ATTIĞIM GÖRSELLERDE BELİRTTİM HOCAMMerhaba, kasamın fanları dönmüyor. Çünkü kablolarını bir yere bağlayamadım. İşlemcimin stok fanı olmadığı için soğutucu aldım. Soğutucunun fanlarını anakarta bağladım. Ancak kasadaki diğer fanları nereye bağlayacağımı bulamadım. Yardımcı olur musunuz?
Anakart: MSI b550M-A Pro
Kasa: GAMEPOWER HORIZON RGB GAMING KASA MESH PANEL 750W 80+ Oyuncu Kasa
İşlemci: Ryzen 9 5900x
Soğutucu: Dark Aqua Force W242R 240mm
Ekran kartı: Eski amd radeon hd 6570 (1 gb)
Ayrıca bilgisayar 0 olmasına rağmen hiç sessiz değil. Sizce bu neyle alakalı? Hayatımda ilk kez sistem topladım ve parçaları video izleyerek kendim taktım. Daha önceki bilgisayarımı sistem toplama hizmetiyle birlikte almıştım. Acaba bir yerlerde yanlış mı yaptım?
10 dakikalık cpu+fpu+cache aida64 testi yaptım. En yüksek sıcaklık 79 derece. Ortalama sıcaklık 76 derece çıktı. Sadece soğutucunun fanları çalışıyor. Kasanın kendi fanları çalışmıyor.
öncelikle tüm cevap yazanlara teşekkür ederim. ancak anakartım msi b550m-a pro. yani arada m harfi var.BURALARA TAKICAKSIN HOCAM
Post automatically merged:
ATTIĞIM GÖRSELLERDE BELİRTTİM HOCAM
kusura bakmayın hocam direkt kopyala yapıştır yaptım onun görseli çıktıöncelikle tüm cevap yazanlara teşekkür ederim. ancak anakartım msi b550m-a pro. yani arada m harfi var.
![]()
![]()
sanırsam arkadaş cpu fanina pompa girişini sys fana cpu sogutucunun fanlarini taktigi icin sys_fan girisleri dolmus. kasa fanlarinin molex guc baglantisi yoksa mecburen cogaltici alman gerekkusura bamayın hocam direkt kopyala yapıştır yaptım onun görseli çıktı
sys fan yazar her yere fan takabilirsiniz işlemcinin ki ztn yuakrda işlmecinin dibindeolr
muhtemelen öyle olmuşsanırsam arkadaş cpu fanina pompa girisni sys fana cpu sogutucunun fanlarini taktigi icin sys_fan girisleri dolmus. kasa fanlarinin molex guc baglantisi yoksa mecburen cogaltici alman gerek
anakart çok giriş seviye kalmamış mı sizcede ben işlemciyi görünce ondan o fotoları attımsanırsam arkadaş cpu fanina pompa girişini sys fana cpu sogutucunun fanlarini taktigi icin sys_fan girisleri dolmus. kasa fanlarinin molex guc baglantisi yoksa mecburen cogaltici alman gerek
hocam sisteme komple ne kadar verdiniz bilmıyorum ama kasa baya orantısız olmuş diyebilirimMerhaba, kasamın fanları dönmüyor. Çünkü kablolarını bir yere bağlayamadım. İşlemcimin stok fanı olmadığı için soğutucu aldım. Soğutucunun fanlarını anakarta bağladım. Ancak kasadaki diğer fanları nereye bağlayacağımı bulamadım. Yardımcı olur musunuz?
Anakart: MSI b550M-A Pro
Kasa: GAMEPOWER HORIZON RGB GAMING KASA MESH PANEL 750W 80+ Oyuncu Kasa
İşlemci: Ryzen 9 5900x
Soğutucu: Dark Aqua Force W242R 240mm
Ekran kartı: Eski amd radeon hd 6570 (1 gb)
Ayrıca bilgisayar 0 olmasına rağmen hiç sessiz değil. Sizce bu neyle alakalı? Hayatımda ilk kez sistem topladım ve parçaları video izleyerek kendim taktım. Daha önceki bilgisayarımı sistem toplama hizmetiyle birlikte almıştım. Acaba bir yerlerde yanlış mı yaptım?
10 dakikalık cpu+fpu+cache aida64 testi yaptım. En yüksek sıcaklık 79 derece. Ortalama sıcaklık 76 derece çıktı. Sadece soğutucunun fanları çalışıyor. Kasanın kendi fanları çalışmıyor.
katiliyorum tüm butce islemciye ayrılmış belki işiyle alakalıdır bilemiyorummuhtemelen öyle olmuş
anakart çok giriş seviye kalmamış mı sizcede ben işlemciyi görünce ondan o fotoları attım
hocam sisteme komple ne kadar verdiniz bilmıyorum ama kasa baya orantısız olmuş diyebilirim
sistemi baya orantısız dizmişo işlemciye cidden o anakartı mı aldın?
aynen işlemciye ağırlık vermişkatiliyorum tüm butce islemciye ayrılmış belki işiyle alakalıdır bilemiyorum
estağfirullah hcam teşekkür ederim yardımınız için.kusura bamayın hocam direkt kopyala yapıştır yaptım onun görseli çıktı
sys fan yazar her yere fan takabilirsiniz işlemcinin ki ztn yuakrda işlmecinin dibindeolr