Neler Yeni

Firmaların Haksız Zamlarına Karşı Ne Yapmalıyız?

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Ege Y.
Neden Firmaların/Markaların Kafalarına göre hakaret etmesine karşı çıkmıyoruz Neden İzin veriyoruz❓❓❓

Mesela Bilgisayar firmalarına bakın daha kasıma kadar F/P (Söz'de) Sistemler Çıkartıyolar'dı Şimdi neredeler❓ Stokluyorlar Yılbaşından Sonra Zamlar gelince F/P diye Saplayacaklar🤔

Hayır işin garip Tarafıda zaten Sistemler aşırı zamlı satılıyor mesela
İndirimsiz!!! 25-27K olması gereken
AM 5 / RTX 4060 Tİ 8GB ! sistemler
33-35K Civarına satılıyor Ne yani zamlardan Sonra 40K mı yapacaklar
Yani ne zaman Gözleri doyacak ❓

Bakın Yurt dışına Avrupa Ülkelerine ABD'ye Uzak doğuya vs. Markalar Halk'tan korkuyor yanlış yapsalar iflas edecekler Ama Türkiye'de Yarın zam gelecek mi diye yaşıyoruz Sizce Artık Susmaya Devam mı Edicez❓
Başlığı görünce aklıma filistin geldi bi güzel tartışma çıkacaktı ama değilmiş 🫠

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,757
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Senle benle olucak iş değil, herkesin yapması lazım ama gel gör ki buda imkansız.
Her sene her sene aynı muhabbet dönmeye başladı artık

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
711
İsim
Mehmetcan İvrendi
Senle benle olucak iş değil, herkesin yapması lazım ama gel gör ki buda imkansız.
Her sene her sene aynı muhabbet dönmeye başladı artık
Hocam işte bu sene ki farkı ve. Almama boykotundan ziyade Sosyal medya'ya durumu yansıtmaktan bahsediyorum

Yani İnsanlar toplansa Sosyal Medya'da Durumu Paylaşsa Sistemler kazık fiyatlara satılıyor şu firma faiş zamlar yapıyor şu firma hizmeti söyle cevap verdi vs. Emin olun Bir yerden sonra Mecburen firmalar Bir yerde duracak artık mesela Siner** olayını hatırlayın Adam YT kanalı sayesinde sesini duyurdu Hem Adam Daha İyi bir kart Aldı Hem'de İnsanlar Siner** uzaklaştı Yani Adamlar Hayla nasıl batmadı oradı garip belliki bı iş var ama Siner** yapılan bireysel alışverişler Artık nerdeyse yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her sene aynı durum. Bizim vatandaşlarımızda boykot olayı yok. Herkes forumlarda ki gibi bilinçli değil indirimsiz sistemi düşünmeden alıyorlar bu durumda firmanın işine geliyor.
O Konu'da Haklısınız aslında Yani Eşşeğe anlatsam anlar ama bizim vatandaşlar malum ülkede herkes bir birine geçirmeye çalışıyor Yani sadece firmalar'da değil ki şuan 2.el'de 37K Altı AM 5 /RTX 4070 Süper Sistem yok oysaki sıfırı o fiyat'da yani kim kime dün Duma bu zihniyetle bu ülke çok yaşamaz ama hayırlısı artık

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Turkcell'in NetGSM'e yaptığının ardından herhangi bir kanuni eylem olmaması ülkedeki durumu gözler önüne seriyor. Söylenecek pek bir şey yok.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
711
İsim
Mehmetcan İvrendi
Turkcell'in NetGSM'e yaptığının ardından herhangi bir kanuni eylem olmaması ülkedeki durumu gözler önüne seriyor. Söylenecek pek bir şey yok.
Hocam Öncelikle NetGSM mevzusun'da Turkcell'in en büyük operatörlerden olması ve Bir şeyler verdiği için (Hapse girmemek için Ayrıntıya girmiyorum tahmin edersiniz zaten) Pek bir şey yapılmadı yani adamlar direk BTK kararına karşı çıktılar devlete isyan etmek bir nevi ama Hayla sorunsuz devam ediyor dediğiniz gibi

Ama O PC Firmaları O kadar'da büyük değil En azından Vatan hariç Diğer kalan malum siteler vs. o kadar büyük getirileri veya Milyar Dolar'ları yok ve Altarnatifleri vs. Çok Bu yüzden Marka zarara uğrar yani fiyatlar düsmese bile zamlanmaz en azından

N1GHT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
183
İsim
Eren
Donanım arşivi önceden yapmıştı ve gerçekten de fiyatlar düşmüştü işlerine gelince öyle bir düşürüyorlar ki...

