ca.s
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,301
- İsim
- C Ş
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Notebook fanında yaprakların uzun olması önemlidir değil mi? Yani şu fanın soğutmasının pek iyi olduğunu düşünmüyorum.Aynen öyle laptop fanları alttan alıp içerdeki hava çıkışına gönderecek şekilde hafif eğimli tasarlanır içerde dolaşır fan ama kasa fanı içeri alır egzos fani da içeri atar fani içerde dolastirmaz dik şekilde gelip dik şekilde çıkar
Mesaj otomatik birleştirildi:
Cfmi etkileyen motor ama eğer fan yaprak tasarimi iyi değilse 80 cfm de fan berbat ses çıkarıp yüksek devirde kasayı hatta masayı titreten fan gördüm bir fan 1300 devirde 70cfm.verebiliyo iken x markasının x ürünü 1700 devirde 65 cfm.anca verebildiğini gördüm ben fanda önemli olan düşük devir hızda yüksek CFM vermesi çünkü yüksek devirde hem titrer hemde çok ses çıkarır
Mesaj otomatik birleştirildi:
Fanları zamanında çok araştırdım biraz bilgim var istediğin soruyu sorabilirsin ( ünlü firmalar çoğu zaman fanin yaprak çapını büyütüp 6 7 yaprak koyuyor diğer x firmaları 9 yaprak koyuyo fan tasarımın eğimsel kalıbı ve fanin hava akış ve atış şekli de önemli büyük çap fan daha çok hava alır ayrıca 14cm fanlar 12cm e göre daha az titrer daha düşük devirde daha yüksek CFM üretir fan çapı yani 12 14 16 20cm dediğimiz olay artarsa CFM de artar lian li 20cm fan 800 devirde 85 CFM verebiliyodu