Ezan Akşam, Sabah, yatsı vs. Baya okunuyor ve evi camiye yakın olanlar gerçekten sıkıntı yaşar üstelik Müslüman vs. Değilse Eee İnsanlar Dinlere saygı duyuyor ama Dinciler ve Dinler neden insanlara saygı duymuyor? (Bakın lütfen yanlış anlamayın kavga çıkarma niyetim yok çözüm odaklıyım)
Adam mesela Ateist, spritüel, Apateist, Agnostik,Deist,budist vs.... Şimdi neden ezan sesi dinlemek zorunda olsun ki? Tamam onuda geçtim en azından Akşam ve Sabah gibi genelde insanların istirahat ettikleri zaman dilimleride ezan okunmaması gerekmez mi?
Hadi onuda geçtim Adam belki müslüman değil yahudi, Hıristiyan vs.
Zorunda mı ezan sesi dinlemek? Bu saygısızlık değil mi? Tamam dediğim gibi yine okunsun ama adam belki uyuyacak,vs. Ama ezan sesi ile adam rahatsız ediliyor.
Bu saatlerde Camiye gidende yok genel olarak.
(Çözümün her hafta kritik zamanlardaki namaz vakitlerinde camiye gelen insan sayısına göre ezan okunmalı. Mesela camiye akşam namazı için koskoca mahallede 30 kişi gidiyorsa doğru olmaz.)
(Ha zaten namaz kılacak adam takip ediyordur ama neyse.)
Belki diyeceksiniz ülkenin %90 + üstü müslüman vs. Kimlikte olan değil Camide olan değer önemlidir bence ,kaç kişi düzenli camiye gidiyor desek bu oran yarıya düşer.

Edit:evet evde kılanlarda var ama sorduğum sorunun amacı belli.

Neyse okuyan, okumayan herkese teşekkür ederim.
İyi günler.

Son düzenleme:

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sadece camideki adamlar namaz kılmıyor ki? Evde kişiler ezanı duyduktan sonra namaz kılabiliyor.
Pardon orada kafam karışmış ama her neyse sorunun amacını anlaşılmıştır diye düşünüyorum.

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Bu ülkenin çok büyük bir bölümü müslüman. O yüzden ezan okunması son derece normal. Başka dinlere mensup olan kişiler Türkiye veya başka bir müslüman çoğunluktaki ülkede yaşıyorsa bunu kabul etmelidir bence.
Saçma çoğunluğluk neyse o olmaz

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,135
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Öncelikle bu bir din konusu değildir yani en azından dine saldırmak ve gereksiz seninki benimki doğru kavgası değildir.
Şimdi Ezan Akşam, Sabah, yatsı vs. Baya okunuyor ve evi camiye yakın olanlar gerçekten sıkıntı yaşar üstelik Müslüman vs. Değilse Eee İnsanlar Dinlere saygı duyuyor ama Dinciler ve Dinler neden insanlara saygı duymuyor? (Bakın lütfen yanlış anlamayın kavga çıkarma niyetim yok çözüm odaklıyım)
Adam mesela Ateist, spritüel, Apateist, Agnostik,Deist,budist vs.... Şimdi neden ezan sesi dinlemek zorunda olsun ki? Tamam onuda geçtim en azından Akşam ve Sabah gibi genelde insanların istirahat ettikleri zaman dilimleride ezan okunmaması gerekmez mi?
Zorunda mı ezan sesi dinlemek? Bu saygısızlık değil mi? Tamam dediğim gibi yine okunsun ama adam belki uyuyacak,vs. Ama ezan sesi ile adam rahatsız ediliyor.
(Çözümün her hafta kritik zamanlardaki namaz vakitlerinde camiye gelen insan sayısına göre ezan okunmalı. Mesela camiye akşam namazı için koskoca mahallede 30 kişi gidiyorsa doğru olmaz.)
Belki diyeceksiniz ülkenin %90 + üstü müslüman vs. Kimlikte olan değil Camide olan değer önemlidir bence ,kaç kişi düzenli camiye gidiyor desek bu oran yarıya düşer.

