Fanlarım Çalışmıyor

class

80+
Reaksiyon skoru
14
Merhaba, kasamın fanları dönmüyor. Çünkü kablolarını bir yere bağlayamadım.

Son düzenleme:
Hocam anakartın bir fotosunu atta tarif edelim

silindi

Son düzenleme:
BURALARA TAKICAKSIN HOCAM
Post automatically merged:

Merhaba, kasamın fanları dönmüyor. Çünkü kablolarını bir yere bağlayamadım. İşlemcimin stok fanı olmadığı için soğutucu aldım. Soğutucunun fanlarını anakarta bağladım. Ancak kasadaki diğer fanları nereye bağlayacağımı bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

Anakart: MSI b550M-A Pro
Kasa: GAMEPOWER HORIZON RGB GAMING KASA MESH PANEL 750W 80+ Oyuncu Kasa
İşlemci: Ryzen 9 5900x
Soğutucu: Dark Aqua Force W242R 240mm
Ekran kartı: Eski amd radeon hd 6570 (1 gb)

Ayrıca bilgisayar 0 olmasına rağmen hiç sessiz değil. Sizce bu neyle alakalı? Hayatımda ilk kez sistem topladım ve parçaları video izleyerek kendim taktım. Daha önceki bilgisayarımı sistem toplama hizmetiyle birlikte almıştım. Acaba bir yerlerde yanlış mı yaptım?

10 dakikalık cpu+fpu+cache aida64 testi yaptım. En yüksek sıcaklık 79 derece. Ortalama sıcaklık 76 derece çıktı. Sadece soğutucunun fanları çalışıyor. Kasanın kendi fanları çalışmıyor.
ATTIĞIM GÖRSELLERDE BELİRTTİM HOCAM

Ekler

• msi-b550-a_pro-hero-thermal.jpg
    msi-b550-a_pro-hero-thermal.jpg
    364 KB · Hit: 41
  • msi-b550-a_pro-hero-thermal.jpg
    msi-b550-a_pro-hero-thermal.jpg
    368.9 KB · Hit: 41
öncelikle tüm cevap yazanlara teşekkür ederim. ancak anakartım msi b550m-a pro. yani arada m harfi var.

msi-b550m-a-pro-4600mhz-oc-ddr4-soket-am4-m-2-hdmi-dvi-d-matx-anakart-8-2cf43d.jpg

msi-b550m-a-pro-hero.png
kusura bakmayın hocam direkt kopyala yapıştır yaptım onun görseli çıktı
sys fan yazar her yere fan takabilirsiniz işlemcinin ki ztn yukarda işlemcinin soketinin yanında olur

Son düzenleme:
kusura bamayın hocam direkt kopyala yapıştır yaptım onun görseli çıktı
sys fan yazar her yere fan takabilirsiniz işlemcinin ki ztn yuakrda işlmecinin dibindeolr
sanırsam arkadaş cpu fanina pompa girişini sys fana cpu sogutucunun fanlarini taktigi icin sys_fan girisleri dolmus. kasa fanlarinin molex guc baglantisi yoksa mecburen cogaltici alman gerek

sanırsam arkadaş cpu fanina pompa girisni sys fana cpu sogutucunun fanlarini taktigi icin sys_fan girisleri dolmus. kasa fanlarinin molex guc baglantisi yoksa mecburen cogaltici alman gerek
muhtemelen öyle olmuş

sanırsam arkadaş cpu fanina pompa girişini sys fana cpu sogutucunun fanlarini taktigi icin sys_fan girisleri dolmus. kasa fanlarinin molex guc baglantisi yoksa mecburen cogaltici alman gerek
anakart çok giriş seviye kalmamış mı sizcede ben işlemciyi görünce ondan o fotoları attım :)

Merhaba, kasamın fanları dönmüyor. Çünkü kablolarını bir yere bağlayamadım. İşlemcimin stok fanı olmadığı için soğutucu aldım. Soğutucunun fanlarını anakarta bağladım. Ancak kasadaki diğer fanları nereye bağlayacağımı bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

Anakart: MSI b550M-A Pro
Kasa: GAMEPOWER HORIZON RGB GAMING KASA MESH PANEL 750W 80+ Oyuncu Kasa
İşlemci: Ryzen 9 5900x
Soğutucu: Dark Aqua Force W242R 240mm
Ekran kartı: Eski amd radeon hd 6570 (1 gb)

Ayrıca bilgisayar 0 olmasına rağmen hiç sessiz değil. Sizce bu neyle alakalı? Hayatımda ilk kez sistem topladım ve parçaları video izleyerek kendim taktım. Daha önceki bilgisayarımı sistem toplama hizmetiyle birlikte almıştım. Acaba bir yerlerde yanlış mı yaptım?

10 dakikalık cpu+fpu+cache aida64 testi yaptım. En yüksek sıcaklık 79 derece. Ortalama sıcaklık 76 derece çıktı. Sadece soğutucunun fanları çalışıyor. Kasanın kendi fanları çalışmıyor.
hocam sisteme komple ne kadar verdiniz bilmıyorum ama kasa baya orantısız olmuş diyebilirim

muhtemelen öyle olmuş

anakart çok giriş seviye kalmamış mı sizcede ben işlemciyi görünce ondan o fotoları attım :)

hocam sisteme komple ne kadar verdiniz bilmıyorum ama kasa baya orantısız olmuş diyebilirim
katiliyorum tüm butce islemciye ayrılmış belki işiyle alakalıdır bilemiyorum

o işlemciye cidden o anakartı mı aldın?

kusura bamayın hocam direkt kopyala yapıştır yaptım onun görseli çıktı
sys fan yazar her yere fan takabilirsiniz işlemcinin ki ztn yuakrda işlmecinin dibindeolr
estağfirullah hcam teşekkür ederim yardımınız için.

@suloyder282828 özelden yardımcı oldu ve çözdük. teşekkür ederim tekrardan buradan da hacam.

bu arada evet işim gereği tüm bütçeyi işlemciye ayırınca diğer parçalar böyle oldu.

Geri