Vallaha "Master of Puppets" ve 'KICK BACK" düşünüyorum, son zamanlarda "KICK BACK"e fazla sardım.Bütçeniz nedir, aşağı yukarı ona göre bir şey önerebilelim. Bu arada çalacağınız tarz da başlangıç için çok önemli olmasa da biraz ileri düzeyde gitar seçiminde önemli. Ne tür şeyler çalmayı planlıyorsunuz?
bulabilirsen ephiphone herhangi bir gitar bulamazsan cortx lere bakabilirsin cortx6 meselaVallaha "Master of Puppets" ve 'KICK BACK" düşünüyorum, son zamanlarda "KICK BACK"e fazla sardım.
Elektro gitar modellerinin %90'ı akakçe'de maalesef ki yok. Müzik Aleti satan sitelere bakmakta fayda var (Do-Re, Cangöz, mydukkan, zuhal vs.vs.)Akakçe
Çalmasını bilmeyen adama, çalmasını bilene bile çile dert çektiren Floyd Rose köprü önermek... Anlamıyorsanız lütfen elektro gitar önerisi vermeyin.bulabilirsen ephiphone herhangi bir gitar bulamazsan cortx lere bakabilirsin cortx6 mesela
J-Pop ve J-Rock çalmayı daha çok istiyorum. Özellikle Shiro Sagisu'nun Number One parçasını. Türünü tam olarak bilmiyorum.Elektro gitar modellerinin %90'ı akakçe'de maalesef ki yok. Müzik Aleti satan sitelere bakmakta fayda var (Do-Re, Cangöz, mydukkan, zuhal vs.vs.)
Tarz seçimi olarak gitmek çok mantıksız. Başlangıçta zaten isteseniz de traş makinesi sesinden daha öte bişey pek çıkartamayacaksınız. Ayrıca single coil ile de metalin en trashini çalabilirsiniz gerekli tonlamayı yapabilirseniz yok strat alma metallica çalamazsın yok superstrat alma blues çalamazsın diye bir şey yok. Gitarda biraz ilerleyince rahat çalmayı öğrenince tarzın da tam oturunca tarzına en uygun gitarı alırsın. Başlangıçta takılmanız gereken bir konu değil. Tremolo veya Sabit köprü olması, Kaliteli malzemeden yapılmış olması ve Çalım rahatlığına bakmak lazım.
Bu bütçede şu gitarlar var ;
SX Stratlara bakabilirsiniz.
SX Stratocaster Elektro Gitar (Vintage White) | doremusic
SX Stratocaster Elektro Gitar (Vintage White) En Uygun Fiyat Garantisi ile Dore Müzik'te! Aynı Gün Kargo, Ücretsiz Teslimat ve Peşin Fiyatına Kredi Kartına 6 Taksit Seçenekleri ile Güvenle ve Hemen Satın Alın!www.do-re.com.trSX Stratocaster Elektro Gitar (Black) | doremusic
SX Stratocaster Elektro Gitar (Black) En Uygun Fiyat Garantisi ile Dore Müzik'te! Aynı Gün Kargo, Ücretsiz Teslimat ve Peşin Fiyatına Kredi Kartına 6 Taksit Seçenekleri ile Güvenle ve Hemen Satın Alın!www.do-re.com.tr
Kramer'in modelleri de oldukça iyidir bir ara stoklarda tükenmişti uzun süredir yoktu fakat stoklara gelmiş tekrardan.
Kramer Focus VT-211S Elektro Gitar (Mor) | doremusic
Kramer Focus VT-211S Elektro Gitar (Mor) En Uygun Fiyat Garantisi ile Dore Müzik'te! Aynı Gün Kargo, Ücretsiz Teslimat ve Peşin Fiyatına Kredi Kartına 6 Taksit Seçenekleri ile Güvenle ve Hemen Satın Alın!www.do-re.com.tr
Epiphone'un 2 adet modeli mevcut ancak LP modeli başlangıç için stratlara göre biraz daha dezavantajlıdır.
Epiphone Les Paul Special VE Elektro Gitar (Vintage Sunburst) | doremusic
Epiphone Les Paul Special VE Elektro Gitar (Vintage Sunburst) En Uygun Fiyat Garantisi ile Dore Müzik'te! Aynı Gün Kargo, Ücretsiz Teslimat ve Peşin Fiyatına Kredi Kartına 6 Taksit Seçenekleri ile Güvenle ve Hemen Satın Alın!www.do-re.com.trEpiphone SG Special VE Elektro Gitar (Ebony) | doremusic
Epiphone SG Special VE Elektro Gitar (Ebony) En Uygun Fiyat Garantisi ile Dore Müzik'te! Aynı Gün Kargo, Ücretsiz Teslimat ve Peşin Fiyatına Kredi Kartına 6 Taksit Seçenekleri ile Güvenle ve Hemen Satın Alın!www.do-re.com.tr
Ibanez'de de şunları alabilirsiniz ;
IBANEZ GRX70QA-SB Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | Zuhal Müzik
IBANEZ GRX70QA-SB Elektro Gitar, IBANEZ ürünleri en uygun fiyatlarla Zuhal Müzik'te.www.zuhalmuzik.comIBANEZ GRX20-BKN GIO RG Serisi Siyah Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | Zuhal Müzik
IBANEZ GRX20-BKN GIO RG Serisi Siyah Elektro Gitar, IBANEZ ürünleri en uygun fiyatlarla Zuhal Müzik'te.www.zuhalmuzik.com
Ancak belirtmekte fayda var İbanez ve Epiphone modellerinde önerdiğim 4 gitardada gövde poplar. Kavak ağacı pek tercih edilmemesi gereken bir ağaç türü bence.
