Neler Yeni

Ezan ve Saygı İlişkisi

M.ALTN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Muhammed Altın
Uygunsuz dil

Excator23cm

80+ Gold
Çoğu evet.
İdeolojik olarak düşünsene;
Fenerlisin birisi sana sürekli dmden gsye gel yazıyor insanı tacize girer bu (nokta)
Mesaj otomatik birleştirildi:

NAPİM
Yo çoğu evet değil çoğunun evet dediği bir kanıtınız var mı?

Excator23cm

80+ Gold
Çoğu evet.
İdeolojik olarak düşünsene;
Fenerlisin birisi sana sürekli dmden gsye gel yazıyor insanı tacize girer bu (nokta)
Mesaj otomatik birleştirildi:

NAPİM
Sen rahatsız oluyorsan ben napayım?

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Bilmiyorum bizim ezanın mı sesi fazla veya ben mi fazla hassasım ama beni uykumdna kaldıracak kadar yüksek sesli şekilde duyuyorum
Nihayetinde tüm ibadet alanlarında eşit seviyede ses verecek hoparlörler kullanılmıyor. Bu internet alt yapısı gibi bölgeden bölgeye değişen bir durumdur. Bunun gibi durumlarda @Sherlock Holmes adlı arkadaşın belirttiği gibi çözümler üretiliyor.
Rahatsız olan şikayette bulunur ve ezan ses seviyesi ona göre ayarlanır. Ben ezan sesinden rahatsız olup ta çözüm bulamayan hiç görmedim.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
75 milyon kişi yanında kağıt ile gezemez saçma bir şey bu kolayse sen kağıtla gezip namaz saatleride kulağına kulaklık takabilirsin.
75 milyon değil. Müslümanların hepsi namaz kılsa camiler dolup taşardı.
İlla senin mantığın ile düşüneceksek 75 milyon kimlik taşıyabiliyor isteyen 1 kağıdı da taşıyabilir.
Sizin yarattığınız(benim için ses) şey yüzünden ben nie kulaklık takıyorum?
Ben senin yanına gelip benim dini inancım gereği bağırarak tanrıma dua etmem gerek diye başlayıp 5 dkaika bağırsam ve karşılık olarak kulaklık tak desem normal mi olur bu.
Bu düşüncen tamamen bencillik. Kendi inandığın dinle alakalı bir şey diyorum diye kendini haklı çıkarmak için saçma bahaneler üretiyorsun

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Dinimi yaşamama engel oluyor ama ezanın okunmaması. Ezan kutsaldır Kur-an okumak, namaz kılmak, oruç tutmaktan hiçbir farkı yoktur.
Haklısın ama bizim devletimizin bir dini yok. devletimiz nasıl şeriat(kuran kuralları) ile yönetilmiyorsa ezanın da okunmaması aşırı absürt değil. Ayrıca şöyle bir şey var namaz kılıp oruç tutman kimseyi etkilemiyor ama ezan toplumu etkiliyor

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
cami yanı başımda ben uyanamıyorum .D
Bu benim sorunum değil aga yan binadaki veya üst katımdaki adam uyansın habrri olsun diye bütün sokaklardna duyulan ezan sesi mantıklı değil.

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,853
İsim
Akın Taşkan
Haklısın ama bizim devletimizin bir dini yok. devletimiz nasıl şeriat(kuran kuralları) ile yönetilmiyorsa ezanın da okunmaması aşırı absürt değil. Ayrıca şöyle bir şey var namaz kılıp oruç tutman kimseyi etkilemiyor ama ezan toplumu etkiliyor
İyi de bu devleti müslümanlar kurdu, müslümanlar yükseltti, müslümanlar kurtardı, müslümanlar geliştirdi. Ve toplumun çok büyük çoğunluğu da müslüman. Ezan dinmesin bayrak inmesin diyerek kurtarıldı bu ülke. Burası ister kabul et ister etme MÜSLÜMAN ÜLKESİ. Kanunların islam hukukuna göre olmaması bunu değiştirmez.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Anayasa'da laik bir devlet olsak da, dünya çapında İslam ülkesi olarak bilinmemizin nedenleri var. Bunlardan birisi de 5 vakit ezan okunmasıdır. Ayrıca şu anda iktidar'da olan partinin dine önem verdiğini ve halkın da ülkeyi İslam ülkesi olarak gördüğünü düşünürsek, 5 vakit ezan okunması absürt değil. Bundan rahatsız olanlar @Sherlock Holmes adlı arkadaşın belirttiği gibi şikayet ederek sesin kısılmasını sağlayabilir fakat ezanların susturulması gibi bir şey söz konusu değildir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,312
Üyeler
161,837
Son üye
utku3520
Top Bottom