Neler Yeni

Farklı bölüm okuyup yazılımcı olabilir miyim?

mrflex

80+
Hâlihazırda Tarih bölümü okuyorum ama Yazılımada büyük ilgi duyuyorum öğrenmek istediğim bir soru var Tarih mezunu olup yazılımcı veya yazılım geliştiricisi olarak bir işte çalışabilir miyim kendimi geliştirirsem yazılım konusunda ?

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,555
İsim
ismail
Olabilirsin,psikoloji mezunu arkadaşım 3 dil bilip yazılıma yöneldiği için iyi maaşlı bir iş bulmuştu.Zor tabi

mert333

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Hüseyin Mert
Olabilirsin, şirkete girerken prosedür olarak genellikle diploma istiyorlar. Çok iyi kendini geliştirirsen ve kendini kanıtlarsan şirkete bile gerek yok freelance çalışabilirsin. Bana kalırsa en kötü bilgisayar programcılığı oku.

naberr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
naber
yazılımda diploma bakılmıyor kendini geliştirmen gerekiyor. linkedln cw falan atarsın şirketlere başvurursun.
tek başına öğrenmen zaman alabilir.

YasinAcarK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
371
İsim
Yasin Acar
Hâlihazırda Tarih bölümü okuyorum ama Yazılımada büyük ilgi duyuyorum öğrenmek istediğim bir soru var Tarih mezunu olup yazılımcı veya yazılım geliştiricisi olarak bir işte çalışabilir miyim kendimi geliştirirsem yazılım konusunda ?
dm at bişi onercem

oEnesQlf

80+ Silver

YasinAcarK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
371
İsim
Yasin Acar

diploma fln istiyorsa burdan egitim alabilir fakat fiyatları biraz tuzlu gelebilir
buraya atarsanız daha iyi olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

diploma fln istiyorsa burdan egitim alabilir fakat fiyatları biraz tuzlu gelebilir
bu bie ornek siteden istedigi kursu inceleyebilir

Megan

80+ Silver
bu alanda lisans yapmış birisine göre zorlanırsın ama kendini yeterince geliştirirsen çoğu yerde iş bulabilirsin. Bu alanda üniversite bitirenler de kolayca iş bulamıyor zaten onlar da kendini geliştirmeli sadece sen biraz daha geliştirmelisin

milenix

80+ Gold
Olabilirsin. Diploma önem arz etmiyor çok. Önemli olan bilgin ve çalışma stilin. Küçük çaplı bir çok proje yapıp zengin bir Github profili oluştur. İşe alırken ilk önceki işlerin ve çalışmalarına bakarlar. Çalışma stiline dikkat et. Bu önemli. Dağınık çalışan biriysen iş bulamazsın.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Okumak zorunda değilsin çünkü sen serbest meslek erbabı olacaksın,
İyi kod yazman yeterli çünkü sen proje yönetmeyecek her zaman birinin piyonu kalacaksın,
Kendini geliştirmek için mühendis olmak zorunda değilsin çünkü saygı görmek ve bilgini kanıtlamak istemiyorsun,
Freelance çalışarak yaşayabilirsin çünkü hiçbirşey başarmak istemiyorsun,
Bilgin ve bunu tescil edebilmem değil, daha github'ta ne yaptığın önemli çünkü sen sağdan soldan mini projelerle zaman öldürmüş biri olacaksın,
Ne yapabildiğin değil nasıl çalıştığın önemli çünkü patronun ne yapabildiğin değil masaüstündeki dosya dizilerini sürekli kontrol edecek,
Udemy etc. sitelerden eğitimler alarak sertifika kazan çünkü somut bir şey elde etmek istemiyorsun,

ve en önemlisi;

Tarih okuyup yazılıma çalış çünkü sen yazılım alanında tahsil yapamayacak kadar kararsızsın...

Sektörde hatırı sayılır bir tecrübeye sahip olarak umarım söylediklerim yerine ulaşır da şu developer mesleğini bu kadar küçümsemezsiniz. Biz sizin gibi düşünen kimseyle görüşmeyi tamamlamıyoruz.

Okuyun, öğrenin, gelişin, katılın, geri kalmayın ama bunların hepsini uygun şekilde yapın. Bir markette kasiyer olmuyorsunuz, developer olmaktan bahsediyorsunuz.

Bu meslek YouTube'da yada Instagram'da gördüğünüz kadar basit bir iş değil.

Top Bottom