Ted Mosby
80+ Gold
Dahası
O yüzden kimseyi etmiyorlarHerkesi aynı anda memnun etmek mümkün değildir.
O yüzden kimseyi etmiyorlarHerkesi aynı anda memnun etmek mümkün değildir.
Ha ağzına sağlık bende bunu demek istemiştim.Tabii ki kişiden kişiye fark edebilir fakat Türkiye'de yaşayan ve büyüyen birisinin ezan sesinden rahatsız olacağını ve uyanacağını sanmıyorum. Mescid'in yanında oturmama rağmen ezan sesi beni uyandırmıyor, vücudumun buna alıştığını düşünüyorum. Ülkenin %90'ı müslüman diyen kişi kendini kandırıyordur. Ülkede namaz kılma oranı 2019'da yapılan anketlere göre %39'dur ve bunun şu anda çok daha az olduğunu düşünüyorum çünkü bu oranın çoğu yaşlılardan oluşuyor ve vefat ettikçe genç nüfus baskın gelerek oranı düşürüyor. Ayrıca namazın farz olduğunu düşünürsek bu insanların çoğu müslüman değil. Sorulduğunda müslümanım diyen fakat hiç bir dini bilgisi olmayan insanlardan oluşan bir ülke olmamızdan kaynaklı olarak İslam ülkesi olarak görülüyoruz. Ayrıca 1961 Anayasasının da Genel Yasalar 1. kısım madde 2'de belirtildiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Laik bir devlettir ve hiç bir dini esas almaz fakat yine de Google'da Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini İslam olarak nitelendirilir çünkü dünya çapında İslam ülkesi olarak bilinmekteyiz.
Ben sadece ezan konusunda söyledim.O yüzden kimseyi etmiyorlar
Rahatsız olan şikayette bulunur ve ezan ses seviyesi ona göre ayarlanır. Ben ezan sesinden rahatsız olup ta çözüm bulamayan hiç görmedim.Haklısınız ama bu haksızlık bence
Biliyorum konuyla alakalı değil zaten yazdığımBen sadece ezan konusunda söyledim.
Çoğunluğu Müslüman bir ülkeden ezan okunması gayet normal.
Kimliğe ne bakıyorsunuz efendim.Bu ülkede sadece cami yok ki. Kliseler de var sinagoglar da var fakat ülkenin %90~ kadarı Müslüman olduğu için ona göre sayıları farklı. Şu durumda camiiler kadar klise olması mantıklı olur muydu? Olmazdı çünkü ülkedeki Hristiyan sayısı Müslümanlara göre daha az.
Biliyorum konuyla alakalı değil zaten yazdığım
Konuya gelirsek ise yaşlı insanlara hatırlatmak için ve ülkenin çoğu müslüman olduğu için mantıklı bence
Namaz kılmayanlarda müslüman olabilir. Senin dediğin dindarlık.Ülkenin %90'ı müslüman diyen kişi kendini kandırıyordur.
Etrafımdaki tüm yaşlılara en azından Vestel bir akıllı telefon alınarak Ezan hatırlatma uygulaması yükleniyor. Tabii ki herkesin durumu el vermeyebilir fakat yaşlılar bile teknolojiye ayak uydurmaya başladı. İleri ki 5 yıl içerisinde bunun çok daha yaygın olacağını düşünüyorum fakat ezanların susacağını sanmıyorum çünkü halkımız ne kadar namaz kılmasa veya sözde müslüman olsa bile ezanları susturacağız diyen kişiye çok büyük bir tepki göstereceklerdir.Biliyorum konuyla alakalı değil zaten yazdığım
Konuya gelirsek ise yaşlı insanlara hatırlatmak için ve ülkenin çoğu müslüman olduğu için mantıklı bence
Evet olabilir.Namaz kılmayan oruç tutmayandan müslüman mı olur lao?
Ee bu saygısızlık.Etrafımdaki tüm yaşlılara en azından Vestel bir akıllı telefon alınarak Ezan hatırlatma uygulaması yükleniyor. Tabii ki herkesin durumu el vermeyebilir fakat yaşlılar bile teknolojiye ayak uydurmaya başladı. İleri ki 5 yıl içerisinde bunun çok daha yaygın olacağını düşünüyorum fakat ezanların susacağını sanmıyorum çünkü halkımız ne kadar namaz kılmasa veya sözde müslüman olsa bile ezanları susturacağız diyen kişiye çok büyük bir tepki göstereceklerdir.
Ezanlar susmaz zaten bildiğim kadarıyla kuranda yazan bir şey emin değilim okumadım(Ezan okunmasından bahsediyorum)Etrafımdaki tüm yaşlılara en azından Vestel bir akıllı telefon alınarak Ezan hatırlatma uygulaması yükleniyor. Tabii ki herkesin durumu el vermeyebilir fakat yaşlılar bile teknolojiye ayak uydurmaya başladı. İleri ki 5 yıl içerisinde bunun çok daha yaygın olacağını düşünüyorum fakat ezanların susacağını sanmıyorum çünkü halkımız ne kadar namaz kılmasa veya sözde müslüman olsa bile ezanları susturacağız diyen kişiye çok büyük bir tepki göstereceklerdir.