Neler Yeni

Ezan ve Saygı İlişkisi

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Dostum cidden saçma örnekler veriyorsun dinlerin devletle bir alaksı yok birbirlerine karıştırılmasına gerek bile yok.
Din insanların yönelimi olduğundan ve inananlar için kutsal olduğundan yapılrı okunur.

Senin dediğin şey gibi oluyor "ben et sevmiyorum veganım dünyadaki kimse et yemesin et yemeleri beni rahatsız ediyor"
Hayır işte bende onu diyorum ben veganım diye bana sürekli et getirmelerini istemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anlamı biliyorsan

Böyle bir soru sorman saçma.
Ayrıca akıl yaşta değil baştadır. Yaşı değil fikirleri muhatap al.
He ok. Saldırgan seni

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Alıntıyı görüntüle
Anlamı bu. Günah işleyince dinden çıkılır mı ki?
Kuran-ı kerim'i hatim etmedim fakat gördüğünüz üzere "geçerli bir özür olmadıkça kesinlikle yapılması gereken" şeklinde bir açıklaması bulunuyor. Burada sizin sorunuza cevap vermem doğru olmaz çünkü Kuran-ı Kerim dediğiniz kitap 1500 yıl öncesine aittir ve günümüzdeki "geçerli özür" kavramı o döneminkinden çok farklıdır. Kuran-ı Kerim'in bir çok yerinde hatalar veya yeterli açıklama bulunmamasının nedeni yazıldığı dönemin şu anki ile çok farklı olmasıdır ve bu yüzden bir çok kavgaya sebep olur.

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Ben de senin gibi düşünüyorum ve saçma buluyorum. Ezan saatlerini yazan(takvim gibi bişiydi sanırım) kağıtlar var. Çok isteyen onlara bakabilir. Ben bir ateistim ve çaprazımızdaki cami yüzünden sabahları küçük bi uyanma evrem oluyor.
Ülkemizin bir dini olmamasına rağmen kiliselerin çan çalmayıp camilerin ezan okuması bana hem garip hem adaletsizce geliyor. Bence okunmamalı, en azından sadece öğlen ve bayram namazlarında okunmalı
Ha bro eyw.
Sonunda yav çok teşekkür ederim.

Excator23cm

80+ Gold
Namaz kılan zaten 20 milyon zar zor var
Kağıtla gezmezsin oldu İnsanlar maç izlemeyi unuttu diye sokağa çıkıp bu akşam Fener MAÇI VAR LOO diye bağıralım.
Emin ol namaz kılacak çoğu kişi onu ezberleybilir ve 1-2 dkdan kaybı olmaz.
Ezberler ya da ezberlemez yaşlı olur şu olur bu olur. Türkiyede suriler hariç 75milyon müslüman var sen geri kalan 8-9 milyon rahatsız oluyor diye aznlık rahatsız oluyor diye susturulmaz. Fener dediğin nedir ki 5 milyon taraftarı olan bir klüp sen din ile klübü niye kıyaslıyorsun.

Kimse ufak bir azınlık rahatsız oluyor diye fedakarlık yapıp birsürü şeyle uğraşamaz ezan okunur namaznı kılar.

Namaz kılan kişi sayısına nasıl vardın anlamadım bile.

erny

80+ Bronze
Kuran-ı kerim'i hatim etmedim fakat gördüğünüz üzere "geçerli bir özür olmadıkça kesinlikle yapılması gereken" şeklinde bir açıklaması bulunuyor. Burada sizin sorunuza cevap vermem doğru olmaz çünkü Kuran-ı Kerim dediğiniz kitap 1500 yıl öncesine aittir ve günümüzdeki "geçerli özür" kavramı o döneminkinden çok farklıdır. Kuran-ı Kerim'in bir çok yerinde hatalar veya yeterli açıklama bulunmamasının nedeni yazıldığı dönemin şu anki ile çok farklı olmasıdır ve bu yüzden bir çok kavgaya sebep olur.
Senin demek istediği çok iyi anladım fakat orada yapılmaması halinde günah işlemiş, inkar edilmesi halinde dinden çıkmış olacağımız yazıyor.

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Çoğunluk>Azınlık
Yani
Müslümanlar>diğer dinler

Ezberler ya da ezberlemez yaşlı olur şu olur bu olur. Türkiyede suriler hariç 75milyon müslüman var sen geri kalan 8-9 milyon rahatsız oluyor diye aznlık rahatsız oluyor diye susturulmaz. Fener dediğin nedir ki 5 milyon taraftarı olan bir klüp sen din ile klübü niye kıyaslıyorsun.

Kimse ufak bir azınlık rahatsız oluyor diye fedakarlık yapıp birsürü şeyle uğraşamaz ezan okunur namaznı kılar.

Saçmaaaaaaaaa
Sınıfın çoğunluğu kız diye voleybol oynamam.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596

Bu bir din ile klüp kıyaslaması değil. "Örnekleme" sanatını kullanarak Fenerbahçe klubünü örnek göstererek sana bir konuyu anlatmaya çalışıyor.

Excator23cm

80+ Gold
Bu bir din ile klüp kıyaslaması değil. "Örnekleme" sanatını kullanarak Fenerbahçe klubünü örnek göstererek sana bir konuyu anlatmaya çalışıyor.
Farkındayım anlmadığın üzere anlatayım verdiği kıyaslamanın saçma olduğunu ve yanlış olduğunu söylüyorum.

Top Bottom