Çalmasını bilmeyen adama, çalmasını bilene bile çile dert çektiren Floyd Rose köprü önermek... Anlamıyorsanız lütfen elektro gitar önerisi vermeyin.
Evet eğer 2. el alırım diyorsanız skala biraz büyüyor Cort modellerini de tercih edebilirsiniz ancak bu X6 değil X1 veya X2 modelleri olmalı. ki onlara da asla 4500-5000 gibi fiyatlar verilmez.
les paulun sürekli kaçan akortuyla uğraşacağına çıkarır tremolo barı kitler kilitlerini adam akıllı çalar. kafanızda oturmuş saçma sapan bi fikir konuşuyosunuz gerçekten. floyd rose başlangıç için alınmaz diye bir şey yok. Adam çalmak istediklerinde ilk sıraya master of puppetsi koymuş bu adam metallica çalmak istiyor sen gidip sx strat öneriyorsun. al paranı sokağa at demekle aynı şey. bu adam zaten her türlü floyd rose a geçecek bi yerde. baştan öğrenmesinde sakınca yokÇalmasını bilmeyen adama, çalmasını bilene bile çile dert çektiren Floyd Rose köprü önermek... Anlamıyorsanız lütfen elektro gitar önerisi vermeyin.
? Bunu başka bir yerde daha söylemeyin mazallah şahsınıza kötü sözler söylenebilir. Siz düşünüyor musunuz ki X6'daki FR sisteminin gerçekten kafanızda kurduğunuz kadar iyi? 20-25K'lık PRS SE Custom 24 Floyd Rose gibi modellerden bahsetmiyoruz Cort Serisinin FR köprüye sahip en giriş en kötü modelinden bahsediyoruz.tremolo barı kitler kilitlerini adam akıllı çalar
Yazılan yazıları gözleriniz ile okumanızı öneririm. Epiphone ve Ibanez modellerini önermediğimi, bunun yerine diğer önerdiğim modellere yönelmesi gerektiğini de söylemişim.Ancak belirtmekte fayda var İbanez ve Epiphone modellerinde önerdiğim 4 gitardada gövde poplar. Kavak ağacı pek tercih edilmemesi gereken bir ağaç türü bence.
Ayrıca arkadaş James Hetfield değil yazımda da belirttim şuanda değil sx veya cort, ESP LTD Kirk Hammet KH-202 de versek traş makinasından öte bir ses çıkaramayacak. Gidipte tabiri caiz ise Köprü sistemi ne kadar kilitlerse kilitlesin bir süre sorna Tarkan dansından hallice orası burası bir ayrı oynayan oynayan paso akort kaçıran X6 mı alsın güzelim SX dururken? Yazımda da belirttim tonun asıl öneminin gitarda olmadığını ancak yenisiniz veya eksik ve yanlış bilgiler ile kendinizi geliştirmişsiniz. Bu bütçede alınabilecek Superstrat modellerinin yerine gerek işçilik gerekse kullanılan malzemeler olarak içlerindeki en iyisinin SX olduğunu söyleyebilirim. Biz insanlara gitar önerisi yaparken manyetiklerinden öte işçiliğine, ne kadar kaliteli malzemeler ağaçlar kullanılmış onlara bakarak öneri yapıyoruz.Adam çalmak istediklerinde ilk sıraya master of puppetsi koymuş bu adam metallica çalmak istiyor sen gidip sx strat öneriyorsun
?bu adam zaten her türlü floyd rose a geçecek bi yerde. baştan öğrenmesinde sakınca yok
öncelikle yazdığım şeyi kırpıp kendini haklı çıkarmaya çalışman çok komik ben tremolo barını çıkartıp kilitleri kitlemekten bahsettim köprüyü kitlemekten değil. ayrıca 2 yıl kadar cort x6 kullandım dediğin hiçbir şeyi yaşamadım SX gibi vasat altı bir gitarı cort gibi birsürü avantajı olan bir gitarın üstüne koyman cidden dahada komik. yeni başlayan adam modifiyeyle uğraşmak yerine kendini geliştirip sonra bi tık üst bir gitara geçer. modifiye çok zahmetli bir iş çünkü. sen koy cort u satılığa birde sx strat koy bak bakalım hangisinin alıcısı daha çok oluyor. cortx6 ile haftalarca her gün çaldığımı ve bir kere akort kaçırmadığını bilirim sen kullanmadığın gitarlar hakkında boş konuşup sx gibi çöpleri inanlara övmeye devam et lütfen .d Metallica çalmak isteyen adam elbet hayatının bir yerinde o floyd rose gitarı eline alır.? Bunu başka bir yerde daha söylemeyin mazallah şahsınıza kötü sözler söylenebilir. Siz düşünüyor musunuz ki X6'daki FR sisteminin gerçekten kafanızda kurduğunuz kadar iyi? 20-25K'lık PRS SE Custom 24 Floyd Rose gibi modellerden bahsetmiyoruz Cort Serisinin FR köprüye sahip en giriş en kötü modelinden bahsediyoruz.
