Neler Yeni

En İyi Kasa Fanını Arıyorum, Önerilerinizi Bekliyorum!

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,530
İsim
Mehmet Aslan
Merhaba değerli DonanımArşivi Forum kullanıcıları.

Bilgisayar kasa fanı hakkında hiçbir bilgim olmadığı için bu konuyu açmak zorunda kaldım.

Arkadaşlarımdan Noctua markalı fanların çok iyi olduğunu ve soğutma konusunda çok iyi performans gösterdiği duyumunu almıştım fakat Amazon gibi yerlerde satılıp yurt dışından getirildiği için 1 ay beklemek istemiyorum.
Türk sitesi olarak sanalmarketim isminde bir site buldum ama en son aradığımda stoğun bug'a girdiğini söyleyip "stokta yok" olarak güncellemişlerdi. Sanırım onu alamayacağım.

Ülkemizde güvenilir bir site üzerinden satılan gerçekten kasayı soğuk tutabilecek güçlü bir fan arıyorum.

RPM olarak 1200 veya 3000 falan ne kadar güçlüdür inanın bilmiyorum. 10db, 14db falan ne kadar seslidir onu da bilmiyorum bu yüzden bilen kullanıcıların yardımına ihtiyacım var.

Ufak bir araştırma yaptığımda karşıma çokça sayıda Arctic markalı kasa fanları çıktı. Bu marka veya ürettikleri fan ne kadar bilmiyorum yardımınız gerekli.

Bütçe konusunda tanesi1700, 3000TL gibi bir fiyat sunmadığınız sürece alabilecek durumum var.

Kullanmış olduğum kasa NZXT H510 Elite Siyah CA-H510E-B1 Tempered Glass Siyah Mid-Tower Kasa

Bir YouTube kanalının hazır pc videosunda kampanyalı almıştım ve kasa ile birlikte öndeki 2 fan yuvasının 1 tanesi dolu şekilde; arka tarafında da haliyle 1 adet egzoz fanı ile gelmişti.
Ön tarafındaki fan yuvasının üstü boş, kasanın üst tarafında arkalara doğru da 1 adet fan boşluğum var ve fan takılabilir.

Tabii fan alırken fan çoklayıcı gibi bir ürün de almam gerekiyo ve bu konuda da yardımınıza ihtiyacım var.

Birkaç fan buldum HepsiBurada'da ama nasıl bir farkları var veya bunlardan daha güçlü ve uygun fan var mı bilmiyorum önerilerinizi bekliyorum.

Benim bulduğum fanlar hakkında yorum ve önerinizi bekliyor olacağım, şimdiden teşekkürler.

Arctic P8 Pwm Pst 8 cm Siyah Kanatlı 3000RPM Kasa Fanı (AR-ACFAN00150A)

Arctic P12 PWM PST 120 mm Siyah Kasa Fanı(ACFAN00120A)

Arctic F9 Pwm Pst 9 cm Siyah Kanatlı Kasa Fanı (AR-ACFAN00214A)
arctic in fanları nasıldır bilmem ama soğutucu konusunda piyasanın en iyilerinden biridir.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Tayfun Balım
Arkadaşlar günaydın ben de kasa fanı arıyorum. 3 ön panel 1 egzoz fan bulunan bir kasam mevcut. Üste panele 2 fan taksam 12 veya 14 cm sistem sıcaklığında kaç derece fark oluşturur?
Be quite markasının fanları ortak öneriyse ben de alıp denemek istiyorum.

Aquinas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Salih Kılıç
Instagram
slhklc0
Steam
https://steamcommunity.com/id/bimkasasi
Discord
Aquínas#2019
Arkadaşlar günaydın ben de kasa fanı arıyorum. 3 ön panel 1 egzoz fan bulunan bir kasam mevcut. Üste panele 2 fan taksam 12 veya 14 cm sistem sıcaklığında kaç derece fark oluşturur?
Be quite markasının fanları ortak öneriyse ben de alıp denemek istiyorum.
3 Ön fan paneli bulunan kısımda kaç tane takılı peki

Bu arada fan alırken pin çoklayıcı da almam lazımmış ama şöyle bir sorun var. Almayı düşündüğüm be quite 'ın fanı 4 pin'li fakat pin çoklayıcının pin'leri 3'lü.

Bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Tayfun Balım
3 Ön fan paneli bulunan kısımda kaç tane takılı peki

Bu arada fan alırken pin çoklayıcı da almam lazımmış ama şöyle bir sorun var. Almayı düşündüğüm be quite 'ın fanı 4 pin'li fakat pin çoklayıcının pin'leri 3'lü.

Bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum.
Hocam 3 ön 1 arka panelde var işte total 4 fan. Sıvı soğutma almadığım için üst paneli 280mm alan var. Eğer oraya takılacak 2 adet fan sıcaklıkları birkaç derece düşürecekse alabilirim. O kablo meselesinden hiç anlamıyorum. Başka model öneriniz varsa onu da değerlendirebiliriz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,370
Üyeler
161,277
Son üye
gotkamz
Top Bottom