Fakülteler arası yatay geçiş oluyor mu?

Reaksiyon skoru
10
YKS den 300k sıralama yaptım bu sıralama ile ancak Ankara Üniversitesinde tarım makineleri müh. geliyor bu bölüm ziraat fakültesinde bu bölümü yazarsam dip. notumu yüksek tutarak aynı üniversite içerisinde başka bir mühendisliğe geçebilir miyim? Aynı üniversite de fakülteler arası geçiş olmuyor diye biliyorum aydınlatırsanız sevinirim.

YKS den 300k sıralama yaptım bu sıralama ile ancak Ankara Üniversitesinde tarım makineleri müh. geliyor bu bölüm ziraat fakültesinde bu bölümü yazarsam dip. notumu yüksek tutarak aynı üniversite içerisinde başka bir mühendisliğe geçebilir miyim? Aynı üniversite de fakülteler arası geçiş olmuyor diye biliyorum aydınlatırsanız sevinirim.
Aynı üniversite fakülteler arası geçişi yapabilirsin. En erken ilk yılın sonunda , bir de 2. yılın sonunda geçiş yapabiliyorsun diye biliyorum.
Geçiş şartlarında sadece diploma notun değil, aldığın YKS puanı ve oluşan talep yoğunluğu da önemli. Yani Tar. Mak. Müh. için aldığın YKS puanı, geçmek istediğin zaman mesela Bilg. Müh. için o yıl ki YKS puanından az olmaması lazım
En güzel bilgiyi üniversite ile görüşüp alabilirsin

Geri