Neler Yeni

Ezan ve Saygı İlişkisi

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Ben de senin gibi düşünüyorum ve saçma buluyorum. Ezan saatlerini yazan(takvim gibi bişiydi sanırım) kağıtlar var. Çok isteyen onlara bakabilir. Ben bir ateistim ve çaprazımızdaki cami yüzünden sabahları küçük bi uyanma evrem oluyor.
Ülkemizin bir dini olmamasına rağmen kiliselerin çan çalmayıp camilerin ezan okuması bana hem garip hem adaletsizce geliyor. Bence okunmamalı, en azından sadece öğlen ve bayram namazlarında okunmalı

Excator23cm

80+ Gold
Eski bir geleneği devam ettirmekte saçma.
Teknoloji gelişti tv, telefondan takip etsin insanlar.
Eski gelenekler tabii ki devam ettirilecek neresi saçma bunun? herhangi bir saçma tarafı yok.
İnsanlar telefona kesin her dakika sıkıntısız ulaşabiliyor mu? Hayır tlefonu olmayan bir çok kişi var şarj biter şu olur vs dediğin şey saçma

erny

80+ Bronze
Fazla din tartışması yapmak istemiyorum fakat "Farz" kelimesinin anlamını öğrenmende yarar var.
1623786511538.png

Anlamı bu. Günah işleyince dinden çıkılır mı ki?

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Bahsettiğin kişiler çok çok azınlık Türkiye'nin %90ı müslüman sadece %10u müslüman değil.
%10'luk kısım için %90lık kısmın istekleri değiştirilemez.
Çok çok üstün bir çoğunluk Ezanın okunmasını istiyor okunuyor bu kadar.

Ezanın sesi o kadar abartı değil gün içinde duyamıyoruz bile.
Belki adama okunması rahatsızlık veriyor.
Psikolojik olarak.
Ve sınıfta çoğunluk erkek diye futbol oynanacak diye bir şey yok.
Ülke kurallarında varmı ezan okunmalı diye bir şey çoğunluğun isteği çok saçma şey bence.
Tiktokçu ve Celal Hocanın Oyu bir mi?

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Bahsettiğin kişiler çok çok azınlık Türkiye'nin %90ı müslüman sadece %10u müslüman değil.
%10'luk kısım için %90lık kısmın istekleri değiştirilemez.
Çok çok üstün bir çoğunluk Ezanın okunmasını istiyor okunuyor bu kadar.

Ezanın sesi o kadar abartı değil gün içinde duyamıyoruz bile.
Bunun cevabını zaten vermiştik, %90 dediğiniz oranın hiç bir gerçekliği bulunmuyor.

Excator23cm

80+ Gold
Ben de senin gibi düşünüyorum ve saçma buluyorum. Ezan saatlerini yazan(takvim gibi bişiydi sanırım) kağıtlar var. Çok isteyen onlara bakabilir. Ben bir ateistim ve çaprazımızdaki cami yüzünden sabahları küçük bi uyanma evrem oluyor.
Ülkemizin bir dini olmamasına rağmen kiliselerin çan çalmayıp camilerin ezan okuması bana hem garip hem adaletsizce geliyor. Bence okunmamalı, en azından sadece öğlen ve bayram namazlarında okunmalı
Ezan saatlerini yazan kağıtlarla kim uğraşabilir ki cidden önerdiğiniz şeyler akla ve mantığa uymuyor.

75 milyon insan cebinde birsürü kağıtla gezmesi kadar saçma bir durum mu olur? okunuyor işte ezanlar ne var bunda.

Ayrıca kiliseler güne 5 vakit çan falan çalmıyor ki bir kiliseye gittiğinizde çanlarının rahatlıkla çaldıklarını görebilirsiniz

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Kimliğe ne bakıyorsunuz efendim.
Müslümanım diye çoğuda fake müslüman.
En azından belli saatlerde okunmasın ne olur ki akşam namazını.tvde,takvimden,telden takip etse.
Kısmen hak veriyorum fakar istisnalar hariç ezan sesi gayet normal bir seviyede. Camlar kapatılınca duyulmuyo bile bazen. Ben burada senin gibi bir saygısızlık durumu göremiyorum.
Şimdi Ezan Akşam, Sabah, yatsı vs. Baya okunuyor ve evi camiye yakın olanlar gerçekten sıkıntı yaşar üstelik Müslüman vs. Değilse Eee İnsanlar Dinlere saygı duyuyor ama Dinciler ve Dinler neden insanlara saygı duymuyor?

Excator23cm

80+ Gold
Belki adama okunması rahatsızlık veriyor.
Psikolojik olarak.
Ve sınıfta çoğunluk erkek diye futbol oynanacak diye bir şey yok.
Ülke kurallarında varmı ezan okunmalı diye bir şey çoğunluğun isteği çok saçma şey bence.
Tiktokçu ve Celal Hocanın Oyu bir mi?
Dostum cidden saçma örnekler veriyorsun dinlerin devletle bir alaksı yok birbirlerine karıştırılmasına gerek bile yok.
Din insanların yönelimi olduğundan ve inananlar için kutsal olduğundan yapılrı okunur.

Senin dediğin şey gibi oluyor "ben et sevmiyorum veganım dünyadaki kimse et yemesin et yemeleri beni rahatsız ediyor" düşüncen bu şekilde

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Ezan saatlerini yazan kağıtlarla kim uğraşabilir ki cidden önerdiğiniz şeyler akla ve mantığa uymuyor.

75 milyon insan cebinde birsürü kağıtla gezmesi kadar saçma bir durum mu olur? okunuyor işte ezanlar ne var bunda.

Ayrıca kiliseler güne 5 vakit çan falan çalmıyor ki bir kiliseye gittiğinizde çanlarının rahatlıkla çaldıklarını görebilirsiniz
Namaz kılan zaten 20 milyon zar zor var
Kağıtla gezmezsin oldu İnsanlar maç izlemeyi unuttu diye sokağa çıkıp bu akşam Fener MAÇI VAR LOO diye bağıralım.
Emin ol namaz kılacak çoğu kişi onu ezberleybilir ve 1-2 dkdan kaybı olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,164
Üyeler
161,672
Son üye
yuki35
Top Bottom