Neler Yeni

Far Açıkken motor stop ediyor

xfeleas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Esen
evet, motor soğukken direk kesiyorda ısınınca bu şekilde far açık kapalı farketmiyor.
sele altında vidalı bi kapak olur. onu aç. orada karbüratorun var. vidadan benzinin ne kadar gittiği ayarlanıyor rölantide. youtubedan bi bak karbürator ayarı nasıl yapılıyor. oradan ayarını yap. bu çözmezse daha farklı şeyler denemen gerekcek sorunu bulmak için

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Killswitch ile farlar arasında bir kısa devre olması muhtemelen. Siz farları açınca killswitchte aktif olup elektriği kesiyor olabilir. Buji kablosunu çıkarıp başlığını sökün ve farlar açık iken bujiye yaklaştırıp marş basmayı deneyin. Eğer bujiye elektrik atmaz ise dediğim tescillenmiş olur.
Hocam bujiye elektrik atıyor takıncada marş basmaya çalışıyor motor, gaz verincede marş alıyor ancak rölantide durmuyor motor devir çok çabuk düşüp stop ediyor.
motoru iyice ısıtana kadar bu durum yaşanıyor (10 dakika çalıştırıp üstüne ortalama 5-10 km sürmeden rölantide durmuyor motor)

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr
@MuratTheFounderOfGariban @xfeleas alta iki adet video bıraktım bir videoda hiç gaz vermeden çalıştırmaya çalıştırıyorum birinde ise gaz verip çalıştırıyorum ancak videodaki şekilde stop ediyor. (Not: motoru 5 dk ısıtıp üstüne ortalama 4-5 km yol yapıp stop ettim ondan sonra videoyu çektim)

xfeleas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Esen
eğer güvendiğin bi tamirci yoksa motor bile indirtirler kafalarına göre eğer kontrol edebiliyorsan bunlara bak youtubeda bir sürü video bulursun.
batarya kaç yıllık ve uzun süre beklediği oldu mu motorun veya hiç şarj etmek zorunda kaldın mı? evetse bataryan bitik ve yeterince güçlü olmadıgı için marş veremiyor. multimetre ile kutupları bağlayıp marş verirken motorun Voltajını ölçmen gerek. 10.8volt altındaysa batarya bitmiş.
buji düzgün ateşliyor mu diye bakmak lazım. 13 bin km dir aynı buji mi? bunun için bujiyi söküp dışarda bakcaksın kıvılcımlar iyi mi diye.
bujide sıkıntı yoksa karburator tıkanık olabilir çıkarıp söktükten sonra jetlerin temizlenmesi gerekebilir.
Subap ayarı bozuk olabilir. bunun için üst kapak sökülüp giriş ve çıkışların metrik ayarı yapılması gerekiyor metrik çakıyla.

bunlar kolaydan zora bakılması gereken şeyler. rölanti video varsa rölantide de at. bunların hiçbiri kesin çözüm olmayabilir ama kontrol edilmesi gereken şeyler hatayı ararken

bide gaz verirken komple mi çekiyorsun yoksa az bir şey mi? çok verirsen bloga benzin basıyor olabilir o yuzden fazla vermeden yapman lazım

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr
eğer güvendiğin bi tamirci yoksa motor bile indirtirler kafalarına göre eğer kontrol edebiliyorsan bunlara bak youtubeda bir sürü video bulursun.
batarya kaç yıllık ve uzun süre beklediği oldu mu motorun veya hiç şarj etmek zorunda kaldın mı? evetse bataryan bitik ve yeterince güçlü olmadıgı için marş veremiyor. multimetre ile kutupları bağlayıp marş verirken motorun Voltajını ölçmen gerek. 10.8volt altındaysa batarya bitmiş.
buji düzgün ateşliyor mu diye bakmak lazım. 13 bin km dir aynı buji mi? bunun için bujiyi söküp dışarda bakcaksın kıvılcımlar iyi mi diye.
bujide sıkıntı yoksa karburator tıkanık olabilir çıkarıp söktükten sonra jetlerin temizlenmesi gerekebilir.
Subap ayarı bozuk olabilir. bunun için üst kapak sökülüp giriş ve çıkışların metrik ayarı yapılması gerekiyor metrik çakıyla.

