Fareyi salladığımızda oluşan görüntü ghosting midir ?

MrHakkı

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
128
Fareyle masaüstünde hızlıca daire çizdiğimizde birden fazla imleç görüyoruz. Bu Ghosting sayılıyor mu ?

ghosting değilde hz ile alakalı sanırım bende 75 hz var bende de var şöyle bi 300 400 hz olsa baya azalır sanırım
Post automatically merged:

nası ya
Hocam kesin ve net ghosting kendim kullanıyorum samsung G3 LF24G35TFWMXUF baya ghosting var ama Asus un ips 23.8 inç monitörü var hiç öyle olmuyor

Ayrıca siyah (griye yakın siyah) yüzeyde imleci hızlı hareket ettirirse kırmızılıkta görebilir

Hocam kesin ve net ghosting kendim kullanıyorum samsung G3 LF24G35TFWMXUF baya ghosting var ama Asus un ips 23.8 inç monitörü var hiç öyle olmuyor

Ayrıca siyah (griye yakın siyah) yüzeyde imleci hızlı hareket ettirirse kırmızılıkta görebilir
iki monitörün hz değerleri nedir hocam

ben şey diye düşünüyordum;
düşük hz monitörlerde daha az imleç görünüyor çünkü ekran saniyede daha az kare yeniliyor. Ama kuzenimin 240 hz monitöründe denediğimde ise daha fazla imleç görünüyordu çünkü ekran daha fazla kare yeniliyor.

bir şey sorucam ghosting rahatsız etmiyor beni ama daha kötü bir dez avantajı varmı oyunlarda yada çizim yaparken vs?

VA ve IPS panellerde ghosting olması normaldir. Farklı bir sorun yoksa tabi.

bir şey sorucam ghosting rahatsız etmiyor beni ama daha kötü bir dez avantajı varmı oyunlarda yada çizim yaparken vs?
Ghosting hayaletlenme demektir. Genelde FPS oyunlarında adamı vurduğunu sanarsın ama aslında arkasında bıraktığı hayalete vurursun. Yani küçük de olsa dez avantajı var.

Geri