Neler Yeni

Firsby kasaları neden kötü

Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Yasir Aykaç
Ne ile alakası var? Firmalar kendini geliştiriyor bırakın geliştirsinler. Öyle gömeyim aa bu ucuz bundan bi cacık olmaz demeyin. Kendilerini ürünlerde kanıtladılar sıra kasalarda ve başka ürünlerde. 3 sene sonra gel kayıt et göreceksin sende.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Ne ile alakası var? Firmalar kendini geliştiriyor bırakın geliştirsinler. Öyle gömeyim aa bu ucuz bundan bi cacık olmaz demeyin. Kendilerini ürünlerde kanıtladılar sıra kasalarda ve başka ürünlerde. 3 sene sonra gel kayıt et göreceksin sende.
İsterse 1000 sene geçsin donanımda tercih etmem, f/p yapacağız diye kaliteden, her şeyden kısıyorlar.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Yine ön yargı yine yine. 3 Sene sonra açıklamanda o isimi göreceğime eminim. Büyük konuşmayalım iyi forumlar.(y)
Ön yargi değil kullanan var sorunlarını biliyorz, geçmiştede maalesef kullanma deneyimim oldu o yüzden böyle net konuşuyorum. Herkeste olan sorunlar bunlar gidip ucuza alacağım diye PSU ları kalitesiz alıyorlar sonra olan sisteme oluyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Yasir Aykaç
Ön yargi değil kullanan var sorunlarını biliyorz, geçmiştede maalesef kullanma deneyimim oldu o yüzden böyle net konuşuyorum. Herkeste olan sorunlar bunlar gidip ucuza alacağım diye PSU ları kalitesiz alıyorlar sonra olan sisteme oluyor.
Zaten ileride geliştireceklerdir. Nasıl kulaklık mouse da da hiç önerilmez iken kendilerini geliştirdiler ve sağlam yaptılar ise onlara da sıra gelecek.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Zaten ileride geliştireceklerdir. Nasıl kulaklık mouse da da hiç önerilmez iken kendilerini geliştirdiler ve sağlam yaptılar ise onlara da sıra gelecek.
Kulkalık mouse ne sağlam ne de güzel fakat f/p ürünler. Hâlâ önermeyen çok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Yasir Aykaç
Kulkalık mouse ne sağlam ne de güzel fakat f/p ürünler. Hâlâ önermeyen çok.
Zaten f p ürün olmaları için kısılmalar oluyor. Ve sağlamlar bence. Alt kesim için çok iyi ürünler. Önermeyenlerde kullananda çok yüksek model alamayanlarda ama hala kötülüyorlar. 300 tl lik şey ile 1000 tl lik şey arasında tabi ki fark olacaktır. Malzeme kalitesi vs vs. Ne sağlam ne de güzel deyip kullanman da ayrı bir ironi olmuş :) . Neden hala kullanıyorsun :D

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Zaten f p ürün olmaları için kısılmalar oluyor. Ve sağlamlar bence. Alt kesim için çok iyi ürünler. Önermeyenlerde kullananda çok yüksek model alamayanlarda ama hala kötülüyorlar. 300 TL lik şey ile 1000 TL lik şey arasında tabi ki fark olacaktır. Malzeme kalitesi vs vs. Ne sağlam ne de güzel deyip kullanman da ayrı bir ironi olmuş :) . Neden hala kullanıyorsun :D
Çünkü f/p.

T3Ke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Mehmed Said Ay
Doğru PSU konusunda haklısın hocam , FSP gibi markalar varken gidip everest PSU alinmaz bu kasa nihayetinde sürkilasyonu iyiyse markasi fazlada önem vermiyorum
Sharkoon mesela bunu incelemeye aliyolarda buda Çinde üretilen 3. sinif bir marka , ama nedense öneriliyor. Ben sharkoon'u kötüleyemem sonuçta iyi oldugu ürünleride vardir.
Ben PSU 700w FSP aldim PSU ya bişey diyemem.
sharkoon 3.sınıf çin firması mı?
sharkoon yurtdışında tanınan bir alman markasıdır ve kendileri çok kalitelidir. bütün psularında düz 80+sertifikası bile yok gerçek 80+bronzeden aşağı sertifika veya sertifikasız ürün çıkartmadılar ve fiyat performans bakımından çok da iyi bir firmadır.

frisbye gelirsek dandik direk dandik malzemeler kalitesiz bileşenleri leş içinde verdikleri kontrolcü dandik fanları kalitesiz kablo kanalları ya az ya yok
psu larıda leş zaten anlatmaya gerek yok sertifikasına aldanıp 80+ diyenler var arkadaşlar o psular gerçek 80+ sertifikasına sahip değil isteyenler araştırıp öğrenebilir yalandan ibaret

fieryz

80+ Titanium
En İyi Cevap
29
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,053
İsim
Ömer
Steam
fieryz
F/P falan olduğu yok alınmaz net bir şekilde.

