Herkese hayırlı günler dilerim sokağımda ve sokağımdaki diğer binaların hepsinde fiber altyapı mevcut Türk Telekom'un ana trafo kutusu binalarımıza biraz uzak kaldığı için elektrik direkleri ile fiber kablosu taşınıyor geçtiğimiz kurban bayramında binamın ve dairelerimizin içine kadar gelen fiber kablo çekildi (beyaz kablo) 2 ay sonra yani bugün bir ekip geldi ve 2 adet yeni kablo çektiler gördüğüm kadarı ile bu 2 yeni kablonun biri 3'lü ince gri bir kablo diğeri kalın Ethernet kablosu kalınlığında gri bir kablo bir ucu binamızın hat kutusuna bağlı fiber kutuya değil yani kutu kurulmadı henüz diğer küçük kablo 3'lü dediğimin bir ucu binamızda fiber kutunun bağlanacağı yerde diğer ucu hemen binamızın önündeki elektrik direğinde asılı mavi etiket takılmış direkteki ucuna kapasite filan yazıyor üzerinde daha önce hiçbir fiber altyapılı binalarda bu tarz kabloları görmemiştim bize farklı bir uygulamamı yapılıyor bu kablolar ne işe yarıyor anlayamadım aynı zamanda henüz fiber optik (turuncu kablo) da binamıza gelmedi ekiplerin yanında olmasına rağmen bu kabloların ne işe yaradığını nereye bağlandığını bilen abilerim veya kardeşlerim beni aydınlatırsa sevinirim görseller ekte mevcuttur şimdiden teşekkür ederim.