Lütfen başka yerde, başka insanlara X6 önermek gibi bir hata yapmayın. Müzikten insanları soğutmaktan başka hiçbir işe yaramaz yaptığınız hareket.
Yazılan yazıları gözleriniz ile okumanızı öneririm. Epiphone ve Ibanez modellerini önermediğimi, bunun yerine diğer önerdiğim modellere yönelmesi gerektiğini de söylemişim.
Ayrıca arkadaş James Hetfield değil yazımda da belirttim şuanda değil sx veya cort, ESP LTD Kirk Hammet KH-202 de versek traş makinasından öte bir ses çıkaramayacak. Gidipte tabiri caiz ise Köprü sistemi ne kadar kilitlerse kilitlesin bir süre sorna Tarkan dansından hallice orası burası bir ayrı oynayan oynayan paso akort kaçıran X6 mı alsın güzelim SX dururken? Yazımda da belirttim tonun asıl öneminin gitarda olmadığını ancak yenisiniz veya eksik ve yanlış bilgiler ile kendinizi geliştirmişsiniz. Bu bütçede alınabilecek Superstrat modellerinin yerine gerek işçilik gerekse kullanılan malzemeler olarak içlerindeki en iyisinin SX olduğunu söyleyebilirim. Biz insanlara gitar önerisi yaparken manyetiklerinden öte işçiliğine, ne kadar kaliteli malzemeler ağaçlar kullanılmış onlara bakarak öneri yapıyoruz.
Ha ileride çalmayı öğrenip daha metal soundu çıkaran bir gitar almak ister ve bütçesi buna el vermezse single humbucker manyetikler de var luthier'de cüzi bir miktara değişimini sağlarlar. Şuanda alınabilecek bir DiMarzio Single Humbucker manyetik de önerdiğiniz Cort'un vasatın bir tık üstü manyetiklerinden çok daha tok çok daha mükemmel bir coiller olacaktır. İkimiz de biliyoruz ki bu piyasada modifiyeye en açık gitarlar arasında geliyor SX ve buna potansiyeli çok yüksek. Benim önerim parayı çöpe atmak ise sizin önerinizin lidyalılar döneminden önce yaşadığını varsayabiliriz.
Hepsini geçtim X6 şuanda 0 olarak bulunmuyor. 2. Ele göre gideceksek X6'dan daha iyi zibilyon tane öneri var. Ben önerilerimi 2. ele göre değil sıfır gitarlara göre yaptım.
Şimdi ekşide X6 için yazılan "paramın her kuruşuna kadar değdi" yazılarına bana kanıt olarak atmaya kalkarsan diye söylüyorum; o yazıların tarihi benimle neredeyse aynı yaşta. O dönemlerde zaten global piyasada bu zamanki kadar fazla gitar, Türkiye'de şuanda olan gitarların 1/3'ü kadarı bile yoktur belki de.
?
Ehliyete yazılmayı düşünen bir adamı alıp "bu adam nasıl olsa bir gün araba sürecek" deyip; vites değiştirmeyi, sinyal vermeyi bilmeyen bir adamı Formula yarışına sokmak ile aynı şey.
Yazdığınız şeylerin hiçbir tutarlılığı yok. Emeklemeye çalışan bir bebeği nasıl olsa yürümeyi öğrenecek deyip koşturmaya çalışmaya ne gerek var?
Kusura bakmayın ancak fikrinize kesinlikle saygı duymayarak önerdiğiniz şeyin tamamen bir saçmalıktan ibaret olduğunu düşünüyorum.
İyi Forumlar.
Hocama katılıyorum cort varken sx in yanından geçmemelisiniz..öncelikle yazdığım şeyi kırpıp kendini haklı çıkarmaya çalışman çok komik ben tremolo barını çıkartıp kilitleri kitlemekten bahsettim köprüyü kitlemekten değil. ayrıca 2 yıl kadar cort x6 kullandım dediğin hiçbir şeyi yaşamadım SX gibi vasat altı bir gitarı cort gibi birsürü avantajı olan bir gitarın üstüne koyman cidden dahada komik. yeni başlayan adam modifiyeyle uğraşmak yerine kendini geliştirip sonra bi tık üst bir gitara geçer. modifiye çok zahmetli bir iş çünkü. sen koy cort u satılığa birde sx strat koy bak bakalım hangisinin alıcısı daha çok oluyor. cortx6 ile haftalarca her gün çaldığımı ve bir kere akort kaçırmadığını bilirim sen kullanmadığın gitarlar hakkında boş konuşup sx gibi çöpleri inanlara övmeye devam et lütfen .d Metallica çalmak isteyen adam elbet hayatının bir yerinde o floyd rose gitarı eline alır.