bunlar kolaydan zora bakılması gereken şeyler. rölanti video varsa rölantide de at. bunların hiçbiri kesin çözüm olmayabilir ama kontrol edilmesi gereken şeyler hatayı ararken

bide gaz verirken komple mi çekiyorsun yoksa az bir şey mi? çok verirsen bloga benzin basıyor olabilir o yuzden fazla vermeden yapman lazım
gaz verirken komple çekmiyorum boşluğu geçince çok ufak gaz verince marş alıyor zaten, yanlış bilmiyorsam 6-7 ay önce akü değişmişti.
Ayrıca güvenebileceğim (Lüleburgazda tek bir usta var) onun harici motorsiklet ustaları fasa fiso yetkili servis zaten rezalet.
Rölantide eğer motor uzun süre çalıştıysa falan devir düşmeden sıkıntısız çalışıyor ancak videoyu çektiğim şartlarda rölanti dalgalanmaları yaşanıyor.
birde gaz vermeyi bırakıp yavaşlamaya başladığım zaman rölanti anlık düşüp kendini geri toparlıyor.
Bujisinden emin değilim sadece çok ufak kabloyu çıkarıp o elektrik testini yapmıştım (sabahın körüydü uyku sersemi yapmıştım onuda)

xfeleas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Esen
gaz verirken komple çekmiyorum boşluğu geçince çok ufak gaz verince marş alıyor zaten, yanlış bilmiyorsam 6-7 ay önce akü değişmişti.
Ayrıca güvenebileceğim (Lüleburgazda tek bir usta var) onun harici motorsiklet ustaları fasa fiso yetkili servis zaten rezalet.
Rölantide eğer motor uzun süre çalıştıysa falan devir düşmeden sıkıntısız çalışıyor ancak videoyu çektiğim şartlarda rölanti dalgalanmaları yaşanıyor.
birde gaz vermeyi bırakıp yavaşlamaya başladığım zaman rölanti anlık düşüp kendini geri toparlıyor.
Bujisinden emin değilim sadece çok ufak kabloyu çıkarıp o elektrik testini yapmıştım (sabahın körüydü uyku sersemi yapmıştım onuda)
subap ayarın bozuk gibi sanki ama kesin bir şey diyemem ustana bi sor istersen

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr
subap ayarın bozuk gibi sanki ama kesin bir şey diyemem ustana bi sor istersen
Şu ayın başında gideceğim hocam zaten alalı ortalama 1000 km yaptım ben yağ bakımı yaptırırım üstüne Teşekkürler cevaplarınız için :)

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Videoları izleyemedim ama daha önce motor kullandığım için aklıma gelen şeyler şöyle rölenti ayarı düşük olabilir. Motor soğukken stop ediyorsa jikle ayarsız olabilir.
Far normal giderken açtığında çalışıyormu sürüş esnasında yani

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Videoları izleyemedim ama daha önce motor kullandığım için aklıma gelen şeyler şöyle rölenti ayarı düşük olabilir. Motor soğukken stop ediyorsa jikle ayarsız olabilir.
Far normal giderken açtığında çalışıyormu sürüş esnasında yani
çalışıyor marş basarkende çalışıyor ama ufak bi gaz vermeden motor start almıyor ayrıca rölantide durmuyor.
Motor ısınınca da rölantide dalgalanmalar olabiliyor (özellikle gaz vermeyi kesip durma noktasına kadar geldiğimde rölanti çok düşüyor sonra kendisini toparlıyor (devir saati çalışmıyor motor sesinden anladığım bu yönde)

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
çalışıyor marş basarkende çalışıyor ama ufak bi gaz vermeden motor start almıyor ayrıca rölantide durmuyor.
Motor ısınınca da rölantide dalgalanmalar olabiliyor (özellikle gaz vermeyi kesip durma noktasına kadar geldiğimde rölanti çok düşüyor sonra kendisini toparlıyor (devir saati çalışmıyor motor sesinden anladığım bu yönde)
Karbüratörde pislik olabilir gaz kelebeği ile alakalı durumda olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bujiye elektrik atıyor takıncada marş basmaya çalışıyor motor, gaz verincede marş alıyor ancak rölantide durmuyor motor devir çok çabuk düşüp stop ediyor.
motoru iyice ısıtana kadar bu durum yaşanıyor (10 dakika çalıştırıp üstüne ortalama 5-10 km sürmeden rölantide durmuyor motor)
Bu dediğiniz jikle ile alakalı hocam karbüratör temizliği yapıldı mı hiç motora yakın zamanda

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Karbüratörde pislik olabilir gaz kelebeği ile alakalı durumda olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu dediğiniz jikle ile alakalı hocam karbüratör temizliği yapıldı mı hiç motora yakın zamanda
Yakın zamanda yapılmadı ben motoru ekimin ortalarında aldım ondan beridir yağmurlu havalarda da baya baya sürdüm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,743
Üyeler
165,581
Son üye
mahsumex7
Top Bottom