Fan Kontrolcüsü Arızası

Reaksiyon skoru
0
Selamlar,

Kasım 2025'te Vatan'dan OEM paket ile bir sistem almıştım. Fazeon F3 kasa vardı seçeneklerde benim de bütçem sınırlı olduğu için değiştirmemiştim. Kasanın içinde kendi fan kontrolcüsü mevcuttu. Bilenler bilir kasada 7 adet fan var. Bunları zaten bağlamıştım. Sonralarda sıvı soğutma da aldığım için 3 fanlı onu da bağladım.

Bir ay öncesine kadar hiç bir sorun yaşamıyordum. Bir ay öncesinde ufak ufak sorunlar başladı.

Bilgisayarı başlatırken bazen ledler yanıyor ama fanlar çalışmıyor , bazen ise tam tersini yapıyordu.Bir - iki kez aç kapa yaparak düzeltiyordum sıkıntısız kullanıyordum.

Şuan artık keyfe keder çalışıyor. Bazen oyun oynarken yada öyle fizi-film izlerken bir anda rgbler kafasına göre pavyon gibi renk değiştire değiştire takılıyor. Bazen oyunun ortasında bir anda fanlar duruyor direk.

Belki fazla fan bağlamışşımdır diye sıvı soğutmayı söktüm kontrolcüden lakin hala aynı şekilde devam ediyor.

Bunun bir çözümü çaresi mevcut mudur ?

Onun dışında yeni bir kontrolcü alacaksam eğer bana yine minimum 9-10 fanı destekleyecek bir kontrolcü gerekli. sıvı soğutma ve kasa fanlarıyla beraber. Önerilere açığım bu konuda.

Not: Anakartım ASUS PRIME H610M-D. Bu anakartta maalesef ARGB desteği yok. ona göre bir öneri gelirse de fena olmaz.

Şimdiden cevap veren arkadaşlara , yardımı dokunan herkese teşekkür ederim.

Geri