Her sene aynı durum. Bizim vatandaşlarımızda boykot olayı yok. Herkes forumlarda ki gibi bilinçli değil indirimsiz sistemi düşünmeden alıyorlar bu durumda firmanın işine geliyor.
Trendyol pc'ler en baş örnek. Ne olduğu belli olmayan parçaları RGB kasaya döşeyip bilinçsiz insanlara satıyorlar. Zamanında bizde düştük bu hataya :(

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Hocam Öncelikle NetGSM mevzusun'da Turkcell'in en büyük operatörlerden olması ve Bir şeyler verdiği için (Hapse girmemek için Ayrıntıya girmiyorum tahmin edersiniz zaten) Pek bir şey yapılmadı yani adamlar direk BTK kararına karşı çıktılar devlete isyan etmek bir nevi ama Hayla sorunsuz devam ediyor dediğiniz gibi

Ama O PC Firmaları O kadar'da büyük değil En azından Vatan hariç Diğer kalan malum siteler vs. o kadar büyük getirileri veya Milyar Dolar'ları yok ve Altarnatifleri vs. Çok Bu yüzden Marka zarara uğrar yani fiyatlar düsmese bile zamlanmaz en azından
Tamam, demek istediğim Turkcell' in yaptığı unutuldu, üzerine gidilmedi. Küçük şeyler için hiçbir şey yapılmaz. Göz önündekine yapmıyorlar.

Ernest Muçi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Alim sevgen
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Neden Firmaların/Markaların Kafalarına göre hakaret etmesine karşı çıkmıyoruz Neden İzin veriyoruz❓❓❓

Mesela Bilgisayar firmalarına bakın daha kasıma kadar F/P (Söz'de) Sistemler Çıkartıyolar'dı Şimdi neredeler❓ Stokluyorlar Yılbaşından Sonra Zamlar gelince F/P diye Saplayacaklar🤔

Bakın Yurt dışına Avrupa Ülkelerine ABD'ye Uzak doğuya vs. Markalar Halk'tan korkuyor yanlış yapsalar iflas edecekler Ama Türkiye'de Yarın zam gelecek mi diye yaşıyoruz Sizce Artık Susmaya Devam mı Edicez❓
Akp ye oy vermemeliyiz

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
711
İsim
Mehmetcan İvrendi
Donanım arşivi önceden yapmıştı ve gerçekten de fiyatlar düşmüştü işlerine gelince öyle bir düşürüyorlar ki...
Ben'de bundan bahsediyorum Tek yapmamız gereken Abdullah abi'nin arkasında durup Onun Bu Konu'da Yaptığı açıklamaları paylaşmak vs.

Hatta Abdullah abi Fiyatlar çok düştü daha'da düşecek dedi bazıları saldırdılar sistemlere çöktüler satışlar tavan yapınca firmalar normal fiyatlarına şekil'de Zam'lı olarak tekrar sattısa başladılar

Hocam herkes böyle deyip yapmadığı için bu durumdayız zaten.
Ben'de bundan bahsediyorum Herkes sayımız az bı işe yaramaz dediği için bu haldeyiz zaten Bizler yaymadıkca sayımız yani bize katılanlar nasıp artsın??? İşte bizim milletimiz bunu anlamıyor

Tamam, demek istediğim Turkcell' in yaptığı unutuldu, üzerine gidilmedi. Küçük şeyler için hiçbir şey yapılmaz. Göz önündekine yapmıyorlar.
Hocam işte Ben'de diyorum ki vatan'ı saymazsanı diğer markalar o kadar'da büyüo değiller mesela İtopya İle Turkcell kıyaslanamaz bile biri milyar dolarlık şirket diğeri milyon TL'lik Şirket yani Turkcell gibi Davranamaz bakın NetGSM 5 Milyon TL Ceza Yedi gerçi pek bı şey değil ama neyse 😅