T3Ke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Mehmed Said Ay
Ayrıca aynı fiyata aerocoolun darkın da gayet güzel kasaları bulunabiliyor.
İşte 600daha koyup şunu al diyen millet dışında
kaliteli ürünlerin o fiyata olamayacağını söyleyen millet var

örnek olarak kasa olarak uygun fiyatlara aerocool ve dark en iyi 2 seçenek. çok güzel ürünleri var.
(örnek)

aman efendim yok benim param yetmedi diye kimse kendini acındırmasın
adam gibi alınabilir kasalar (aslında alınabilir değil)
250/260dan başlıyor ve 280 dark/aerocool
290 fsp/zalman/dark markalarından kasalar alınabiliyor ve üstünede gine bu veya benzer kaliteli markanın birsürü ürünü oluyor

Yakup.

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Bu konuya şöyle bir pencere açayım.

Aynı şekilde
PowerBoost vb. firmalar için de kötü,
"C4 onlar" falan deniliyor.

Bende BST-550E PSU var,
Piyasada bu PSU'yu sıfır bulabilen varsa,
Gelsin aşağıya yazsın ilanını, beklerim.
Ne zamandır bende bilmiyorum.
Belki 5-6 yıl olmuştur.
Hala sorunsuz çalışıyor.
Cihaz bu forumda "asla güvenilmez" denilen markalardan.
PSU 80+ falan da değil.
Zamanında fiyatı uygunken alınmış,
Yılar geçmesine rağmen hala tıkır tıkır çalışan bir ürün.

Açılan her konuda "teknoloji şans işi" diyorsunuz.
En pahalı kaliteli ürünü bile alsan, seni yarı yolda bırakabilir,
Bu işler böyledir.
Gün içerisinde forumda bir sürü arıza konusu açılıyor.
Yarısından çoğu övülen markaların.

Ucuz ürünler ile ilgili arıza konusu açılınca;
"yaa arkadaş almayın şu kötü markaları"

"o alınır mı reis, üstüne şu kadar para koy git şunu al"
"yaa bu firmalar leeeşşş"
vs. gibisinden linçleyici yorumlar yazılıyor.

İsim yapmış, pahalı markalar ile ilgili arıza konusu açılınca;
"belki şu şu şu arızalıdır, baktın mı"

"eğer garantisi varsa gönder bence"
"aldığın yere bir sor, iade et istersen"
vs. tarzında elit yorumlar yapılıyor.

Bütçesi olan kişiler, elbette daha pahalı şeyler alabilir.
Ama bütçesi olmayana "onu alma hacım.. çok leşş" vs. denilmesini ve insanın hevesinin kırılmasını doğru bulmuyorum.

Adam konu açıyor;
"Arkadaşlar merhaba, babam bu kadar bütçe ayırdı, şu sistemi almak istiyorum, ama üstüne 5 TL bile koyamam"
Yorumlara bakıyorsun;

Sistemin adı hariç her şey değiştirilmiş.

Siz ne yazarsanız yazın,
o kişi zaten parası olmadığı için, dediklerinizi alamıyor.
Günün sonunda "alma" dediğiniz sistemi satın alıyor,
ama daha ödemeyi yapmadan hevesini kırıyorsunuz insanın.
Daha adamın sistemi gelmeden içinde "o daha mı iyiydi, sistemim kötü" hüznünü yaratıyorsunuz.

Ülke genelinde,
"kaliteli" olarak bahsedilen markaların da,
"Rezalet" olarak bahsedilen markaların da kullanıcı sayısı birbirine yakındır.
Aynı şekilde bu kullanıcıların arıza yaşama ve memnun olmama sayıları da birbirine çok yakındır.

Forum içerisinde bu konuya dikkat edin.
Yükseltme için max. 200 TL parası olan adama
"onu alma git 600 TL ver, bunu al" demeyin.

Yorum yazarken "beğenmediğiniz" malları değil,
"gerçekten kötü olan" malları kötüleyin.

İyi forumlar

...
Düşük bütçe de o zaman o markalar alınabilir mi

Top Bottom