Edit:evet evde kılanlarda var ama sorduğum sorunun amacı belli.

İyi günler.
Burada bir sorun yok. Müslüman çoğunlukta bir ülke de ezan okunur. Hristiyanların çoğunlukta olduğu yerde de çan çalar. Hem ezan rahatsız edilmeyecek seviye de okunur.

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Herkesi aynı anda memnun etmek mümkün değildir.
Ezanın okunup okunmayacağı da çoğunluğun kararına göre belirlenir.
Ki çoğunluk da böyle istiyor.
Anladım. Bu benim en nefret ettiğim şeydir ya.
Küçükken sınıfın çoğunluğu saçma bir film izleyelim diye tutturdu çöp bir film izledik.

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Eski ev 2 caminin arasıydı, hoca sanki ezanı her namaz vakti kulağıma okuyordu. Türkiye'de gecekondulaşma olduğu için ve her sokağa hala cami yaptıkları için normal. Ama ülkenin dini olmasa da neredeyse tamamı Müslüman, ezan okunması normal. Düzgün bir şehir planlaması olsa kimse rahatsız olmaz veya ezan sesinden eksik kalmaz.

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Burada bir sorun yok. Müslüman çoğunlukta bir ülke de ezan okunur. Hristiyanların çoğunlukta olduğu yerde de çan çalar. Hem ezan rahatsız edilmeyecek seviye de okunur.
Haklısınız ama bu haksızlık bence

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596

İyi günler.
Tabii ki kişiden kişiye fark edebilir fakat Türkiye'de yaşayan ve büyüyen birisinin ezan sesinden rahatsız olacağını ve uyanacağını sanmıyorum. Mescid'in yanında oturmama rağmen ezan sesi beni uyandırmıyor, vücudumun buna alıştığını düşünüyorum. Ülkenin %90'ı müslüman diyen kişi kendini kandırıyordur. Ülkede namaz kılma oranı 2019'da yapılan anketlere göre %39'dur ve bunun şu anda çok daha az olduğunu düşünüyorum çünkü bu oranın çoğu yaşlılardan oluşuyor ve vefat ettikçe genç nüfus baskın gelerek oranı düşürüyor. Ayrıca namazın farz olduğunu düşünürsek bu insanların çoğu müslüman değil. Sorulduğunda müslümanım diyen fakat hiçbir dini bilgisi olmayan insanlardan oluşan bir ülke olmamızdan kaynaklı olarak İslam ülkesi olarak görülüyoruz. Ayrıca 1961 Anayasasının da Genel Yasalar 1. kısım madde 2'de belirtildiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Laik bir devlettir ve hiç bir dini esas almaz fakat yine de Google'da Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini İslam olarak nitelendirilir çünkü dünya çapında İslam ülkesi olarak bilinmekteyiz.

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Saçma çoğunluğluk neyse o olmaz
Bu ülkede sadece cami yok ki. Kliseler de var sinagoglar da var fakat ülkenin %90~ kadarı Müslüman olduğu için ona göre sayıları farklı. Şu durumda camiiler kadar klise olması mantıklı olur muydu? Olmazdı çünkü ülkedeki Hristiyan sayısı Müslümanlara göre daha az.

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Eski ev 2 caminin arasıydı, hoca sanki ezanı her namaz vakti kulağıma okuyordu. Türkiye'de gecekondulaşma olduğu için ve her sokağa hala cami yaptıkları için normal. Ama ülkenin dini olmasa da neredeyse tamamı Müslüman, ezan okunması normal. Düzgün bir şehir planlaması olsa kimse rahatsız olmaz veya ezan sesinden eksik kalmaz.
Eski bir geleneği devam ettirmekte saçma.
Teknoloji gelişti tv, telefondan takip etsin insanlar.

Top Bottom