Neler Yeni

Farklı Gb Ramler Çalışır Mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Doruk Türkkan
Anakartım: Asus tuf gaming b550 plus wifi 2 anakart ve Gskıll trident z neo 8x2 3200mhz cl16 ram var bunun yanına ekstra olarak Gskıll trident z neo 16x2 3200mhz cl16 ram takarsam çalışırmı cl ve mhz hızları aynı ama gb farklı 2 tanesi 8 iki tanesi 16 yani 8+8+16+16 oluyor takılırmı çalışırmı

BirForumcuKişi

80+ Bronze
Anakartım: Asus tuf gaming b550 plus wifi 2 anakart ve Gskıll trident z neo 8x2 3200mhz cl16 ram var bunun yanına ekstra olarak Gskıll trident z neo 16x2 3200mhz cl16 ram takarsam çalışırmı cl ve mhz hızları aynı ama gb farklı 2 tanesi 8 iki tanesi 16 yani 8+8+16+16 oluyor takılırmı çalışırmı
çalışır

Son düzenleme:

mucel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
çalışır sıkıntı çıkarmaz ama model yada ghz gibi konularsa sıkıntı çıkartabilir

yakupblt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
707
İsim
Yakup Bolat
Çalışır bir sıkıntı olmaz GB olarakta kaç GB takılı ise o GB' ı verir arkadaşın bahsettiği olay MHz de oluyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hiçbir problem olmaz

3200 MHz olduğu için hepsi 3200 de çalıştırabilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Doruk Türkkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çalışır bir sıkıntı olmaz GB olarakta kaç GB takılı ise o GB' ı verir arkadaşın bahsettiği olay MHz de oluyor

Hiçbir problem olmaz

3200 MHz olduğu için hepsi 3200 de çalıştırabilirsiniz
Şuanda gskıll trident z neo 8x2gb 3200mhz cl16
Alacağım gskıll trident z neo 16x2gb 3200mhz cl16 sıkıntı çıkmaz dimi bi mhz cl yada GB gibi değer kaybı olmaz dimi

yakupblt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
707
İsim
Yakup Bolat
Şuanda gskıll trident z neo 8x2gb 3200mhz cl16
Alacağım gskıll trident z neo 16x2gb 3200mhz cl16 sıkıntı çıkmaz dimi bi mhz cl yada GB gibi değer kaybı olmaz dimi
Hiçbir sıkıntı çıkmaz fakat o kadar ram bence gereksiz 8x2 alsanız yeterli bence

Ve daha stabil çalışır

Tabi hangi işlerde kullanıyorsunuz bilmiyorum fakat karar yine sizin

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Doruk Türkkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hiçbir sıkıntı çıkmaz fakat o kadar ram bence gereksiz 8x2 alsanız yeterli bence

Ve daha stabil çalışır
Reis piyasada yok hiçbir yerde akakçede buldum oda 5000 tl onun yerine vatandan 16x2 alırım 2600 tl veririm daha iyi birde oyun render yayın yazılım ve mimari programlar kullanıyorum pcyi

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
cl ve mhz değerleri aynı olduğu müddetçe sıkıntı olacağını sanmıyorum mhz aynı cl farklı olsaydı sıkıntı olabilirdi farklı mhz lerde olsaydı en düşük mhz yi baz alırdı sistem ona göre çalışırdı

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,228
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Teknik olarak çalışır ki ben 4 farklı ram'li çok sistem kullandım bir sıkıntı yaşamadım ama anakartın ve Ram'in çipine bağlı uyumsuzluk olma ihtimali düşükte olsa var. Bu gibi durumlarda biraz voltaj vererek sıkıntı çözülebilir.

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
cl ve mhz değerleri aynı olduğu müddetçe sıkıntı olacağını sanmıyorum mhz aynı cl farklı olsaydı sıkıntı olabilirdi farklı mhz lerde olsaydı en düşük mhz yi baz alırdı sistem ona göre çalışırdı
çipler farklı olursa çip uyuşmazlık sıkıntısı alabilir micron ile hynixlerde çok olur dediği ramler hynix kullansa bile sıkıntı olabilir aynı seriden başka ram takmak sistem stabiletisi bozar ve tavsiye edilmemelidir sistem çalışsa bile altta sıkıntılar yapar occt testi yapmadan kesin bir şey söylenemez

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
çipler farklı olursa çip uyuşmazlık sıkıntısı alabilir micron ile hynixler çok olur dediği ramler hynix kullansa bile sıkıntı olabilir aynı seriden başka ram takmak sistem stabiletisi bozar ve tavsiye edilmemelidir sistem çalışsa bile altta sıkıntılar yapar occt testi yapmadan kesin bir şey söylenemez
chipler birbirleri ile uymlu oluyor genelde bazı durumlarda anakart seçiyor ram nadir olsa da ama dediğin doğru kapsamlı olarak bakılması lazım 👌

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,031,999
Üyeler
163,589
Son üye
Churchilly