Ve en önemlisi Ben zaten devletin bir şey yapmasından bahsetmiyorum ben Bizim Sesimizi çıkarmamız dan bahsediyorum İnsanlar bilinclenirse Markalar satışları vs. Azalırsa Seve Seve İndirecekler fiyatı onlara'da para lazım

Akp ye oy vermemeliyiz
Hocam katılıyorum ama Bu duruma Bakarsak Akp'nin değişmesi bir şeyi değistirmez

Yani kb ama çoğu insan Sosyal Medya'da söylenenlere inanıyor emin olun Diğerlerinin'de Akp'den farkı olmayacak Hepsi Sadece o Koltuğun vs. peşinde Sizce o her sene ülkenin cebinden Milyon Dolarlar harcaması ile gündeme gelen şahıs mı Ülkeyi düzeltecek 🤔 Sanmıyorum yani Dediğim gibi hepsi bir birinden kötü Sadece boş konuşuyorlar malum kişi'de dahil olmak üzere başa geçe bilecek biri olduğunu düşünmüyorum

Son düzenleme:

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,764
İsim
Selim

Serbest piyasayı getirenler düşünsün anayasada buna madde koymayan düşünsün halka göre hareket edemezsin zengin ve yüksek gelirli kesim her türlü alacak o ürünü alf tabaka boykot yapsa bile bir önemi yok her zaman arz talep olacak 👌

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
711
İsim
Mehmetcan İvrendi
Serbest piyasayı getirenler düşünsün anayasada buna madde koymayan düşünsün halka göre hareket edemezsin zengin ve yüksek gelirli kesim her türlü alacak o ürünü alf tabaka boykot yapsa bile bir önemi yok her zaman arz talep olacak 👌
Hocam ben size arz talep olmayacak demiyorum düşürebiliriz diyiyorum Mesela Yazın hatırlarsanız Gayet iyi fiyatlara düşmüştü sistemler/Bileşenler vs. çünkü alım yoktu vs.

Ayrıca keşke diğer yazılanlarada bir göz atsaydınız ufaktan ben zaten defalarca Almama boykotundan ziyade Durumu Sosyal medya'ya yansıtmayı İnsanlara yaymayı bahsettim vs.

Serbest piyasa konusunda katılıyorum Tamam serbest olsun ama bir sınırı olsun Aksi takdirde Kim kime dum Duma Mesela Çiftlikten Sofralarımıza gelen meyve/Sebzeler vs. normal'de çiftçi ve Satıcı olması gerekirken şuan Çiftçi + 3-5 Aracı (Sözde) ve Satıcı olarak gidiyor bu sefer'de O sözde aracılar kendi kârlarını koyunca fiyatlar zaten uçuyor vs. vs.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,764
İsim
Selim
Hocam ben size arz talep olmayacak demiyorum düşürebiliriz diyiyorum Mesela Yazın hatırlarsanız Gayet iyi fiyatlara düşmüştü sistemler/Bileşenler vs. çünkü alım yoktu vs.

Ayrıca keşke diğer yazılanlarada bir göz atsaydınız ufaktan ben zaten defalarca Almama boykotundan ziyade Durumu Sosyal medya'ya yansıtmayı İnsanlara yaymayı bahsettim vs.

Serbest piyasa konusunda katılıyorum Tamam serbest olsun ama bir sınırı olsun Aksi takdirde Kim kime dum Duma Mesela Çiftlikten Sofralarımıza gelen meyve/Sebzeler vs. normal'de çiftçi ve Satıcı olması gerekirken şuan Çiftçi + 3-5 Aracı (Sözde) ve Satıcı olarak gidiyor bu sefer'de O sözde aracılar kendi kârlarını koyunca fiyatlar zaten uçuyor vs. vs.
Zaten konu orada başlıyor işte boykot derken sosyal medya da insanlara yansitsakta ülke de ekmek yiyecek parası olmayan insanlar olsa bile ya da dolar kuru aşırı yüksek olsa bile iPhone 16 pro Max kuyrukları olacak market fiyatları yüksek olsa bile marketlere her zaman alıcı çıkacak yani konu halk ile değil kanun ile çözülmesi gerekiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,257
Üyeler
163,455
Son üye
gneaui
Top Bottom