Fc 25 oynarken birden fişi çektikten sonra mavi ekran vermeye başladı

buruq

80+
Reaksiyon skoru
2
RAM:2x8 16SSD veya HDD modeli:KingstonEkran kartıRX5500XT Anakart:Asus prime b450 m-k
İşlemci:Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar ben 1-2 ay önce bilgisayarda  FC 25 oynuyordum. Sonra çok uykum gelmişti ve aman ne olacak sanki deyip FC 25 açıkken bilgisayarın fişini pat diye çekmiştim ve bundan 1 gün sonra PC'yi açtığımda ise Discord'a girdiğimde bazen atıyor, oyunlara girdiğimde ise bazen oyun kapanıyor bazen mavi ekran veriyor bazen de PC kendini yeniden başlatıyor.

Verdiği hatalar:
-IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
-Kernel Security check fail.
-FLTMGR_FILE_SYSTEM
-HYPERVISOR_ERROR
-BAD_POOL_CALLER
-KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION

Denediğim yöntemler:
-SFC scannow.
-Bütün parçaları test ettim.
-Format attım ve Windows 10'dan 11e geçtim.
-DDU ile driverı silip eski sürümü denedim.
-Memtest 86 yaptım.
-SSD'yi değiştirdim.
-USB sürücüsü falan sildim.
-bluetooth/wifi sürücüsünü sildim.
-Tüm sürücüleri güncelledim chipset vesaire.
-4 farklı bilgisayarcıya götürdüm hiçbiri bulamadı donanımsal değil diyor.

Arkadaşlar sorunumu bulursanız çok sevinirim 2 aydır gece gündüz uğraşıyorum kaç kere tamirciye götürdüm hiçbiri sorunu bulamadı. MİNİDUMP

RAM:2x8 16SSD veya HDD modeli:KingstonEkran kartıRX5500XT Anakart:Asus prime b450 m-k
İşlemci:Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar ben 1-2 ay önce bilgisayarda  FC 25 oynuyordum. Sonra çok uykum gelmişti ve aman ne olacak sanki deyip FC 25 açıkken bilgisayarın fişini pat diye çekmiştim ve bundan 1 gün sonra PC'yi açtığımda ise Discord'a girdiğimde bazen atıyor, oyunlara girdiğimde ise bazen oyun kapanıyor bazen mavi ekran veriyor bazen de PC kendini yeniden başlatıyor.

Verdiği hatalar:
-IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
-Kernel Security check fail.
-FLTMGR_FILE_SYSTEM
-HYPERVISOR_ERROR
-BAD_POOL_CALLER
-KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION

Denediğim yöntemler:
-SFC scannow.
-Bütün parçaları test ettim.
-Format attım ve Windows 10'dan 11e geçtim.
-DDU ile driverı silip eski sürümü denedim.
-Memtest 86 yaptım.
-SSD'yi değiştirdim.
-USB sürücüsü falan sildim.
-bluetooth/wifi sürücüsünü sildim.
-Tüm sürücüleri güncelledim chipset vesaire.
-4 farklı bilgisayarcıya götürdüm hiçbiri bulamadı donanımsal değil diyor.

Arkadaşlar sorunumu bulursanız çok sevinirim 2 aydır gece gündüz uğraşıyorum kaç kere tamirciye götürdüm hiçbiri sorunu bulamadı. MİNİDUMP
RAM'leri teker teker sistemde denedin mi?

Evet, ikisinide denedim
İşlemci değiştirmeyi denedin mi peki hocam? Sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum. Minidumplarda bir şey göremedim çünkü. Bir de Güç kaynağını OCCT testine soktun mu?

İşlemci değiştirmeyi denedin mi peki hocam? Sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum. Minidumplarda bir şey göremedim çünkü. Bir de Güç kaynağını OCCT testine soktun mu?
Evet hocam sistemle alakalı herşeyi denedim + olarak prime 95 ile işlemci testi yaptım ve herhangi bir sorun çıkmadı, işlemciyide yeni aldım zaten ve bu sorun dediğim gibi fişi birden çektikten sonra oldu

Evet hocam sistemle alakalı herşeyi denedim + olarak prime 95 ile işlemci testi yaptım ve herhangi bir sorun çıkmadı, işlemciyide yeni aldım zaten ve bu sorun dediğim gibi fişi birden çektikten sonra oldu
OCCT adlı programı indir. Stability Test sekmesinden Power testini seçip testi başlat bakalım. Başlattığın gibi mavi ekran ya da siyah ekran vb. bir durum olacak mı bakalım.

Hocam cpu+ramde sorun var son crash bilgilerini verdi ama nasıl paylaşacağım acaba?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,728
Üyeler
175,100
Son üye
Takus34
Geri