Neler Yeni

Fazladan kreatin kullanımı zararı ne olur?

Yagi

80+ Bronze
Merhaba 1 yıllık spor geçmişim var, kas kütlem yağ kütlemden fazla ve biraz daha şişmek için kreatin kullanmaya başladım, ilk hafta overdose yapabiliyoruz ve bende böyle yaptım ancak şöyle bir sorun var, Overdose 1 günde 20gram alınarak 1 hafta yapılıyor. 20gram 3-4 saate bölünerek 4-5gram şeklinde ayrı ayrı alınıyormuş, ben tek seferde 4 gündür 20gram alıyorum. Bir sorun oluşur mu?

~KİNG~

80+ Bronze
Merhaba 1 yıllık spor geçmişim var, kas kütlem yağ kütlemden fazla ve biraz daha şişmek için kreatin kullanmaya başladım, ilk hafta overdose yapabiliyoruz ve bende böyle yaptım ancak şöyle bir sorun var, Overdose 1 günde 20gram alınarak 1 hafta yapılıyor. 20gram 3-4 saate bölünerek 4-5gram şeklinde ayrı ayrı alınıyormuş, ben tek seferde 4 gündür 20gram alıyorum. Bir sorun oluşur mu?
Dostum tek seferde almanı tavsiye etmiyorum, aşırı doz yapılabilir, ama ben gerek duymuyorum. kreatinin normalde bir zararı yok doğru kullandıktan sonra , çok fazl kullanımda, ishal Niğde bulantısı ve sindirim sıkıntısı çekersin, bence 1 haftada kaslara creatin dolduracağına 3-4 haftada günlük 5 gr ile o hedefine ulaşabilirsin,

• Beğen
Reaksiyonlar: Yagi
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Kemal Can Kaltsak
Saçların varya he artık yok

RTX3080Ti

80+
Ülkenin şu şartlarında halen daha hakkıyla beslenebilen varsa helal olsun.

Günde ortalama 600gr tavuk, kaliteli karbonhidrat, kaliteli yağlar ve bol yeşillik + supplementler + salon ücreti. 3 sene önce aldığım asgari ücretle çok rahat karşılayabiliyordum bunları, göğsü indirim zamanında migrostan kilosunu 15 TL den 20 kilo toplu şekilde alıyordum 1 ay çok rahat yetiyordu. Şuan 20 kilo göğüs almaya kalksan 1000 TL ye yakın bırakıyorsun, yulaf ı 20 kilo çuvalda n11 den alıyordum 3 ay rahat gidiyordu. Ekonomik durumlardan bırakmak zorunda kaldım, bir daha da başlayamam herhalde ama en büyük hayalim evimin bir odasını spor salonuna çevirmek bakalım belki bir gün nasip olur.

En son bilekten sakatlanıp bıraktığım zaman 95 kiloydum 50-50 dumbell ile 7 tekrar incline press yapıyordum hedef 12 tekrardı ama göremeden bıraktık...

Edit: bu arada uzun süre kreatin de kullandım günde 5gr dan fazla almadım zaten kreatinin etkisini görebilmen için en aşağı 10 gün kadar kullanman lazım. En güzel yanı karbonhidrat ı kesmediysen yani diyette vs. değilsen kaldırdığın kilolar bariz şekilde artıyor ve su tuttuğun için hacim kazandım sanıyorsun :) ayrıca her bünyede aynımıdır bilmiyorum ama kullandığım dönemde inanılmaz fazla tuvalete çıkarıyordu gece 3 kere tuvalete kalktığımı bilirim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Yagi
Top Bottom