Neler Yeni

Ezan ve Saygı İlişkisi

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Tabii ki kişiden kişiye fark edebilir fakat Türkiye'de yaşayan ve büyüyen birisinin ezan sesinden rahatsız olacağını ve uyanacağını sanmıyorum. Mescid'in yanında oturmama rağmen ezan sesi beni uyandırmıyor, vücudumun buna alıştığını düşünüyorum. Ülkenin %90'ı müslüman diyen kişi kendini kandırıyordur. Ülkede namaz kılma oranı 2019'da yapılan anketlere göre %39'dur ve bunun şu anda çok daha az olduğunu düşünüyorum çünkü bu oranın çoğu yaşlılardan oluşuyor ve vefat ettikçe genç nüfus baskın gelerek oranı düşürüyor. Ayrıca namazın farz olduğunu düşünürsek bu insanların çoğu müslüman değil. Sorulduğunda müslümanım diyen fakat hiç bir dini bilgisi olmayan insanlardan oluşan bir ülke olmamızdan kaynaklı olarak İslam ülkesi olarak görülüyoruz. Ayrıca 1961 Anayasasının da Genel Yasalar 1. kısım madde 2'de belirtildiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Laik bir devlettir ve hiç bir dini esas almaz fakat yine de Google'da Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini İslam olarak nitelendirilir çünkü dünya çapında İslam ülkesi olarak bilinmekteyiz.
Ha ağzına sağlık bende bunu demek istemiştim.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,135
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Haklısınız ama bu haksızlık bence
Rahatsız olan şikayette bulunur ve ezan ses seviyesi ona göre ayarlanır. Ben ezan sesinden rahatsız olup ta çözüm bulamayan hiç görmedim.

Ted Mosby

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,756
İsim
Ahmet Baran
Ben sadece ezan konusunda söyledim.
Çoğunluğu Müslüman bir ülkeden ezan okunması gayet normal.
Biliyorum konuyla alakalı değil zaten yazdığım
Konuya gelirsek ise yaşlı insanlara hatırlatmak için ve ülkenin çoğu müslüman olduğu için mantıklı bence

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Bu ülkede sadece cami yok ki. Kliseler de var sinagoglar da var fakat ülkenin %90~ kadarı Müslüman olduğu için ona göre sayıları farklı. Şu durumda camiiler kadar klise olması mantıklı olur muydu? Olmazdı çünkü ülkedeki Hristiyan sayısı Müslümanlara göre daha az.
Kimliğe ne bakıyorsunuz efendim.
Müslümanım diye çoğuda fake müslüman.
En azından belli saatlerde okunmasın ne olur ki akşam namazını.tvde,takvimden,telden takip etse.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konuya gelirsek ise yaşlı insanlara hatırlatmak için ve ülkenin çoğu müslüman olduğu için mantıklı bence
🤣

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Etrafımdaki tüm yaşlılara en azından Vestel bir akıllı telefon alınarak Ezan hatırlatma uygulaması yükleniyor. Tabii ki herkesin durumu el vermeyebilir fakat yaşlılar bile teknolojiye ayak uydurmaya başladı. İleri ki 5 yıl içerisinde bunun çok daha yaygın olacağını düşünüyorum fakat ezanların susacağını sanmıyorum çünkü halkımız ne kadar namaz kılmasa veya sözde müslüman olsa bile ezanları susturacağız diyen kişiye çok büyük bir tepki göstereceklerdir.

Excator23cm

80+ Gold
Bahsettiğin kişiler çok çok azınlık Türkiye'nin %90ı müslüman sadece %10u müslüman değil.
%10'luk kısım için %90lık kısmın istekleri değiştirilemez.
Çok çok üstün bir çoğunluk Ezanın okunmasını istiyor okunuyor bu kadar.

Ezanın sesi o kadar abartı değil gün içinde duyamıyoruz bile.

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Etrafımdaki tüm yaşlılara en azından Vestel bir akıllı telefon alınarak Ezan hatırlatma uygulaması yükleniyor. Tabii ki herkesin durumu el vermeyebilir fakat yaşlılar bile teknolojiye ayak uydurmaya başladı. İleri ki 5 yıl içerisinde bunun çok daha yaygın olacağını düşünüyorum fakat ezanların susacağını sanmıyorum çünkü halkımız ne kadar namaz kılmasa veya sözde müslüman olsa bile ezanları susturacağız diyen kişiye çok büyük bir tepki göstereceklerdir.
Ee bu saygısızlık.
Namazı hatırlamak için akılı telefona gerek yok merak etmeyin.

Ted Mosby

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,756
İsim
Ahmet Baran
Ezanlar susmaz zaten bildiğim kadarıyla kuranda yazan bir şey emin değilim okumadım(Ezan okunmasından bahsediyorum)

Top Bottom