Mert_007
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 203
Aynen hocam bende o konuda size katılıyorum tefecilik şeklinde olan faizidir gibi geliyor banada bende şahsen okuyup bitirmedim ama yani düz mantık düşününce kimseye bir zararı yok ben önceden verdiğim emeğin ekmeğini yiyorum sonuç olarak o açıdan haram olmasi saçma geliyor birde dediğim gibi bazı şeylerde Kuran'da yazmıyor biz hadislerden vs. Öğreniyoruz onuda millet istediği gibi yorumladığı için sıkıntı oluyor mesela tam hatırlamıyorum ama bir mezhepte 1 çizme (bot olan) kan çıkarsa abdest bozulur başka mezhepte 1 çizik kan kadar çıkarsa bozulur diyordu o açıdan bu tür yorumlanan şeylere ben pek inanmıyorum mantığa ve sorguma ne mantıklı geliyorsa onu düşünüyorum Kuran'da yazanlarsa kesin bir çizgiyle berirlenip değişmediği için sıkıntı yok o konudaŞuanda genel kanı haram olduğu yönünde ben Kuranı turkce okuyup bitirmedim o yüzden bilmiyorum ama cidden haram ise ancak şöyle mantıklı bulabilirim bu işin tefecilik gibi insanlar arası huzursuzluğa dönüşecek bir mesele olmasından dolayı haram olabilir. Yani zor durumda olan bir miktar veriyorsun faiziyle geri almak istiyorsun bjr süre sonra o kişi zaten günü kurtarma peşinde sonra para için birbirini vuruyor ediyor. Şuanda mevduat hesapları ile bu tefeciligin bir alakası yok tabi ama eski zamanlarda bahsedilen faiz budur bence. Şuanda bankaya parayı veriyoruz banka bizim paramızla iş yapıyor yatırım yapıyor bir miktar kendi kazanıyor bir miktar biz.