Neler Yeni

Far Açıkken motor stop ediyor

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,634
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Elimde 50cc (80 liğe çevrilmiş) scooter var farları açınca motor stop ediyor ki stop edincede farları kapatmazsam çalışmıyor bana statör gibi geldi sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. (Normalde yaptırıp satıcaktım ancak belirli bir süre daha benimle vakit geçiricek gibi) Motor 13600 kmde 400 km önce kayışı değiştirdim zamanı gelmişti şubatta yağ bakımı, ve diğer birkaç ufak tefek eksiğini yaptıracağım.
Birde motorun devri gözükmüyor (hız,km,yakıt göstergeleri tripmetreler odo vs hepsi sıkıntısız çalışıyor)
Motor: Arora ar50-11 ares

xfeleas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Esen
idle ı arttırın karbüratorde bi fark olacak mı bakın.
olmuyorsa bataryada sıkıntı var gibi

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,634
İsim
Emre
Discord
necromancerr
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,201
İsim
Murat Orhan
Elimde 50cc (80 liğe çevrilmiş) scooter var farları açınca motor stop ediyor ki stop edincede farları kapatmazsam çalışmıyor bana statör gibi geldi sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. (Normalde yaptırıp satıcaktım ancak belirli bir süre daha benimle vakit geçiricek gibi) Motor 13600 kmde 400 km önce kayışı değiştirdim zamanı gelmişti şubatta yağ bakımı, ve diğer birkaç ufak tefek eksiğini yaptıracağım.
Birde motorun devri gözükmüyor (hız,km,yakıt göstergeleri tripmetreler odo vs hepsi sıkıntısız çalışıyor)
Motor: Arora ar50-11 ares
Killswitch ile farlar arasında bir kısa devre olması muhtemelen. Siz farları açınca killswitchte aktif olup elektriği kesiyor olabilir. Buji kablosunu çıkarıp başlığını sökün ve farlar açık iken bujiye yaklaştırıp marş basmayı deneyin. Eğer bujiye elektrik atmaz ise dediğim tescillenmiş olur.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,634
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Killswitch ile farlar arasında bir kısa devre olması muhtemelen. Siz farları açınca killswitchte aktif olup elektriği kesiyor olabilir. Buji kablosunu çıkarıp başlığını sökün ve farlar açık iken bujiye yaklaştırıp marş basmayı deneyin. Eğer bujiye elektrik atmaz ise dediğim tescillenmiş olur.
Hocam motor scooter ayrıca killswitch hali hazırda çalışmıyordu

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,201
İsim
Murat Orhan
Hocam motor scooter ayrıca killswitch hali hazırda çalışmıyordu
Scooter olsun hocam scooterların çoğunda da killswitch var. Eğer killswitchin normalde de çalışmıyor ise sorun yüksek ihtimal dediğim gibi. Daha önce elektriksel bir tamir gördü mü?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,634
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Scooter olsun hocam scooterların çoğunda da killswitch var. Eğer killswitchin normalde de çalışmıyor ise sorun yüksek ihtimal dediğim gibi. Daha önce elektriksel bir tamir gördü mü?
Yok görmedi, aldığım kişi zaten tanıdıktı ondan biliyorum elektrik sistemine bi baktırmam gerekli
Birde işin saçma yanı motor belirli bir süre çalışıp normal sıcaklıklara gelip ısınınca far açıkta olsa rölantide çalışıyor ancak devir dalgalanması yaşanıyor bu seferde.
killswitch varda hocam buji için demiştim :) bujinin yerini bilmiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,201
İsim
Murat Orhan
Yok görmedi, aldığım kişi zaten tanıdıktı ondan biliyorum elektrik sistemine bi baktırmam gerekli
Birde işin saçma yanı motor belirli bir süre çalışıp normal sıcaklıklara gelip ısınınca far açıkta olsa rölantide çalışıyor ancak devir dalgalanması yaşanıyor bu seferde.
killswitch varda hocam buji için ben scooter demiştim :)
Scooterlarda da buji var hocam yoksa ateşleme nasıl sağlanacak :D

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,634
İsim
Emre
Discord
necromancerr

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,634
İsim
Emre
Discord
necromancerr
motor bloğunun etrafına bak en kötü koltuğu kaldırıp altını sök öyle dene
Salı günü bakacağım en müsait günüm o gün onun harici devir göstermeme sorunu için ne yapabilirim (Kadran dijital devir harici diğer özelliklerin hepsi çalışıyor.)

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,634
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç