Neler Yeni

Finansman sağlayan şirketlerle araba alınır mı?

aliiii24

80+
Merhaba, eminevim-sinpaş-katılımevim gibi finansman sağlayan firmalarla araba alınır mı?
700.000 lirayı 60 ay taksite kadar bölebiliyorlar, ayrıca söyledikleri faiz oranları çok düşük. 700 lirayı 800-850 olarak geri ödüyormuşsunuz. Telefonda konuştum fakat şubeye çağırıldım, Mayıs ayında istediğim parayı istediğim gibi taksitlendirmeyle finanse edilebileceği bilgisini aldım.
Böyle firmalar sayesinde araba alan var mı, süreç nasıl işliyor? Deneyimleyen varsa bilgilendirebilirse sevinirim.

Qwerty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Arif Can SİPAHİ
Dostum şikayetvara girip sıkıntı yaşayanların yorumlarını okuyabilirsin. Çekilişli sistemde bile olsa ortalama olarak yüzde 40 kadarını parayı almadan ödetmiş oluyorlar genelde sisteme. Ben tanıdıkla satım işlemi yaptığım için çok sorun yaşamadım. Alacağın aracın ağır hasarı olmayacak önceden aracın bilgilerini içeriye verip onay verecekler o sürede satıcı bekleyecek vs. vs. Bunun harici kasko zorunluluğu var ve son 6 aydır aynı yerde sigortalı şekilde çalışmıyorsan kefil istiyorlar vs. vs. uzuyor detaylıca araştırmanı tavsiye ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ek olarak faiz oranı yok sadece katılım ücreti alıyorlar diye biliyorum

Shix2x

80+ Bronze
Biz eminevim e girdik bekliyoruz bakalim.

aliiii24

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, eminevim-sinpaş-katılımevim gibi finansman sağlayan firmalarla araba alınır mı?
700.000 lirayı 60 ay taksite kadar bölebiliyorlar, ayrıca söyledikleri faiz oranları çok düşük. 700 lirayı 800-850 olarak geri ödüyormuşsunuz. Telefonda konuştum fakat şubeye çağırıldım, Mayıs ayında istediğim parayı istediğim gibi taksitlendirmeyle finanse edilebileceği bilgisini aldım.
Böyle firmalar sayesinde araba alan var mı, süreç nasıl işliyor? Deneyimleyen varsa bilgilendirebilirse sevinirim.
Konu güncel, başka deneyimleyen varsa nasıl olduğunu vs merak ediyorum yorumlarınızı hala.

KDolunay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Salih
Ben Birevim'den aldım. Yalnız enflasyonun patladığı döneme geldiği için kuralı sistemde kura çıkmasına rağmen 9-10 ay sonra ödediler parayı. Yani alacağım araç 2 katına çıkınca.
Özetle, günümüz piyasasına güvenilmediği gibi, bu firmaların da zor dönemde müşteriye ne yapacağına güvenilmez. Evet parayı tam aldık ama para pul olduğunda.

Nezha

80+ Bronze
Tamamını izlerseniz iyi olur. Ben de buna benzer bir şirket "ile" çalıştım 2017de ve gördüklerimden dolayı tavsiye etmiyorum.

AdRaSa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
ARDA
Ben eylülün sonunda fuzulev'e başladım. Şubat ödemesini tamamlayınca en geç martın ilk haftası aracı alabiliyorum. 700.000 TL için 200 bin peşin verdim, 49'du yanlış hatırlamıyorsam operasyon ücreti verdim. Kurasız sistem benimki, başvurduğun ücretin yüzde 45'ydi sanırım ona ulaştığın zaman parayı verebiliyorlar kural gereği. O da en erken 5. taksit ödemesi tamamlandıktan sonra oluyor. 26 bin şuan ödemem, şubatta 29'a çıkıyor sonra pek artmıyor bi 30'a çıkıyor bir kaç ay sonra son taksitim 38 bin 2026 şubatta bitiyor yani 17 taksitte.

31'inde benden önce giren aynı yerde çalıştığım arkadaş 1m'luk ödemeye girmişti araçlarını sıkıntı yaşamadan aldılar. Eminevim - fuzulev dışındakileri çok önermiyorum, fuzulev'e girme sebebim de çevremden bir kaç kişinin sıkıntı yaşamadan alım yapmasına bizzat şahit olmamdan kaynaklı. Soracağın bir şey varsa yazabilirsin, hayırlısı olsun.

aliiii24

80+
Ben eylülün sonunda fuzulev'e başladım. Şubat ödemesini tamamlayınca en geç martın ilk haftası aracı alabiliyorum. 700.000 TL için 200 bin peşin verdim, 49'du yanlış hatırlamıyorsam operasyon ücreti verdim. Kurasız sistem benimki, başvurduğun ücretin yüzde 45'ydi sanırım ona ulaştığın zaman parayı verebiliyorlar kural gereği. O da en erken 5. taksit ödemesi tamamlandıktan sonra oluyor. 26 bin şuan ödemem, şubatta 29'a çıkıyor sonra pek artmıyor bi 30'a çıkıyor bir kaç ay sonra son taksitim 38 bin 2026 şubatta bitiyor yani 17 taksitte.

31'inde benden önce giren aynı yerde çalıştığım arkadaş 1m'luk ödemeye girmişti araçlarını sıkıntı yaşamadan aldılar. Eminevim - fuzulev dışındakileri çok önermiyorum, fuzulev'e girme sebebim de çevremden bir kaç kişinin sıkıntı yaşamadan alım yapmasına bizzat şahit olmamdan kaynaklı. Soracağın bir şey varsa yazabilirsin, hayırlısı olsun.
Evet, bende şubatta başlıyorum. Sözleşmeyi yaptım, 800.000TL için peşinat vermeden çekilişli sisteme dahil oldum. Aylık ödemelerim 10bin, 1 yıl sonra 12 bin, 3. yılda 16 bin gibi bir para, 4. yılda da 20'nin üstüne kadar çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Eğer 1 sene içerisinde şansıma denk gelirse bu yıl bu paraya istediğimiz aracı alabiliriz. Ama para pul olursa ve 2 sene sonra teslim edilirse, yani en son teslim tarihinde olursa şu an 800 olan araç 1.5-2 olduğunda bir anlamı kalmıyor. Güvendik, girdik. Hayırlısı olsun.

Top Bottom